Biszkopt ciemny - czekoladowy. Składniki : 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki (tortowej, krupczatki ) 1 łyżka ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania : Białka oddzielamy od żółtek. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszamy razem i przesiewamy przez sitko na papier. Białka ubijamy trzepaczką lub mikserem na sztywno. Dodajemy po troszkę cukru
Przepisy i porady kulinarnełyżki soku z cytryny 2 łyżki wiórków kokosowych Sposób wykonania : Ananasy osączyć z soku, pokroić na kawałki. Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Dodać do ciasta likier, wiórki kokosowe i przesianą mąkę , delikatnie wymieszać. Na końcu wsypać do ciasta kawałki ananasów, kilka odłożyć
Przepisy i porady kulinarnegodziny do zimnej osolonej wody, łatwiej będą się obierały. Ugotowane ziemniaki w mundurkach do sałatki lub do smażenia można pokroić szybko w talarki za pomocą urządzenia do krojenia jajek. Aby ciasto na placki ziemniaczane nie ściemniało, należy dodać do masy niedużą utartą marchewkę
Przepisy i porady kulinarnenadaje się do komputu. Najsmaczniejsze są odmiany, które mają łodygi o intensywnym, czerwono-krwistym kolorze. Surowy lub przetworzony jest polecany osobom, które jedzą dużo mięsa, wędlin oraz jajek. Produkty te bowiem zakwaszają nasz organizm, a rabarbar działa przeciwnie- alkalizująco. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarne