jajko - 22300 przepisów (strona:843/1487)

Pancakes maślankowo-bananowe czyli Pudelko Śniadaniowe odsłona 9ta 238

pakowania. Na poniedziałkowe drugie śniadanie zaplanowałam placuszki. Przepis zaczerpnięty z "Nigella ucztuje". Placuszki proste w przygotowaniu, obłędnie lekkie i delikatne o nienatrętnym smaku. U nas z dozwolonym kefirem i jajkiem przepiórczym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta jajeczna curry z ziołami 249

autorstwa pewnej znanej wszem i wobec Truskawki i przyznam, że choć jem ja tylko ja to wcale mnie to nie martwi!!! jest przepyszna! Pasta jajeczna curry z ziołami 4 jajka po 2 łyżki posiekanej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mielone kotlety z groszkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.21 225

prosto ze strączka... Mielone kotlety z groszkiem 700 g mięsa wołowo wieprzowego do zmielenia 1 cebulka, posiekana lub zmielona razem z mięsem przylepka z jasnego chleba, namoczona i odciśnięta jajko 1,5 łyżeczki soli spora szczypta

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciastka na patyku, ciastkowe lody czyli poWeekendowe Lakocie odc.48 228

smak. Przyznam szczerze, że tego dni i ja chciałam być dzieckiem i zjadłam kilka... Ciastka na patyku, ciastkowe lody 125 g masła w temp.pokojowej 1/2 szklanki brązowego cukru 2 jajka 1 szklanka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fenomenalne Bezglutenowe Ciastka kasztanowo / gryczano orzechowe z jablkami 223

ślubowania mojej kochanej Córci, postanowiłam upiec babeczki. Dla ukojenia nerwów i by brzuchy były zadowolone.Ciastka trochę zdrowsze, bezglutenowe, niestety z cukrem ale coś za coś. Na palonym maśle, z jajkiem dozwolonym, od zielononóżki. Nie przypuszczałam, że ciastka z mąki ryżowej będą aż tak smaczne!Są wręcz FENOMENALNE!!!Przepis z prześwietnego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babka dyniowa czyli poWeekendowe Łakocie odc.68 234

Zainspirował mnie wypiek Asieji :) Babka dyniowa na halloween i nie tylko 1 szkl. purre dyniowego 1,5 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. brązowego cukru 1 łyżka cukru pudru 1 jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Burgery z Lososia czyli Srodowe Rybki odc.52 244

Gotowanie krok po kroku". Burgery z Lososia na 4 małe kotleciki: 300 g łososia bez skóry i ości szczypta płatków chili pół łyżeczki soli 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej pół jajka pół łyżki masła sos: pół startego jabłka pół pęczka szczypiorku, posiekanego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Choinki z piernika 202

przesiać, wymieszać z przyprawą do piernika i sodą.Masło, melasę i cukier umieścić w rondelku, podgrzewać, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i dobrze połączą. Ostudzić.Do sotudzonej mieszanki wbić jajko, wymieszać. Wlać do suchych składników, wymieszać drewnianą łyżką, a następnie zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę (można przez noc).Schłodzone ciasto rozwałkować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ryba w ananasie 262

Ryba z ketchupem? nigdy bym nie wpadła na takie połączanie ryby, ale sos słodko-kwaśny idealnie pasuje. Od paru lat ta ryba gości na naszym świątecznym

Garnkowe fanaberie
Rogaliki z różą 198

nich tylko słodkie wspomnienie...oraz pytanie " żono ma kiedy będą kolejne??";)))) Składniki; 1 kg mąki, 1/2 kg tłuszczu, szklanka mleka, szklanka cukru, 10 dkg drożdży, 2 żółtka, 2 całe jajka, Wykonanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki w folii na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni i pieczemy około 20 minut / na złoty kolor/. Nasze rożki mają nadzienie

Anioły w kuchni
Szuba 2144

filety śledziowe solone lub w olejucebulaziemniaki marchewkaburaczki  Develey jajkamajonezsól, pieprzszczypiorekŚledzie osuszyć i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić i wymieszać ze śledziem.Jajka , marchewkę i ziemniaki ugotować.W naczyniu układać poszczególne warstwy sałatki – każdą [oprócz śledzi] posolić i pieprzyć, na każdej rozsmarować cienką warstwę majonezu.Wierzch posypać szczypiorkiem. Odstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Piernik staropolski 204

łyżeczki soliMasło rozpuszczamy, cały czas podgrzewając dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Powoli wsypujemy cukier i odstawiamy do przestygnięcia. Podgrzewamy mleko. Do ostudzonej masy dodajemy mąkę, jajka oraz mleko wymieszane z sodą, przyprawą do piernika, solą. Ciasto dokładnie wyrabiamy (jest ono bardzo gęste, dlatego też najlepiej wyrobić dłonią). Wstawiamy do lodówki na 5 tygodni.Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy na dwie

Salonik smaków
Nadzionko 426

łopatki1/2 kg wątróbki1 i 1/2 bułki1/2 szklanki bułki tartejmasło roślinne1 torebka kwaśnej śmietany7 jajeksólpieprzdużo natki pietruszkiMięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego

Salonik smaków
Ryba po grecku 223

przyprawy i dusić ok 20 minut. [ u mnie dusiły się w wolnowarze].Filety umyć osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Przekroić na 2-3 części. Panierować w mące, jajku i bułce tartej a następnie smażyć na złotobrązowy kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.Na półmisku ułożyć usmażone filety a następnie przykryć je warzywami

Moje domowe kucharzenie
Torcik piernikowy przekładany powidłami śliwkowymi w mlecznej polewie 260

kawy po wigilijnej kolacji i uciechy z prezentów. Składniki:   (temperatura pokojowa) 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki młynnego miodu 1/2 kostki margaryny 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% 1 i 1/2 łyżki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżki kakao garść orzechów włoskich  Dodatkowo: powidła śliwkowe 100 g czekolady mlecznej

Moje pyszne gotowanie

Proponowane wyszukiwania