święta Wielkanocne prym wiodą jajka... Szczerze mówiąc to nie jestem fankom jaj, ale połączenie z sosem tatarskim bardzo odpowiada moim kubkom smakowym. Poza tym sos pasuje również do wędlin oraz różnego rodzaju pieczeni. Tego sosu nie może zabraknąć na świątecznym stole! Sos tatarski jest bardzo wyrazisty, więc doskonale łączy się z napojami alkoholowymi😊 Do sosu możemy użyć dowolne
kulinarne odsłony patiWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas więc zacząć planować świąteczne menu. Jego podstawą są jajka. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu, chociaż
Bon appetit mon amiebabka cytrynowa z ricottą? Pachnąca i mocno cytrynowa. Dzięki serkowi ricotta, delikatna. Poza tym jest łatwa do zrobienia. Idealna do upieczenia na ostatnią chwilę oraz na Święta Wielkanocne. Składniki: 2 jajka 160 g cukru 80 ml oleju skórka otarta z 1 cytryny 250 g serka ricotta 250 g mąki pszennej 1 czubata łyżeczka cukru z wanilią 1 czubata
Smak mojego domuZnudziły Wam się sery i wędliny na kanapki? Polecam pyszną pastę kanapkową z jajka z dodatkiem sera i ogórka kiszonego. Jest naprawdę smaczna, bardzo pożywna i
Zrób to smacznieDziś prezentuję niezwykle łatwego w przygotowaniu karpia, który z pewnością będzie bardzo popularny w czasie Świąt. Karp obtoczony w jajku i mące, wstępnie obsmażony na patelni, a następnie dopieczony w piekarniku wraz z pieczarkami. Niezwykle prosty przepis dla fanów klasycznych smaków świątecznych. Ja uwielbiam karpia, a ten mi bardzo przypadł do gustu. Należy pamiętać tylko o tym, żeby
karmelowySernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona
Kulinarne Przebojekwestii smaku , ale zmodyfikowałam po swojemu. Zapraszam Was dziś na to pyszne ciasto w nowej wersji. Świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, będzie smakowało także podczas nadchodzących świąt. Polecam. Składniki: • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru (100 g) • 4 łyżki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki maku (sypkiego, prosto z torebki) • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • szczypta soli
W mojej kuchnimoże troszeczkę pochwalę się Wam co gościło na moim wielkanocnym stole :D Bo przecież baba jest pyszna nie tylko na święta <3 Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok i skórka z 1 cytryny/pomarańczy 4 czubate łyżki majonezu Przygotowanie: Foremkę na babkę
Malinowo w kuchniświętach zostało mi kilka jajek na twardo, jedno z nich postanowiłam wykorzystać do dzisiejszego, bardzo szybkie obiadu. Pamiętać należy, że ugotowane jajka na twardo można przechowywać w lodówce maksymalnie do 4 dni. Nie lubię marnować żywności, zawsze staram się wykorzystać wszystko lub zamrozić, jeśli to możliwe. Tak też było tym razem. Dania makaronowe są zwykle szybkie w przygotowaniu, spaghetti
Moja smaczna kuchniapyszności . Do ich upieczenia wykorzystałam papilot ek od PapilArt . foremeczkach takich na jeden gry z . A może zaskoczycie swoich gości takimi cudeńkami na święta :) Zapraszam :) Składniki : 3 jajka 2o 0 ml mleka 50g roztopionego masła 200 g mąki tortowej 190 g cukru 60 g kakao 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sama słodycz i szczypta chiliBabka ma bardzo intensywny cytrynowy smak i aromat .Polecam na święta Wielkanocne. Składniki: 8 jajek 300 gram maki pszennej 350 gram cukru 1 kostka margaryny sok i skórka otarta z jednej cytryny 1 duży aromat cytrynowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady posypka cukrowa tłuszcz do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy
Bajeczna KuchniaKochani, składam Wam najserdeczniejsze życzenia radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, wielkanocnych pyszności w rodzinnym gronie. Wiosny w sercu i pogody ducha :) Edyta
Kuchenne zapiski EdytyDziś wpadłam na pomysł wykonania pysznego i puszystego omletu na śniadanie. W Święta nie zjadałam dużo jajek, więc mogłam sobie pozwolić. Totalnym zaskoczeniem był dla mnie ser kozi firmy PRESIDENT, nie tylko ze względu na delikatny smak oraz kremową konsystencję, ale także na skład (mleko kozie pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie). Wartość odżywcza całego omletu to tylko 217 kcal
Życie na widelcuNajserdeczniejsze życzenia zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa, a także odpoczynku w rodzinnym gronie. życzy Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bernika - moj kulinarny pamietnikzdjęcie z internetu) Moi Kochani Czytelnicy :) Chciałabym Wam życzyć zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt Wielkanocnych, smacznego barszczu, jajek i wszystkich słodkości a także bardzo mokrego Śmigusa Dyngusa i WIOSNY ciepłej i słonecznej! Tego z całego serducha życzy Wam Wasza BLONDYNKA
Blondynka Gotuje