Najlepsze przekąski to takie, które można zrobić szybko i ze składników zawsze obecnych w naszych zapasach:). Faszerowane jajka choć wydają się tematem oklepanym zawsze cieszą się popularnością na domowych imprezach. 5 jajek 200g dobrej jakości wędliny, u mnie Filet Wędzony z Indyka od Hańderek 2 płaskie łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz, chilli w płatkach 1. Jajka gotujemy
Szefowa kuchnirydzowy i śmietanę. Składniki miksujemy. 4. Jeżeli pasta jest mało puszysta dolewamy olej lub śmietanę. 5. Na koniec doprawiamy pozostałymi przyprawami według uznania. 6. Pasta doskonale nadaje się do faszerowania jajek, wytrawnych babeczek lub innych przekąsek. Smacznego! Kategoria: Przekąski , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: dla dzieci , dla niejadka , kurczak , na szybko , olej rydzowy , pasta , siemię lniane , wieprzowina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatydekoracji. Przygotowanie: Jajka gotuję n a twardo. Wydrążam żółtka, miksuję na gładką masę z musztardą, masłem i pietruszką, następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jajka faszeruję pastą , dekoruję kiełkami oraz kawałkami rzodkiewki
JejKuchniakażdy z was wybierze coś dla siebie. Pod każdym zdjęciem znajduje się opis, klikając w niego zostaniecie przeniesieni do posta z przepisem :) #1 Carpaccio z buraka ze śledziem _______________________________ #2 Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy
Kolejny blog o gotowaniuSałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem
Kulinarne przygody GatityPrzedstawiam Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane. Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej jakości tuńczykiem. To doskonała propozycja na Święta , i nie tylko! Składniki gotowane na twardo jaja, ilość zależy od Was gotowana na parze fasola mung gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka tuńczyk z puszki w kawałkach łyżka
Z Kuchni Do Kuchnizalewie octowej - Kliknij po przepis. 7. Pulpeciki w zalewie octowej - Kliknij po przepis. 8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego - Kliknij po przepis. 9. Jajka faszerowane - Kliknij po przepis. 10. Pieczarki w cieście naleśnikowym - Kliknij po przepis. 11. Rolada szpinakowo marchwiowa - Kliknij po przepis. 12. Pizza inaczej - Kliknij
W kuchni u MonikiDziś mam coś śniadaniowego lub kolacyjnego. A co to jest ? A są to jajka faszerowane musem łososiowym. Użyłam łososia w oleju z puszki. Do tego majonez sałatkowy, rukola, natka pietruszki i mamy smaczne jajeczka. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniOliwki lubię tylko na pizzy, ale chyba wielu ludzi tak ma :) Mam sposób jak przemycić je niepostrzeżenie. Jajka faszerowane nimi smakują zupełnie inaczej, mniej oliwkowo. Jest to świetny sposób na przygotowanie przekąski na zbliżające się andrzejki, sylwestra czy imprezy karnawałowe. Czytaj więcej
Pychotkaaamogę zrobić z braku doświadczenia czy potrzebnego sprzętu. Książka podzielona jest na pięć osobnych części: Przystawki zimne – w tym dziale znajdziecie dotychczasowe królowe polskich imienin u cioci. Faszerowane jajka na twardo, sałatkę jarzynową czy pomidory z cebulą zna prawdopodobnie każdy z was. Nie sposób nie spotkać takich przekąsek na imprezowym stole. Szybkie do wykonania, dające się przyrządzić dzień wcześniej
Mr. Tastegramów. Idealnie pasuje do chleba, komponuje się doskonale z ogórkami czy piklami. www.wilno.name Jest także idealnym dodatkiem do pizzy. Można przygotować pyszną zapiekankę z kindziukiem czy też tartę lub jajka faszerowane masą jajeczną z kindziukiem. Kindziuka można także samemu przygotować w domu. Smak i zapach praktycznie nie odbiega od tego, który można spotkać na sklepowych półkach lub w tradycyjnej Litwie
Gotuję TestujęPastę możemy użyć na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego – 1 opakowanie twarożku – sól, pieprz do smaku – opcjonalnie majonez (ja dodałam jedną łyżeczkę) Liście czosnku opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Posiekać, zblendować razem z serkiem i doprawić do smaku. Całość najlepsza
Szybko Tanio SmacznieKolejny dzień na diecie ... więc dziś na obiad wymyśliłam pieczarki faszerowane jajkiem, szynką i pomidorami. Doskonale nadadzą się również jako przekąska na imprezę, zarówno na ciepło jak i na zimno - z dipem lub ketchupem. Składniki na 1 porcję: 4 duże pieczarki 1 duże jajko 3 suszone pomidory 2 plastry wędliny drobiowej 1 mały ząbek czosnku szczypta ostrej papryki szczypta tymianku
Alutka-GotujeJajka na wielkanocnym stole to pozycja obowiązkowa. Zazwyczaj nadziewałam je pieczarkami, ale po spróbowaniu nadzienia z łososiem zmieniłam zdanie. Teraz smakują po prostu pysznie, a dodatek
Gotowanie i blogowanie