dodać paprykę ostrą i widelcem wszystko rozgnieść na gładką masę łyżeczką nakładać masę do białek po żółtkach, układać na talerzu, posypać koperkiem, nałożyć sos majonezowy chrzanowy, przybrać szczypiorkiem, papryką - jajka faszerowane różnymi dodatkami i smakami są naszą ulubioną przystawką na okazje rodzinne, imprezy lub tak po prostu na kolację czy śniadanie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięinternecie coraz więcej inspiracji na wielkanocne stoły. Z jednej strony kuszą nas faszerowane jajka a z drugiej strony są baby, mazurki i serniki. Chciałam odpocząć od wielkanocnych dań ponieważ za kilka dni będziemy mieli ich pod dostatkiem. Przygotowałam więc mężowi na śniadanie serniczki śledziowe podane z jajkiem. Do dania wykorzystałam Ognistą zagrychę SEKO . Śledzie są idealnie kruche a chilli nadaje
Kuchnia w oparachwielkanocne menu . Było świątecznie, bardzo smacznie, ale nie obżeraliśmy się nadmiernie. I tak właśnie być powinno. Dzisiaj oddaję Wam przepis na jajka jakie były u nas w tym roku. Jajka faszerowane to takie danie, które można przygotować na wiele innych okazji, a nie tylko na Wielkanoc, więc mam nadzieję, że pomysł się przyda. Takie jajeczka ze śledziem i ziemniakami sprawdzą
Smaczna PyzaSkładniki: 3 jajka 2-3 paluszki surimi garść rzeżuchy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Żółtka
czarrna od kuchniWielkanoc znajdziecie m.in.: przepisy na jajka, pieczeń rzymską, sałatkę i coś słodkiego. Mam nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu! Jajka z sosem czosnkowym Jajka faszerowane wędzonym łososiem bez majonezu Sałatka z pieczarkami Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym Czytaj dalej... Artykuł 6 przepisów na Wielkanoc pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuJeśli kogoś przerazi ilość potraw, to pamiętajcie, że nie trzeba wszystkich wykonać, to propozycja. Jeśli kogoś zdziwi brak barszczu białego lub żurku, to przypominam, że to śniadanie ;) Jajka - faszerowane z natką , - faszerowane orzechami , - marynowane w zalewie kminkowej Kiełbasa biała - pieczona w piwie Pasztety mięsny - wykwintny pasztet taty, - z orzechami , - z królika, - z wątróbki drobiowej z rodzynkami wegetariański - grzybowy
Eksperyment sobotniFaszerowane jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym. Składniki: 4 jajka 150g zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą
Szalona Kuchnia EwelinyJeszcze jedna, typowo wielkanocna propozycja na szybkie ciasteczka. Ja przygotowałam je tak naprawdę z tego, co było pod ręką ;) Już niedługo zaproszę Was na barszcz biały i faszerowane jajka ;) Czym? Nie zdradzę ;) Zaglądajcie na bloga i cierpliwie czekajcie ;) Składniki na ok 10 sztuk: Ok 175g mąki pszennej 100g cukru pudru 90g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Szczypta
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 6 jajek 1/2 wędzonej makreli garść rzeżuchy 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żółtka wyjąc do
czarrna od kuchniSkładniki – porcja na 12 części: 6 jaj, 100 gram szynki, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. Krok 1 Jaja gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół
Coś bym zjadłazbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . (adsbygoogle
Kulinarne Przebojejemy na ciepło lub na zimno. Oprócz tarty Michela, na warsztatach przygotowywaliśmy także swoje popisowe dania. Beata z bloga Lawendowy Dom wraz z Kasią z redakcji Zwierciadło, przygotowały zjawiskowe jajka faszerowane. Dzięki wywarze z buraków, jaja nabrały intensywnego różowego koloru i pięknie prezentowały się na półmisku. Smak nadzienia dziewczyny wzbogaciły ogórkiem konserwowym – uwierzcie, doskonałe połączenie. Jola z bloga Przepisy
Kuchnia BazyliiSkładniki: 5 jajek 1 krążek ananasa z zalewy 2 łyżki kukurydzy z puszki 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i
czarrna od kuchnigoryczki. Plusik za to za bardzo ładną, prostą etykietę. W ogóle bardzo podoba mi się logo winnicy. Adekwatna jakość do ceny. Dystrybutor: dobrewina.pl To wino będzie świetnie pasowało do faszerowanych jajek, zapiekanych pasztecików oraz do… mazurka pomarańczowego . Z nim zgrało się fantastycznie. I w zasadzie mogłabym na tym zakończyć, ale nie. Wymyśliłam sobie do niego zupę. Zwariowała baba, pomyślicie
Kate's KitchenJajka faszerowane to pyszna klasyka. Nie tylko na Wielkanoc. Wersji jest mnóstwo i bardzo dobrze, nie należy się ograniczać. Choć przyznam, że nowości nowościami, ale ja mam swoje ulubione przepisy, do których najczęściej wracam. Ten jest właśnie jednym z nich. Czytaj więcej
Pichceniomania