jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:171/202)

Krokiety z nadzieniem kiełbasiano , paprykowo , pieczarkowym 157

Krokiety z nadzieniem kiełbasiano , paprykowo , pieczarkowym Krokiety z pysznym nadzieniem . Są proste do zrobienia , a niesamowicie smaczne . W końcu farsz zawiera wszystko co tylko można sobie

Ogrodnik w podróży
Spaghetti z sosem pomidorowym na białym winie z Pancettą 111

jedna Lubella! ViolaPassion Moja rodzina Kocha Się w makaronach. Ja swą miłość do Pasty poczułam dopiero  na wakacjach w Rzymie . Teściowa faszerowała mnie makaronem w każdej postaci , nie mogłam pojąć połączenia makaronu z samym sosem z minimalnym dodatkiem bazylii  . Dziś już wiem ,że to my Polacy lubimy eksperymenty które rodzą się w naszych kuchniach. I chwała(...)pieprz grubo mielone suszona bazylia i oregano do smaku 100 ml białego wytrawnego wina 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób: Jak zawsze zabieramy się najpierw za marynatę mięsa Wołowina ,jajko, cebula ,czosnek pieprz i sól z ziołami lądują w misce . Wyrabiamy mięso tak by połączyć wszystkie składniki. Odstawiamy na kilka chwil. Następnie w rondelku z podwójnym dnem na oliwie

Viola cooks with passion
Portobello z winem Marsala 143

grillowania. Dzięki swoim rozmiarom doskonale sprawdza się jako samodzielna zakąska nadziewana warzywami, mięsem, kaszą lub farszem migdałowym z dodatkiem zielonego pesto. Równie apetycznie smakuje i prezentuje się smażona w jajku i bułce tartej. Podobnie jak inne pieczarki, tak i portobello cechuje brak zdradliwego cholesterolu i obecność sporych ilości przyswajalnego białka, które śmiało może zastępować mięso i być głównym składnikiem diety(...)sama w sobie już jest wegetariańskim daniem kolacyjnym. Może również stanowić bazę, czy wstęp do kolejnych potraw, np. sosu grzybowego lub zupy… i nie tylko. Portobello wspaniale też smakują faszerowane i grillowane. Warto się pokusić i przygotować z nich coś pysznego, prostego i szybkiego. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Portobello z winem Marsala appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Bakłażan faszerowany kaszą gryczaną i kurczakiem. 196

To danie jest kompletnym posiłkiem. Jest kasza, jest mięso i jest warzywo. Czego chcieć więcej? Może bonusa w postaci sosu jogurtowego z ulubionym przeze mnie parmezanem

zadanie-gotowanie
ROLADKI Z FILETÓW Z KURCZAKA FASZEROWANE FETĄ I BROKUŁAMI 67

Pomysł na szybki i pyszny obiad dla całej rodziny: roladki z filetów z kurczaka faszerowane fetą i brokułami. Na talerzu wyglądają pięknie, a co najważniejsze smakują wspaniale – są soczyste w środku, z zewnątrz ładnie zrumienione i chrupiące, a nadzienie ciekawie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Brokuły do tego przepisu gotuję na parze, by nie straciły zbyt dużo wartości odżywczych(...)kęsie. Dlatego zachęcam was do jego wypróbowania, jestem pewna, że nie pożałujecie :) SKŁADNIKI: 500 g filetów z kurczaka 250 g brokułów 2 ząbki czosnku 125 g sera feta 1 jajko około 1/2 szklanki bułki tartej do panierowania sól i pieprz do smaku olej do smażenia WYKONANIE: Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze do miękkości (około 10 – 12 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
#1 – Pomorze i Kaszuby 153

zajmowały zawsze ziemniaki, gryka oraz brukiew . Ze zwierząt najpowszechniejszą była gęś , której sposoby przygotowywania oraz podawania w tamtych rejonach doprowadzono do perfekcji. Tamtejszymi specjałami jest gęś wędzona, nadziewana oraz faszerowana. Bardzo znana jest okrasa, inaczej óbóna czyli zmielone wraz z tłuszczem surowe gęsie mięso, obficie przyprawione ziołami oraz przyprawami i przechowywane w glinianych garnkach. Stosowano ją do smarowania swojskiego, domowego(...)takie smakołyki? Poniżej znajdziecie dokładne przepisy.   Pomorski pasztet z wędzonej makreli Składniki : 250g wędzonej makreli, szklanka mleka, duża cebula drobno posiekana, 50 g ryżu lub kaszy, 1 surowe jajko, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki masła, łyżka mąki, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3-4 łyżki bułki tartej, 1/4 szklanki śmietany 12% Przygotowanie : Makrelę układamy

Życie ze smakiem
Kotlety z cukinii nadziewane serem i mięsem, pomysł na obiad 79

5 / 5 ( 8 votes ) Kotlety z cukinii nadziewane serem i mięsem, pomysł na obiad Kotlety z cukinii zna każdy i większość je lubi. Cóż po sezonie

Ogrodnik w podróży
Kulebiak z kapustą i grzybami 201

Kulebiak z kapustą i grzybami, to jeszcze jeden pomysł na wyczyszczenie lodówki ze świątecznych resztek. Zwykle zostaje mi sporo ugotowanych grzybów i ugotowanej kiszonej kapusty, a

Stare Gary
Calzone – sposób jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin 89

chrupiący włoski pierożek, taka zawinięta pizza – doskonała przekąska np. do oglądania filmu. Podany z sałatką może stanowić pełny obiad! Jak nadziać calzone? Według tradycyjnego włoskiego przepisu calzone faszeruje się prosciutto i różnymi rodzajami sera. Ale według nas (a testowaliśmy to nie jeden raz!) do calzone można wsadzić wszytko – i tak będzie pysznie ! Nasza ulubiona wersja to calzone nadziane(...)wrzuć surowe warzywa do calzone, upieką się razem z ciastem. Krok 3 Uformuj z ciasta placki. Posmaruj rozwałkowany placek ciasta sosem pomidorowym i nadziej je farszem. Posmaruj brzegi rozbełtanym jajkiem (w wersji wege – wegańskim mlekiem) i sklej mocno, dociskając widelcem lub robiąc warkocz, czyli sklejając na zakładkę. Generalnie stosujemy technikę, która sprawi, że ciasto nie rozklei się podczas pieczenia

Niedzielny kucharz
Drożdżówka z dynią i powidłami śliwkowymi 152

głównego składnika . Wyśmienicie się złożyło, gdyż już od dawna chciałam wypróbować przepis podpatrzony na stronie Moje Wypieki , a mianowicie Przytulony placek dyniowy z powidłami . Ciasto jest tu wyjątkowo bez jajek , więc swój zażółcony kolor zawdzięcza wyłącznie dodatkowi dyni. Nie zawiodłam się! Efekt końcowy smakował równie apetycznie, jak brzmiał podczas czytania pierwotnego przepisu :) Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: CIASTO(...)późniejszego wykorzystania. W mojej zamrażarce zawsze znajdzie się kilka opakowań puree dyniowego - wtedy dynia króluje w mojej kuchni niemalże do samego lata. Ciasto po wyrośnięciu, tuż przed porcjowaniem Faszerowanie placuszków drożdżowych Przygotowanie ciasta Masło roztopić w garnuszku na wolnym ogniu, dolać mleko i lekko podgrzać. Drożdże rozmieszać w dobrze ciepłym roztworze z dodatkiem 1 łyżeczki mąki i 1 łyżeczki cukru

Grunt to przepis!
Bułeczki z kandyzowanymi pomarańczami 114

okazji zdradzę wam patent na idealnie kandyzowaną pomarańczę, która nie wymaga mozolnej pracy. Bułeczki z kandyzowanymi pomarańczami i serem mają jedną wadę – uzależniają. Samej skórki kandyzowanej, która służy do faszerowania bułeczek, trzeba pilnować – jak odwróciłam na moment głowę, to Najcierpliwszy wyrastał spod ziemi i wyżerał bezczelnie, mówiąc, że lepszej nie jadł. Sam przepis może wydać wam się dziwny(...)mąki pszennej tortowej + 1 płaska łyżka 100 ml ciepłego mleka 1 łyżka pasty waniliowej (lub ziarna z jednej laski, lub można pominąć) 170 g miękkiego masła 3 jajka ¾ łyżeczki soli 500 g serka na sernik skórka otarta z jednej pomarańczy 100 g cukru. Przygotowanie: Na początek muszę was uspokoić, znaczy tych, którzy utwierdzili się w przekonaniu, że jednak coś

ladykitchen
Przepiórki faszerowane 120

przepiórki, 2 łyżki brandy, 1 łyżka tartej suchej bułki, 2 garście włoskich orzechów, 1 łyżka świeżego tymianku, 1 wątróbka indycza – ja użyłam podrobów z bażanta, 2 łyżki masła, 1 jajko, sól, 3 plastry szynki dojrzewającej lub wędzonego boczku, Przepiórki umyć, oczyścić, odciąć kuper, końcówki skrzydełek, pozbawić resztek piór, osuszyć. Ja przepiórki wyluzowałam – wyjęłam kości. Trochę zabawy przy luzowaniu jest(...)Okryć przepiórki szynką lub boczkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 40-50 minut. Po 30 minutach zdjąć słoninę.   polecam również przepiórki pieczone   Do przepiórek faszerowanych polecam  AUFWIND Grauburgunder trocken z winnicy Hensel. Palatyński szary burgund z nutami świeżych liści i orzechów włoskich. Krótki kontakt z dębiną powoduje, że wino jest delikatnie waniliowe, korzenne

królestwo garów
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą 30

drożdże. Dieta właściwie się już skończyła, ale są produkty, których wolałabym jeszcze nie wprowadzać do jadłospisu. No więc z automatu wyleciały mi z listy świątecznej paszteciki z ciasta drożdżowego faszerowane kiszoną kapustą i grzybami. Ale uparłam się, że coś w ten deseń zrobić muszę, postanowiłam więc ciasto drożdżowe zamienić na francuskie, a do kapusty nie dodawać żadnych grzybów. Wyszło super(...)brak. Będę tutaj znowu pojutrze. Trzymajcie się ciepło, pa. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty 1 cebula duży liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pieprz 1 jajko 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki oleju rzepakowego (przepis na około 16 pasztecików) Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, szatkujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą tylko tyle żeby przykryła kapustę, dodajemy

Kardamonovy
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą 49

drożdże. Dieta właściwie się już skończyła, ale są produkty, których wolałabym jeszcze nie wprowadzać do jadłospisu. No więc z automatu wyleciały mi z listy świątecznej paszteciki z ciasta drożdżowego faszerowane kiszoną kapustą i grzybami. Ale uparłam się, że coś w ten deseń zrobić muszę, postanowiłam więc ciasto drożdżowe zamienić na francuskie, a do kapusty nie dodawać żadnych grzybów. Wyszło super(...)brak. Będę tutaj znowu pojutrze. Trzymajcie się ciepło, pa. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty 1 cebula duży liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego pieprz 1 jajko 2 łyżki ziaren sezamu 2 łyżki oleju rzepakowego (przepis na około 16 pasztecików) Kapustę odciskamy z nadmiaru soku, szatkujemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą tylko tyle żeby przykryła kapustę, dodajemy

Kardamonovy
Arancini , sycylijskie , nadziewane , kulki ryżowe 120

Arancini , sycylijskie , nadziewane kulki ryżowe Arancini to potrawa , która trafiła do naszej kuchni zupełnie przypadkiem i została na stałe . Pyszne kulki ryżowe z nadzieniem , które może

Ogrodnik w podróży
Ziemniaczane łódeczki 121

Są potrawy, które lubię i z przyjemnością do nich wracam. Wśród nich są też takie, które pomimo tego, że moim zdaniem wychodzą bardzo dobre, nie są

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania