Składniki: 300 g mąki 50 g otrąb owsianych 1 jabłko 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 1 i 1/2 szklanki mleka olej do smażenia Mąkę, otręby, jajka, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mleko zmiksować. Jabłko obrać i pokroić w kosteczkę. Zmieszać dokładnie z ciastem. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju, aż będą
Ewusiowe Smakimięciutkie racuchy drożdżowe, które przygotowałam z myślą o moim alergiku. Na ciepłej wodzie i żółtkach, przepis podobny do tego , ale porcja mniejsza. Do środka racuchów można dodać pokrojonych jabłek lub bananów, u nas dzisiaj wersja podstawowa. Obowiązkowo posypane cukrem pudrem, zniknęły w okamgnieniu. 2 szklanki mąki 40 g. drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 2 łyżki cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieTakie musli na wypasie ;) Pełne tego, co najbardziej lubicie. Wystarczą płatki owsiane, żytnie, pszenne, Wasze ulubione ziarenka (słonecznik, sezam, pestki dyni, orzechy wszelakiego rodzaju) oraz suszone owoce (rodzynki, morele, jabłka, żurawina) i trochę miodu. 100 g domowej granoli dostarcza około 328,5 kalorii, 6,75 g białka, 13 g tłuszczu, 50,4 g węglowodanów oraz 5,3 g błonnika
W kuchni Katiepozostaje na dłużej. Owocowe soki są zdrowe, bo zawierają dużo witamin…kolejny mit! Tak, dużo witaminy C i mnóóóóóóstwo cukru. W jednej szklance soku z pomarańczy lub z jabłek znajduje się tyle samo cukru, co w jednej szklance gazowanego napoju. Witaminę C znajdziecie w brokułach i innych warzywach kapustnych, więc opijanie się sokami z zamiarem polepszenia zdrowia
codojedzeniamiałam czasu na robienie zdjęć.Zupa poszła w mig.Powinnam się cieszyć bo znaczy, że była dobra. Składniki: buraczki 1 kg czosnek 4 ząbki sól i pieprz do smaku jabłko 1 duże marchew 4 szt ziemniaki 3 szt skrzydełka drobiowe 4 sz śmietana 30% 150 ml sok z cytryny Krok 1 Buraczki dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem(...)pokroiłam w ćwiartki i zawinęłam w folię aluminiową. Zapiekałam je koło 1.1/2 godziny w 200 stopniach.Do garnka wlałam wodę około 2.1/2 litra, włożyłam skrzydełka marchew,ziemniaki i jabłko pokrojone w ćwiartki bez skórki oraz buraczki upieczone.Czosnek starłam i przesmażyłam go na patelni i dodałam do zupy,doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam, aż warzywa zmiękły.Na końcu dodałam
Różowa kuchniaciasnej) kuchni Świeżo wypiekany biszkopt, własna konfitura, jogurt naturalny oraz świeże owoce. Słodki smak konfitury, przełamany lekko kwaśnym jogurtem naturalnym z biszkoptem – wilgotnym w środku, o aromacie świeżych jabłek. Jeżeli na myśl o takim połączeniu nie leci Wam jeszcze śłinka, to coś jest chyba z Wami nie tak Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu. Koniecznie dajcie znać
Ciasna KuchniaSkładniki serwatki 20g serwatki 100ml wody Składniki musu: 1/2 grejpfrut 1/2 pomarańcza 1 jabłko Wykonanie serwatka Połączyć wodą z serwatkę .Całość zmiksować -ja to robię w speedcook- mus owocowy Grejpfrut ,pomarańcze obrać, pokroić na cząstki .Jabłko umyć, usunąć gniazdo nasienne,pokroić. Wszystkie owoce zmiksować. Serwatkę połączyć z musem i ponownie wszystko zmiksować
w mojej kuchniżelatyny rozpuścić w 1/2 szklance wrzątku 1 kostkę masła rozpuścić z 1 szklanką cukru 100 g orzechów, migdałów posiekać dodać garść rodzynek 1 dużą paczkę ciastek petitek pokruszyć 2 jabłka pokroić w kostkę 2-3 łyżki kakao Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i masę wyłożyć na 2 zwilżone wafle ułożone obok siebie i zawinąć w rulon. Owinąć folią i schłodzić
Jadło i czytadłowszystkiego. Fajnie sprawdza się i na grillu i w towarzystwie tradycyjnego, niedzielnego schabowego. Na surówkę z młodej kapusty potrzebujemy: 1 główkę młodej kapusty 3 młode marchewki 1 kalarepkę 1 jabłko ½ pęczka koperku 1 cebula dymka (wraz z białą częścią) ½ szklanki (125 ml) oleju (oliwa jest za intensywna w smaku) 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Kapustę bardzo drobno siekamy. Ja użyłam(...)ostry nóż też wystarczy. Nie trzyjcie kapusty na tarce, puści za dużo wody i będzie papka. Kapustę lekko solimy i odstawiamy na chwilę, żeby zmiękła. Marchewki, kalarepkę i jabłko trzemy na grubych oczkach tarki. Kapustę lekko odciskamy z wody i dodajemy do startych warzyw. Dorzucamy drobno posiekany koperek i dymkę. Mieszamy olej z musztardą. Zrobi się emulsja. Polewamy surówkę
ladykitchenSkładniki: 1/2 grejpfrut 1 łyżka miodu 1/2 pomarańcza 1 jabłko 1 łyżka ziarna konopi jogurt grecki Wykonanie: Grejpfrut ,pomarańcze obrać, pokroić na cząstki .Jabłko umyć, usunąć gniazdo nasienne,pokroić.Wszystkie owoce i ziarno,oraz miod zmiksować -u mnie w speedcook. Dodać jogurt grecki i ziarna konopi. Wszystko ponownie zmiksować
w mojej kuchniBył to pierwszy nóż jaki miałam w rękach, ale jakieś 3 lata temu zaginął bez śladu. Niepowetowana strata, bardzo mi go brakowało, bo był niezwykle podręczny, idealny do obierania jabłek, małych owoców, usuwania szypułek z truskawek i kiedyś jak nie używaliśmy obieraczki do warzyw właśnie tym nożykiem obieraliśmy wszystkie warzywa, skrobaliśmy młode ziemniaczki. Teraz już możecie się domyśleć jaka
Blondynka Gotujedodaje się do dań z kurczaka, pasztetów, sałatek, makaronów. Można również przygotować masło szałwiowe. Gałka muszkatołowa – ta przyprawa nadaje lekko pikantny i ostry smak deserom (np. piernikowi), wypiekom z jabłkami (szarlotka), napojom (kompot, poncz, grzane wino lub piwo itp.). Można ją dodać również do pasztetów, bigosu czy flaków. Imbir – można go wykorzystywać w suszonej startej formie jak i jako
WojnaNaSmaki.plktóra na pewno przeniesie was w ciepłe letnie dni, spędzane na balkonie lub w ogródku, możecie użyć mrożonych owoców leśnych tak jak ja lub wybrać inne ulubione owoce nawet jabłka do wyboru do koloru, tarta jest w 100% zrobiona z mąki orkiszowej, nie zawiera rafinowanego cukru, który został zastąpiony kokosowym, a mimo ta nie straciła nic ze swojego
zdrowa vege kuchniabrykiecie który daje nam wyższą temperaturę grillowania. Wpierw grillujemy od strony goździków następnie obracamy. W międzyczasie rozpuszczamy i podgrzewamy gorzką czekoladę, przygotowujemy ajerkoniak a na grilla dokładamy kawałeczki jabłka. Gotowe banany przekładamy na talerze, chwytamy za nacięcia i pociągamy do góry wyciągając tym samym goździki (zob. film). Dzieciom polewamy czekoladą i posypujemy zsiekanymi orzechami a dorosłym polewamy ajerkoniakiem
Mechanik w kuchnisłuszną ilością herbaty w dzbanku za 4 PLN sztuka. Ponad 30 rodzajów do wyboru - ciężko było się zdecydować! W końcu stanęło na herbacie czarnej Prażone Kasztany (cejlońska z cząstkami jabłek, wyciągiem z pieczonych kasztanów i płatkami ostu) oraz herbacie zielonej Sencha Truskawki w Śmietanie (chińska z dodatkiem owoców, płatków róży i rokitnikiem). Mogę tu wracać dla samej herbaty - doświadczenie
Grunt to przepis!