jabłecznik na kruchym - 595 przepisów (strona:20/40)

Najlepsze ciastka z dziurką 163

dziurką – do kawy, herbaty czy kubka mleka. Ciasto półkruche, z którego zostały przygotowane ciastka, nadaje się również na babeczki, mazurki, spody do tart, jabłeczników, serników, makowców… i nie tylko. Ciasto jest bardzo kruche dzięki użytej mące krupczatce. Goraco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Najlepsze ciastka z dziurką appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Kakaowa szarlotka z czekoladą + film 100

Kakaowa szarlotka z czekoladą to przepyszne ciasto o zdecydowanym smaku, idealne dla wielbicieli szarlotek i jabłeczników. Usmażone jabłka świetnie komponują się z cynamonem, kakaowe kruche ciasto doskonale współgra z posiekaną czekoladą tworząc wyśmienitą całość. Takie ciasto to błyskawiczny w przygotowaniu smakołyk, który szybko znika z talerzy.     składniki na tortownicę 26 cm ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej

Smakowite Dania
Szarlotka z kisielem 192

goście też się na nią załapią. Ciasto nie wymaga chłodzenia w lodówce. Polecam też inne przepisy na ciasta z jabłkami. oraz inne przepisy z jabłkami: Kruche babeczki z jabłkami ciasto orkiszowe z jabłkami kakaowy jabłecznik z budyniem pączki z jabłkami jabłka w cieście francuskim ciasto łaciate ekspresowe całuski Ciasto jest na formę ok. 24 x 36 cm , jeśli chcemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jabłecznik z budyniem i kruszoną (ciasto z jabłkami) 141

Dziś zapraszam na jabłecznik, który jest cudownie wilgotny i wprost rozpływający się w ustach ;-) SKŁADNIKI: ciasto: - 200 gram mąki pszennej - 100 gram mąki orkiszowej - 1 jajko

Wielopokoleniowo
Śliwkowo orzechowa pokusa 132

Postanowiłam trochę zaszaleć i pobawić się smakami w kuchni.Wyszło pyszne ciasto z wyczuwalnym smakiem orzechów włoskich.Na pierwszy rzut wygląda jak jabłecznik ale w smaku zaskakuje nas.   Składniki na ciasto kruche; 4 szklanki mąki pszennej tym 500 Kłos -Pol 200 g margaryny 4 żółtka + pół szklanki ksylitolu zmielonego Kłos -Pol 4 białka + 1 szklanka zmielonego ksylitolu

Różowa kuchnia
Brittle madness at the end of summer 155

Kruche szalenstwo na koniec lata Musze się przyznać, ze jabłecznik mam opracowany najlepiej. Przyczyna jest dosyć prosta, nawet bardziej niż oczywista. Uwielbiam jabłecznik... I to wszystko, co można z nim pic i jeść, próbując nie mieć wyrzutów sumienia, kiedy zjem za dużo. Wtedy ładnie sobie tłumaczę, ze przecież ten jabłecznik jest bardzo zdrowy... Ciasto, jest mieszanina przepisów, z wyciągniętego

Lajtkraft food intolerance
jabłecznik z Prince Polo 154

Jesień to czas jabłeczników i szarlotek. Chyba każdy lubi tradycyjną szarlotkę na kruchym cieście ale warto też pokombinować i upiec ciasto z jabłkami w innej formie. To dzisiejsze jest bardzo proste ale w smaku wyśmienite. Puszysty biszkopt, soczysta warstwa jabłkowa z nutką cytryny przykryta pierzynką z bitej śmietany i pokruszonych wafelków Prince Polo.  *foremka 23*28 cm Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto migdałowo-jogurtowe z jabłkami 59

pyszne ciasto możecie z powodzeniem uwzględnić w planowaniu świątecznych wypieków. Przypomina nieco klasyczny jabłecznik ale dodatek zmielonych migdałów dodaje mu świątecznego posmaku. Kruche ciasto przygotowałam z dodatkiem jogurtu naturalnego i migdałów przez co zyskało na kruchości. Następnie ciasto posmarowałam morelową konfiturą a na to wyłożyłam pieczone jabłka i kruszonkę. Ciasto jest smaczne przez kilka dni i jest smacznym uzupełnieniem popołudniowej

Milion Smaków
Jabłkowy przekładaniec :) 140

Kolejna wersja jabłecznika, ale tym razem nie co tłuściejsza :) Na ciasto kruche: - 25 dag mąki - 125 g margaryny - 1 żółtko - 1 łyżka cukru pudru Na ciasto biszkoptowe: - 3 jajka - 3 pełne łyżki cukru - 2 czubate łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na masę: - 5 średnich jabłek (obrane i pokrojone w cienkie plasterki) - 2 saszetki

Zdrowie na języku :P
Szarlotka wyśmienita z bezą 178

Jesień zdecydowanie królują u nas jabłeczniki i szarlotki:) Zaraz po jabłeczniku z budyniem najbardziej lubimy szarlotkę z dużą ilością kruchego ciasta i chrupiącej bezy na wierzchu... Zresztą jak sama nazwa mówi, szarlotka jest po prostu wyśmienita... Ciasto:5 żółtek, 3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, 250g masła lub margaryny

Z miłości do słodkości
Placek z jabłkami – kuchnia podkarpacka 161

półkruche ciasta z jabłkami na długo przed tym, zanim usłyszały nazwę szarlotka. W kuchni podkarpackiej ciasto takie nazywa się plackiem z jabłkami, jabłecznikiem, a nawet jabczokiem (Korczyna) czy jabczyniakiem (Żurawica). Mój dzisiejszy przepis na delikatny, mięciutki i kruchy placek z jabłkami pochodzi z Ziemi Kolbuszowskiej, z gminy Nowa Wieś (źródło: „Smaki Kolbuszowszczyzny”, LGD Siedlisko). Placek z jabłkami - kuchnia podkarpacka Składniki

Trzeci talerz
Jabłecznik na biszkopcie z galaretką 28

jabłecznika? Tak dla przypomnienia napiszę, bo bardzo dużo osób myli pojęcia jabłecznik a szarlotka i piszą błędnie np: ,,szarlotka na biszkopcie''.  Jabłecznik jest to ciasto z jabłkami i można je zrobić z ciasta drożdżowego, biszkoptowego, francuskiego, czy bezowego. W jabłeczniku jabłka mogą być duszone lub surowe. Szarlotka natomiast to ciasto, które robi się tylko i wyłącznie na bazie kruchego

RITA food channel
Kruche ciasto z jabłkami i karmelem z orzechami 244

oprócz większej ilości takich ciast. Podzielne, pyszne i aż trudno się od niego oderwać. Ja nie wyobrażam sobie kolejnych Świąt bez tego luksusowego jabłecznika.  Składniki (na blachę o wymiarach 20 cm x 20 cm): Ciasto kruche: 1/2 kilograma mąki tortowej  1/2 szklanki cukru pudru  2 żółtka  1 jajko  3 łyżki śmietany  250 gram masła

Mango Papaja
Jabłecznik klasyczny 1436

Klasyczna krucha szarlotka z dużą ilością jabłek i cynamonu. Składniki: 300g mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g masła 1 jajko 1 łyżka zimnej wody nadzienie: 2kg jabłek, cynamon cukier puder Przepis: W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia, Dodać jajko, masło i łyżkę wody. Zagnieść ciasto, Gotowe ciasto(...)spód jabłka, Wyjąć drugą część ciasta i ponownie rozwałkować na kształt blachy. Ciasto ułożyć na jabłkach, Piec kolejne 20-25 minut, Ciasto po ostudzeniu obsypać cukrem pudrem. Artykuł Jabłecznik klasyczny pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Jabłecznik/szarlotka z budyniem 180

czasie studiów pracowałam w firmie usługowej, tutaj reklamować jej nie będę, jedynym jej plusem (poza tonami zjadanego popcornu)był pyszny jabłecznik, który czasami zdarzało mi się jadać... był to dla mnie ideał ciasta z jabłkami. Na spodzie kruche ciasto, na nim pyszne, twarde kawałki jabłek polane masą, jakby budyniową, a na tym kruszonka polana kajmakiem. Nie jestem fanką szarlotek, jabłeczników

sierotka maRysia w kuchni