jablecznik bez pieczenia - 569 przepisów (strona:16/38)

Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną 188

Galette to rodzaj kruchego ciasta używanego w kuchni francuskiej, na słodko lub wytrawnie. Do przygotowania takiej rustykalnej tarty, nie potrzeba formy, wystarczy rozwałkować ciasto na papierze

Oryginalny smak
Amarantusowa szarlotka z budyniem 188

Amarantusowa szarlotka z budyniem Składniki na blachę 25 X 35 Na ciasto:    500 g mąki amarantusowej prażonej    250 g margaryny   

peggiwkuchni
Szarlotka z bezą (pianką) 668

Przepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze

Oryginalny smak
Pyszny makowiec :) 243

Bez makowca to już nie będą te same święta. Zatem śpieszymy z pomocą i poniżej znajdziecie przepis Basi na pyszny makowiec :) Do świąt jeszcze chwila

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orkiszowa tarta z jabłkami i bezą 122

Szarlotki, jabłeczniki i wszystkie ciasta z jabłkami należą do moich ulubionych, zaraz po sernikach. Zauważyłam również, że chyba właśnie dlatego królują one u mnie na blogu, a Wy najczęściej z tych przepisów korzystacie. Mam nadzieję, że dzisiejszy przepis skradnie Wasze serca równie bardzo jak i moje, kiedy pierwszy raz przyrządziłam to ciasto kilka lat temu. Od czasu do czasu chętnie(...)100g zimnego masła – 50g erytrolu – 3 żółtka – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na masę jabłkową: – 4-5 dużych jabłek – skórka z 1/2 pomarańczy – sok z 1/2 pomarańczy – 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki na bezę: – 140g drobnego cukru – 3 białka – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – szczypta soli

Be Fit Be Strong
Miodowa babka z jabłkami i kruszonką – miodowy jabłecznik 117

Miodowa babka z jabłkami (miodowy jabłecznik) wygląda na pracochłonną, a jest wręcz przeciwnie – ciasto to przygotujemy bez pomocy miksera – składniki wystarczy wymieszać łyżką. Dodatkowo zyskuje na smaku, jeśli przygotujemy kruszonkę. Jest bardzo wilgotna od jabłek. Biorąc kęsa od razu czuje się, że to połączenie szarlotki i drożdżówki z kruszonką – jeśli lubicie te oba ciasta, to pokochacie(...)też charakterystycznego posmaku, który idealnie komponuje się z jabłkami i cynamonem. Polecam zarówno bez okazji (do kawy czy herbaty), jak i na świąteczny stół. Miodowa babka z jabłkami: 4 średnie jabłka 2 i ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżeczki mielonego imbiru 1 i ½ łyżeczki cynamonu 3 duże jajka 1 szklanka płynnego miodu

Poezja smaku
Jaglany jabłecznik (bez cukru, tłuszczu) 155

Jeżeli ograniczacie cukier to zachęcam do przygotowania poniższego jabłecznika - z miękkim, wilgotnym środkiem i chrupiącym wierzchem (ziarenka kaszy jaglanej). Ciasto przyrządzicie z zaledwie kilku składników: kaszy

Ugotować
Jabłecznik z pianką i chrupiącą orzechową posypką. 179

Jeden z najsmaczniejszych jabłeczników jakie piekłam i jadłam: przepyszne jabłkowo – cynamonowe wnętrze zwieńczone delikatną pianką i chrupiącym orzechowym akcentem.  Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki, 1 szklanka cukru, 1,5 kostki masła, 6 żółtek, 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa jabłkowa: 9 – 10 średniej wielkości jabłek, 1 szklanka cukru, 1 czubata łyżka cynamonu(...)łyżki mąki ziemniaczanej, sok z małej cytryny Pianka: 6 białek, ½ szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego (bez cukru), Dodatkowo: 2 – 3 łyżki bułki tartej, 1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i masło dokładnie posiekać. Dodać żółtka oraz jogurt i wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części: 2/3 i 1/3. Większą część

Nie tylko w kuchni
Szarlotka sypana 134

Szarlotka sypana Ciasto którego wykonanie zajmuje około 10 minut! Bez jajek, bez zagniatania i bez użycia miksera. Czy to możliwe? Oczywiście. Właśnie tak

Blog z Apetytem
Babka orzechowa z jabłkami 183

Babka z mielonymi orzechami włoskimi i jabłkami, posypana cynamonowym cukrem pudrem. Mięciutka, pachnąca, nieskomplikowana i bardzo smaczna. Zawsze się udaje! Sprawdzi się na każdą okazję lub

Oryginalny smak
Szarlotka z pianką 184

Często robię jabłecznik  z tego  przepisu, ale tym razem postanowiłam wypróbować nowy przepis, który znalazłam  tu . Składniki: (blacha 25x35) Ciasto:  4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia szklanka cukru pudru 1 i 1/2 masła 6 dużych żółtek 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany Masa jabłkowa: 8-10 kwaskowatych jabłek 1/4 szklanki wody 1 szklanka cukru(...)łyżeczki cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny Pianka: 6 białek 1/2 szklanki cukru 1 budyń bez cukru (proszek budyniowy) Dodatkowo: 3 łyżki bułki tartej ewentualnie cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto:  Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać. Masło pokroić na małe kawałki i dodać do mąki, mieszać do momentu, aż masa

talerz przyjemności
Szybki jabłecznik z kruszonką 273

Jabłecznik na kruszonce to rewelacyjne ciasto, które zachwyci każdego bez wyjątku. Jest nie tylko bardzo smaczne, ale także łatwe i szybkie do zrobienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ten domowy jabłecznik na kruszonce idealnie sprawdzi się jako dodatek do ulubionej kawy, a w sezonie jesiennym, kiedy jabłek pod dostatkiem do filiżanki rozgrzewającej herbaty. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, bo naprawdę(...)warto. SZYBKI JABŁECZNIK Z KRUSZONKĄ – PRZEPIS Składniki 2 szklanki mąki tortowej  7 jaj 70 g masła  ¾ szklanki drobnego cukru  2,5 łyżeczki proszku do pieczenia  Kruszonka 175 g mąki 100 g masła  100 g cukru Dodatkowo 1 kg jabłek ½ łyżeczki cynamonu  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka w całości wbić do miski

Przepiski.pl
Jabłecznik bez tłuszczu 168

Weekend trwa. Może coś upiec? Polecam jabłecznik bez tłuszczu. Robi się go ekspresowo a i przyjemnie smakuje. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 7 jabłek 150 g cukru 5 jajek 150 g mąki 1 opakowanie cukru wanilinowego Cukier puder do posypania Bułka tarta Masło do wysmarowania formy Wykonanie: Dno formy ( okrągła ) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Jabłka obieramy i kroimy(...)kawałki. Wsypujemy do formy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowy. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Wylewamy na jabłka. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 o  C. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
NAJLEPSZY JABŁECZNIK NA ŚWIECIE - POD BEZĄ 480

Przy piątku zdradzę Wam mój sekret.Dotyczy on czegoś wyjątkowo pysznego. Jabłecznika...Najlepszego pod słońcem. Kruchy spód, duże kawałki jabłek, masa budyniowa i lśniąca beza. Spróbujecie? Składniki: kruche:  2 3/4 szkl mąki 20 dag masła 4 żółtka 1/2 szklanki cukru beza: 4 białka 150 g cukru 1 lyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 1 kg jabłek 2 budynie waniliowe 600 ml mleka(...)budyniu Wykonanie: *Posiekać masło, dodać mąkę, cukier, żółtka, zagnieść ciasto, które włożyć na 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto, równomiernie rozłożyć, ponakłuwać widelcem ,żeby zbytnio się nie podniosło. Ciasto zapiekać na rumiano przez 20 minut w 190 st. * Ugotować budyń, dając na 2 opakowania 600 ml mleka, cukru tyle

Z Majeczką w kuchni
BABCINY JABŁECZNIK. 247

blachą ciasta w dłoniach i bez pytania, nakłada solidny kawałek natalerzyk. Wie, że nigdy nie odmówię.Babcia, to właśnie ona nauczyła mnie wszystkich kulinarnych tajników, technik i jej popisowychprzepisów. Jej zawdzięczam to, gdzie właśnie się znajduję na kulinarnej drodze. I wiem,że podążam w dobrym kierunku, bo zawsze wedle jej rad. BABCINY JABŁECZNIK. (tym razem - ciasto przyrządzone przez Babcię(...)żółtka, cukier waniliowy i krótko miksowała na najniższych obrotach. Przesiała mąkę z proszkiem i drewnianą łyżką połączyła delikatnie. Przełożyła do blachy o wymiarach 25×36 cm (wyłożonej papierem do pieczenia lub  posmarowanej masłem i posypanej mąką). Piekła w 160 stopniach na funkcji  termoobieg przez około 50-55 minut. masa jabłkowa: słoik jabłek prażonych na szarlotkę 3 galaretki

W kuchni Karmel-itki
Szarlotka na kruszonce 188

Jesień zbliża się wielkimi krokami, a jak jesień to oczywiście obowiązkowo trzeba upiec szarlotkę. Przepisów na szarlotki znajdziecie na moim blogu sporo, zarówno na te pieczone jak i te na zimno. Długo myślałam jaką teraz szarlotkę upiec żeby zaprezentować wam coś nowego, a zarazem zrobić coś smacznego i niezbyt przekombinowanego. Wiedziałam na pewno, że mam ochotę na kruszonkę(...)kruszonkę jako spód szarlotki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jabłek dałam dość sporo, bo u nas wszyscy lubią jak jest ich dużo więcej niż ciasta. No i tradycyjnie posypałam mój jabłecznik cukrem pudrem. Według mnie szarlotka z tego przepisu jest bardzo smaczna. Ma taki fajny, chrupki element, lekką kwaskowatość i słodkość zarazem. I zarazem bardzo ładnie, klasycznie wygląda. Mam nadzieję, że przypadnie

Waniliowe Improwizacje