iza gotuje - 254 przepisów (strona:10/17)

Polędwiczki ze śliwkami (Porc aux pruneaux) 134

krótkiej przerwie zaprosiłam kilka osób do wspólnego gotowania. Wspólnie z Pyzą (ja proponowałam, Iza decydowała) wybrałyśmy danie kuchni francuskiej, polędwiczki w sosie śmietanowym ze śliwkami. Bardzo proste, ciekawe danie, dające sporo możliwości, ponieważ podstawowy przepis prawie nie zawiera przypraw, poza solą i czarnym pieprzem. Sos jest bardzo łagodny, aksamitny, świetnie współgra z delikatnym mięsem i słodkimi śliwkami kalifornijskimi. Razem(...)Bardzo się cieszę, że Dziewczyny ( Iza , Ola , Basia )zechciały znów ze mną pogotować. ;) Mam nadzieję, że przepis się spodobał. A tym, którzy nie gotowali z nami, gorąco polecam przepis. Smacznego!                      A przepis jest z mojej nowej książki kucharskiej, pierwszej z kuchnią

Kuchnia Prezydentowej
Chleb na sodzie z rozmarynem i jabłkami wypiekany na śniadanie 125

Piekielnej Kuchni Anety Monika z  Z chaty nakońcu wsi Joanna z  Piekę bo lubię   Pat z    Patison w kuchni Iza z  Smaczna Pyza Justyna z  Gotowanie i pieczenie Joanna z  Grunt to przepis Ewa z    W mojej kuchni Edyta z    Pasja smaku

Gotuj Sam!
Kotlety nie schabowe, czyli kotleciki jajeczne 182

Pierwszy post - więc się przedstawię. Jestem Iza :)16 letnia miłośniczka fotografowania, gotowania i robienia wszystkiego co ciekawe/dziwne i interesujące.Co jeszcze? Najważniejsze chyba wiecie.A po co ten blog?Wpadłam na ten pomysł wczoraj w nocy.Mam już jeden blog (o tym kiedy indziej), dlatego małe bo małe, ale jakieś doświadczenie mam.Pierwsza myśl-będzie to dodatkowa motywacja dla mnie.Druga? Pomogę choć trochę

Czarnawisienka
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 179

zorganizowanych przez BOSCH Polska oraz Fit & Easy.Gościem honorowym warsztatów była Joanna Jabłczyńska - aktorka. Warsztaty poprowadzili eksperci kulinarni z restauracji Sowa i przyjaciele.Podzieleni na grupy rozpoczęliśmy gotowanie !Wspólnie z Mariolą oraz Izą pod czujnym okiem kucharzy realizowałyśmy przydzielony nam przepis - combry jagnięce z sałątką z karczochów i rukoli oraz serem le rustique W między czasie Joanna Jabłczyńska opowiadała

kolorowotorcikowo
Pyzy faszerowane kapustą kiszoną z kiełbaską 159

Czasem u mnie brak pomysłu na obiad..ale zawsze coś tam się upitrasi..zostały ugotowane ziemniaki z obiadu...troszkę kapusty kiszonej też zostało...do tego kawałek

Moje domowe kucharzenie
SMAŻONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I BIAŁYM SEREM 295

posypaną mąką. 5. GOTOWANIE (5 min) kiedy mamy już gotową partie pierogów i wrzącą, osoloną wodę, wrzucamy je po jeden po drugim, DELIKATNIE je mieszamy, kiedy wypłyną na powierzchnię gotujemy ok. 3 min i odcedzamy. 6. SMAŻENIE (5 min) Pierogi podsmażamy na oleju lub mieszance oleju z masłem (samo masło będzie się palić) aż do uzyskania złocistego koloru(...)bloga, zdjęcie TUTAJ Bożena z Moje Domowe Kucharzenie Filip, bez bloga, zdjęcie TUTAJ Marta, bez bloga, zdjęcie TUTAJ Joanna z Różowej Kuchni Laura z Cafe Babilon Iza ze Smaczna Pyza Raven z Gotuj z Blue Raven Ula z Kuchni na Wzgórzu Danusia z Moje wypieki i nie tylko Dorota z Moje Małe Czarowanie Marcin z Czwartej Dekady Grażyna z Grażyna

Nerds Kitchen
Ravioli z ricottą i wypływającym żółtkiem - Farsz Niepodległości 2014 132

środek wybijamy żółtko, przykrywamy drugim kołem i porządnie sklejamy. Ravioli najlepiej skleją się jeżeli ich brzegi posmarujemy białkiem. W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją i dodajemy łyżkę oliwy. Ravioli gotujemy 3 minuty. Podajemy z masełkiem szałwiowym, startym parmezanem i szczyptą gałki muszkatołowej. Z powyższej ilości składników zrobiliśmy 6 ravioli i zostało nam jeszcze trochę ciasta. Przerobiliśmy więc je na pyszny(...)bloga, zdjęcie TUTAJ Bożena z Moje Domowe Kucharzenie Filip, bez bloga, zdjęcie TUTAJ Marta, bez bloga, zdjęcie TUTAJ Joanna z Różowej Kuchni Laura z Cafe Babilon Iza ze Smaczna Pyza Raven z Gotuj z Blue Raven Ula z Kuchni na Wzgórzu Danusia z Moje wypieki i nie tylko Nerds' Kitchen Dorota z Moje Małe Czarowanie Marcin z Czwartej Dekady Grażyna

Marder&Marder Manufacture
Ciabatta 130

temperaturę do 220 stopni. Pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego! Tym razem w Wypiekaniu na śniadanie uczestniczyli: Dorota z Moje Małe Czarowanie Iza ze Smaczna Pyza Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Dobrafka z Bona Apetita! Sara z Pieczarka Mysia Magda z Z miłości do słodkości Małgosia ze Smaki Alzacji Lidia z Facebooka Kinga

Marder&Marder Manufacture
Drożdżówki (flauti) nadziewane kremem czekoladowo-orzechowym 249

Studzimy na kratce i posypujemy cukrem pudrem. Razem ze mna wypiekaly: Bożena -   Moje domowe kucharzenie    Justyna -  Gotowanie i pieczenie Olga -  Cukry proste   Jolanta -  zdjęcie na FB Iza -  Smaczna pyza Joanna  -  Grunt to przepis  Jola  -   Smaki mojego domu Magda  -   Kulinarna piniata Joanna  -  Piekę

Mia Cucina Sofieta
Drożdżowe muffinki z cynamonem i jabłkami 189

pyszne. Razem ze mną piekły: Bożena - Moje domowe kucharzenie Wiosenka - Eksplozja smaku Patrycja - Patison w kuchni Jola - Smak mojego domu Justyna - Gotowanie i pieczenie  Dorota - Moje małe czarowanie Edyta - Pasja smaku Kasia - Mia ciucina  Iza - Smaczna Pyza  Agata - Kulinarne przygody Gatity Szóste niebo Joanna - zdjęcie na FB   Marzena - Zacisze kuchenne Bernadetta - Prawo do gotowania

Ala piecze i gotuje
Chałka z makiem..Wypiekanie na śniadanie 144

Lidia Wesołowska z blogu  Monika Kwiatkowska z blogu Niezapomniane smaki Justyna z blogu Gotowanie i pieczenie Bożenka z blogu Moje domowe kucharzenieAla z blogu Ala piecze i gotujeKarolina z blogu Kuchnia z pomysłem Karoliny Iza z blogu Smaczna pyza Przypominam  i zapraszam

Moje domowe kucharzenie
Drożdżowe, zawijane muffiny z jabłkami i cynamonem 236

studzimy na kratce. Razem ze mną wypiekały:  Bożena -  Moje domowe kucharzenie  Wiosenka -  Eksplozja smaku Pat -  Patison w kuchni Iza -  Smaczna Pyza Jola -  Nasze życie od kuchni Justyna -  Gotowanie i pieczenie - I love it. Szóste niebo  Edyta -  Pasja smaku Dorota-  Moje male czarowanie

Mia Cucina Sofieta
Bułki pszenno-orkiszowe na drożdżach, czyli akcja "Wypiekanie na śniadanie" 105

Razem ze mną udział w akcji brali: Łucja z Fabryki Kulinarnych Inspiracji Monika z Matka Wariatka Pat z Patison w Kuchni Dobrawa z Bona Apetita! Iza ze Smacznej Pyzy Daria z Breakfast Justyna z Gotowanie i Pieczenie - I love it Gabriel z Męskiego Wypasu Dorota z Moje Małe Czarowanie Olimpia z Pomysłowego Pieczenia Ewelina z Przy Kubku Kawy Agata

Marder&Marder Manufacture
Babeczki z budyniem jak za komuny 148

minut w 180 stopniach. Pozostawiamy w foremkach do wystygnięcia, a potem odwracamy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! W tym Wypiekaniu na śniadanie udział wzięli: Iza ze Smaczna Pyza Alina z Ala piecze i gotuje Ula z Moja kuchnia Paulina z Czarna Oliwka Danuta z Moje wypieki i nie tylko Kasia z Mia cucina Wiosenka z Eksplozja smaku Ulubiona kuchnia Elżbieta

Marder&Marder Manufacture
Maślane rogaliki z makiem 188

smaków Kasia z Kasia.in Justyna  z Mama i pomocnicy Monika z Matka wariatka Jola z Nasze życie od kuchni Iza ze Smacznej pyzy Alina z Ala piecze i gotuje Daria z Breakfast Grażyna z Grażyna gotuje Dorota z Mojego małego czarowania Justyna  z Gotowania i pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano 209

Matki wariatki Pat  z Patison w kuchni Pawła z Marder & Marder Manufacture Dobrawki z Bona apetita Izy ze Smacznej pyzy Darii z Breakfast Justyny z Gotowanie i pieczenie Gabriela z Męskiego wypasu Doroty z  Mojego małego czarowania Lidii z FB Olimpii z Pomysłowego pieczenia Eweliny z Przy

Kulinarne przygody Gatity