dania i produkty kuchni austro-węgierskiej ale i z Dalekiego Wschodu - do wyboru do koloru. Jeśli już zdecydujemy się na jakiś smakołyk, zdecydowanie polecam lokalne rzeczy. Przykładowo mega popularne hot-dogi ale zrobione z kiełbasy a nie parówki - duża porcja gwarantowana! Dla większych łasuchów znajdziemy chrupiącą golonkę . Serowych amatorów z pewnością zainteresuje bogaty wybór austriackich serów. Na ulicznych straganach dostaniemy
Right Behind The KitchenJeśli lubicie chrupiące surówki o bardziej wyrazistym smaku ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Podaję ją np. do smażonej ryby ale będzie też świetna do domowych hot dogów. Ilość chrzanu oczywiście można modyfikować i dostosować do swojego smaku. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki winne jabłko koperek łyżka majonezu łyżka śmietany łyżka ostrego chrzanu kremowego pieprz sól
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJakiś czas temu przygotowując się na sezon grillowy postanowiłam rozszerzyć menu (które składało się głównie z burgerów) o hot-dogi. Efekt przerósł moje oczekiwania, kiełbaski okazały się pikantne, z chrupiącą skórką i miękkie w środku,przez co idealnie komponowały się z warzywami, sosem i przypieczoną na ruszcie bagietką :) Następnym razem planuję dodać płyn wędzarniczy a same wege kiełbaski zapakować
VegUlkaChciałoby się powiedzieć - klasyka polskiej kuchni, ale to raczej klasyka polskiego fast foodu. Niegdyś królowa jedzenia w budkach przy ulicach teraz zdetronizowana przez zachodnie hamburgery i hot dogi i wschodnie kebaby. Czasami nie ma nic lepszego o drugiej w nocy niż klasyczna zapiekanka ;) A jeśli najdzie nas ochota, to dobrze sprawdzi się też na zwykłą kolację, czy sycące śniadanie
Milion Smakówalbo kapusta będzie miała rzeczywiście wyjątkowy smak gdy ją przygotujemy na grillu. Wystarczy że skropimy ją odrobiną oliwy z oliwek, posypiemy solą i pieprzem i mamy wyjątkowy dodatek do hot-dogów i hamburgerów. Prawdopodobnie każdy z Nas jadł kiedyś pieczone ziemniaki . Ale czy każdy z nas jadł je grillowane? W szczególności polecamy wykorzystać je do sałatki ziemniaczanej. Na pewno zauważymy
naRuszciedzień w podróży! Cały dzień na uczelni! Cały dzień w szkole. I od razu wszyscy pomstują. Maruszą. W trosce o własne żołądki. Że głód. Że na myśl o drożdżówkach, hot dogach, kebabach jest im niedobrze. Że wieczorem wpadają i jedzą co popadnie,że może batoniki? kebab na szybko? MCSyf? że obiadu ni będzie, że drogo w bufecie, że pociąg
Fiolka w kuchniDomowy fast food z domowymi bagietkami i ostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i papryczkach chilli. Hot - dogi podałam na talerzyku Scania Porcelana Bogucice 5 bagietek (przepis na domowe tutaj ) 400 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka lubczyku 2 papryczki chilli 2 łyżki oliwy
VioletoweKucharzenieRewelacyjne śniadaniowe bagietki. Są mięciutkie i delikatne w smaku. Sprawdzą się również do hot-dogów. Teraz już nigdy nie kupię gotowych bułek! 1 szklanka mleka 3 łyżeczki masła 1 łyżka cukru 20 g świeżych drożdży 1 łyżka soli 4 szklanki maki pszennej Mleko do posmarowania Czarnuszka Sezam W rondelku mieszamy mleko, masło i cukier. Doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy
VioletoweKucharzeniewpis jako początek domowej przygody z burgerami :) Inspiracją był dla mnie przepis ze strony Smaczna Pyza Składniki na 12 burgerów : BUŁKI (do hamburgerów albo hot dogów) : ZACZYN : 10g świeżych drożdży 340 g mąki pszennej typ 650 340 ml lekko letniego mleka CIASTO WŁAŚCIWE : 215 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli
cucinarewiem, że nie ma jej w mojej szwedzkiej sałatce. Nie lubię ogórków konserwowych ale ta sałatka to wyjątek. Jest słodko- pikantna i bardzo wyrazista. Zawsze jest elementem składowym domowych hot-dogów. W zimie świetna do obiadu, razem z pokrojonym w słupki jabłkiem. Do tej sałatki najlepsze będą grube i duże ogórki gruntowe. Ważne, żeby nie były puste w środku – powinny
Karo in the Kitchenswoim życiu, a uliczne jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej
Food Squarecurry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry: 1,5 kg ogórków
Poezja smakuBanalnie prosta i sezonowa surówka do obiadu. Kilka składników i gotowa. Polecam również jako dodatek do frytek czy hot dogów. 1 kapusta pekińska 1 duża marchewka 3-4 ogórki gruntowe sól pieprz Kapustę pekińską dokładnie myjemy i kroimy wzdłuż na pół a następnie w piórka. Pozostałe warzywa również dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. wszystkie warzywa dokładnie
VioletoweKucharzeniePrażona cebulka do hot-dogów Składniki: - cebula - mąka pszenna - sól, pieprz dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Cebulę kroję w kostkę, ale niezbyt drobno. Doprawiam solą i pieprzem. Przekładam cebulkę do miski z mąką. Wszystko dokładnie mieszam, aby cała cebula została nią obtoczona. W małym garnku podgrzewam olej rzepakowy. Dopiero do rozgrzanego tłuszczu wrzucam cebulę. Smażę do uzyskania rumianego koloru
Kuchnia co dnia