herbatniki - 5808 przepisów (strona:40/388)

Ciasto chatka Puchatka 227

wyglądem przypomina chatę, stąd właśnie jego nazwa :) Deser ten nie wymaga od nas pieczenia więc jego przygotowanie nie sprawi nikomu trudności :) Lista składników oraz przepis poniżej… Składniki 36 herbatników 800g sera na sernik 150g cukru pudru aromat waniliowy 100g masła 2 łyżki kakao Dodatkowo 200g czekolady 3 łyżki mleka wiórki kokosowe Przepis na ciasto chatka Puchatka Masło ucieramy(...)porcje i do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy. Na folii aluminiowej rozkładamy herbatniki (3 rzędy po 6 herbatników). Folia ułatwi nam późniejsze zwinięcie ciasta. Na herbatnikach układamy 3/4 masy czekoladowej i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Układamy białą masę i pośrodku wykładamy masę czekoladową. Przy pomocy folii unosimy do góry boki ciasta, tak aby stworzyły

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ekspresowy makowiec z masy makowej przekładany herbatnikami 85

umiejętności w wypiekaniu makowców to ta wersja będzie dla Was idealna.  Ciasto jest naprawdę proste i ekspresowe w przygotowaniu, a przy tym naprawdę pysznie smakuje. Masa makowa oraz herbatniki to nietuzinkowe połączenie, więc przyznajcie sami, że miło jest osiągnąć oryginalny efekt przy minimalnym wysiłku... Koniecznie spróbujcie! (Keksówka o wymiarach 9,5 x 22,5 cm) 1 puszka/850g masy(...)makową oraz mąkę, miód i sok z cytryny. Na końcu do całości delikatnie wmieszać białka uprzednio ubite na sztywną pianę. W formie wysłanej papierem do pieczenia kolejno mieścić warstwę herbatników, 1/4 masy z makiem, herbatniki, masę, herbatniki i ponownie resztę masy. (Powinny wyjść 3 warstwy z ciastkami i 4 z masą. Masa z makiem powinna być

Di gotuje
kostka królowej 430

opakowania budyniu waniliowego 125 g masła 3 łyżki cukru 500 ml śmietanki kremówki 220 g czekolady deserowej  Blaszkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć warstwę herbatników.  Połowę mleka zagotować z masłem. W reszcie rozmieszać budynie i cukier. Wlać na gotujące się mleko i ugotować na gęsto. Od razu wylać na herbatniki i położyć(...)kremówki i mieszać aż czekolada się rozpuści. Ubić na sztywno pozostałą kremówkę i zmiksować ją z rozpuszczoną czekoladą. Połowę tak powstałego musu czekoladowego wyłożyć na ciasto, przykryć ostatnią częścią herbatników i wyłożyć resztę musu. Na wierzch zetrzeć pozostałe 20 g czekolady. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze zastygło

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Blok czekoladowy 93

się blok w domu było święto:) siadaliśmy i świętowaliśmy przy czekoladowym rarytasie. To były czasy andrutów, gum balonowych i niewątpliwie oranżady! No to zapraszam na domowy blok czekoladowy z herbatnikami i suszoną żurawiną. SKŁADNIKI: 1 paczka margaryny, u mnie 200 g masła 3/4 szklanki cukru 3 czubate łyżki kakao zapach migdałowy, u mnie brak 500 g herbatników, u mnie 400 g herbatników jasnych Petit – jest wystarczająco dużo;) 2 całe jajka, u mnie 1 żółtko i 1 całe jajko. Jajka umyte, wyszorowane, sparzone wrzątkiem. 1 łyżka wody Keksówka o wymiarach 12 x 25 cm. PRZYGOTOWANIE: Masło (margarynę), cukier, kakao, łyżkę wody i zapach (opcja) zagotować i ostudzić. Herbatniki pokruszyć i wrzucić do masy, wymieszać

Zasmakuj Kuchni
Deser bananowy z kajmakiem 169

kajmaku. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu i jest bardzo smaczny. Banan i kajmak świetnie do siebie pasują. Polecam z filiżanką kawy Składniki (na 3 porcje) : 80 g herbatników 250 g serka mascarpone 180 g masy krówkowej (kajmakowej) 1 duży banan Przygotowanie: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową. Herbatniki przełożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem lub zmiksować(...)pokroić w plasterki. Do szklaneczek wsypać połowę pokruszonych herbatników. Następnie rozłożyć warstwę plasterków banana oraz poprzyklejać do boków szklaneczek. Nałożyć krem kajmakowy i wyrównać. Wierzch posypać resztą herbatników. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Deser orzechowo – karmelowy → Jaglanka z masłem orzechowym i karmelizowanym bananem → Naleśniki z bananami, serkiem mascarpone i sosem karmelowym → Deser

Oryginalny smak
Sernik gotowany z budyniem bananowym 158

zimnego mleka - herbatniki petitki – 3 x po ok. 26 szt. Do dekoracji: - polewa z czekolady deserowej i białej Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Twaróg mielimy trzykrotnie lub miksujemy w blenderze. Jajka i żółtka wybijamy do miski lub pojemnika. Twaróg dzielimy na 3 porcje (zostanie dokładniej zmiksowany). Pierwszą porcję przekładamy do blendera, dodajemy(...)chwilę (jak podczas gotowania budyniu) i garnek zestawiamy z kuchenki. Połowę gorącej masy przekładamy do formy na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię, a na masę układamy kolejną warstwę herbatników. Po wyrównaniu powierzchni ponownie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ciasto przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia, obciążamy deseczką i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto dekorujemy polewą czekoladową (na parze

mojewypiekiinietylko
Ciasto z musem malinowym 94

pieczenia. Czas wykonania: 2 h (+ 8-12 h oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 21 cm x 21 cm) Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Mus: 200 g malin 1 galaretka malinowa (75g) 350 g serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki(...)godzin (pozostawić na noc). Krok po kroku: 1. Rozpuścić galaretkę w 400 ml wody 2. Rozpuścić masło 3. Zmielić herbatniki 4. Wymieszać herbatniki z masłem 5. Kruszonkę przesypać na formę i lekko ugnieść 6. Rozpuścić galaretkę w 200 ml wody 7. Zmiksować serek mascarpone z cukrem pudrem 8. Zmiksować maliny 9. Do malin dodać

KuchniaWeDwoje.pl
CIASTO PINACOLADA – CIASTO Z KOKOSOWYM KREMEM BUDYNIOWYM, ANANASAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia 613

duży plus w takie upały. Robi się błyskawicznie – to kolejny! Smakuje fenomenalnie – jeszcze jeden! I poradzą sobie z nim nawet Ci, którzy od robienia słodkości daleko uciekają. Herbatniki przełożone pysznym, kokosowym kremem budyniowym i zalane galaretą z soczystymi ananasami są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Osłodzą każdy dzień! I posmakują każdemu łasuchowi! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( foremka(...)KREM : * mleko kokosowe – 500 ml * żółtko – 2 szt * mąka pszenna – 3 łyżki * mąka ziemniaczana – 3 łyżki * masło min. 82% – 100 g * cukier – 5 łyżek DODATKOWO : * herbatniki – ok. 40 szt * ananasy ( oczywiście mogą być z puszki ) – ok. 300 g * galaretka brzoskwiniowa – 2 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : KREM : Z 500 ml mleka odlewamy 1 szklankę, resztę zagotowujemy z cukrem. Do odlanego

Ostra na Słodko
Rurociąg- pyszne ciasto bez pieczenia! 13662

Ciasto zawsze należy zrobić dzień wcześniej przed podaniem, ponieważ wówczas rurki zmiękną i nie ma żadnego problemu z krojeniem. Polecam!     Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 1,5 opakowania rurek waflowych zebra z kremem o smaku czekoladowym 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1 kostka masła(...)margaryny (200g) 4 łyżki cukru pudru 1 czekolada mleczna lub deserowa + 6 łyżek mleka opcjonalnie 1/2 białej czekolady + 3 łyżki mleka     *** Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się

Blog z Apetytem
Słoneczne rafaello z groszkiem ptysiowym bez pieczenia 127

budyń :D Na koniec w masę należy wmieszać wiórki kokosowe oraz groszek ptysiowy. Foremkę o wymiarach około 22 cm x 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Dno foremki wykładamy herbatnikami, na których rozsmarowujemy masę z groszkiem ptysiowym. Całość dokładnie wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników.  Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odstawiamy do lekkiego zastygnięcia. Ja przyznaję(...)trochę ją przeciągnęłam i dlatego jest trochę nierówna, co oczywiście nie działa na niekorzyść ciasta. :) Tężejącą galaretkę wylewamy na warstwę herbatników i odstawiamy do całkowitego stężenia i zmięknięcia herbatników - najlepiej na całą noc. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka 146

Opis warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka: Warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka to szybki przepis na pyszny deser. Składniki podane w przepisie wystarczą na dwa desery. Serek z truskawkami najlepiej podawać w przezroczystych pucharkach, co nada deserowi eleganckiego wyglądu i z pewnością możemy podawać go naszym gościom. Składniki: Truskawki 250 g serka mascarpone(...)rozgniatamy tłuczkiem na drobny piasek. Śmietankę ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie do tego dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość miksujemy ze sobą. Do szklanki/pucharka dodajemy kolejno: herbatniki, serek, pokrojone truskawki i na koniec serek mascarpone. Na górę dodajemy jeszcze pokrojone truskawki i deser gotowy. Artykuł Warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka pochodzi z serwisu Przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka 253

Opis warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka: Warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka to szybki przepis na pyszny deser. Składniki podane w przepisie wystarczą na dwa desery. Serek z truskawkami najlepiej podawać w przezroczystych pucharkach, co nada deserowi eleganckiego wyglądu i z pewnością możemy podawać go naszym gościom. Składniki: Truskawki 250 g serka mascarpone(...)rozgniatamy tłuczkiem na drobny piasek. Śmietankę ubijamy mikserem na sztywną pianę. Następnie do tego dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Całość miksujemy ze sobą. Do szklanki/pucharka dodajemy kolejno: herbatniki, serek, pokrojone truskawki i na koniec serek mascarpone. Na górę dodajemy jeszcze pokrojone truskawki i deser gotowy. Artykuł Warstwowy deser z truskawek, herbatników i serka pochodzi z serwisu Przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KAKAOWE CIASTO BEZ PIECZENIA (SUPER ŁATWE) 1241

kremem i dżemem. Dżem porzeczkowy świetnie przełamuje słodycz ciasta i nadaje fajnego, kwaskowego posmaku. Przepis zaczerpnęłam z Kwestii Smaku , użyłam tylko odrobinę większej formy na ciasto oraz zwiększyłam ilość herbatników, a także zmniejszyłam ilość cukru. Polecam! SKŁADNIKI: 1 litr mleka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 2 żółtka(...)DODATKOWO: około 800 g herbatników kakaowych (typu "petit beurre" lub np. "Bonitki" - do kupienia w Biedronce) 200 g miękkiego masła 1 słoiczek dżemu porzeczkowego lub powideł śliwkowych (280 g) WYKONANIE: Odlej 1 i 1/2 szklanki mleka i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną z obiema mąkami i kakao, cukrem i żółtkami. Resztę mleka zagotuj, a gdy zacznie wrzeć, wlej do niego

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Kubanka 146

żółtka 200 g masła 4 łyżki kremu orzechowego typu Nutella Na masę śmietanową: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Herbatniki maślane jasne Herbatniki maślane kakaowe Mleko 0,5 słoiczka kwaśnego dżemu, np. malinowy Ciemna kakao Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę, z kakao, proszkiem(...)składników. Masa śmietanowa: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do powstania odpowiedniej konsystencji. Przełożenie: Na biszkopt wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Jasne herbatniki maczać w mleku i układać na krem. Rozsmarować dżem i wyłożyć, maczane w mleku kakaowe herbatniki. Na herbatniki wyłożyć masę śmietanową* i posypać przesianym kakao. Schłodzić

My sweet a life
Tartaletki trzcinowe 161

herbatników wypełnione panną cottą o ciekawym smaku syropu trzcinowego. Wierzch wieńczy fantastyczna skorupka ze stopionego cukru trzcinowego. Słodycz, któremu ciężko się oprzeć. PORCJA NA 6 TARTALETEK: 150 g herbatników maślanych 75 g masła 1 łyżka Syropu Trzcinowego Diamant PANNA COTTA: 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 3-4 łyżki Syropu(...)Trzcinowego Diamant ok 6 łyżek Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant Herbatniki rozkruszyć w rozdrabniaczu i wymieszać z miękkim masłem oraz syropem trzcinowym. Każdą tartaletkę przykryć kawałkiem foli spożywczej i wyłożyć mieszankę z herbatników. Dobrze dociskając wylepić foremki i wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Dzięki foli łatwiej wyjmiemy tartaletki z foremek. Żelatyny zalać zimną wodą

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania