herbatniki - 5808 przepisów (strona:266/388)

Ciasto jogurtowo-czekoladowe 98

Dlatego dzisiaj proponuję Wam ostatnie w tym sezonie ciasto ze świeżymi truskawkami, można je zrobić także z mrożonych owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto jogurtowo-czekoladowe Składniki 200 g herbatników 30 g gorzkiej czekolady 50 g masła 3 łyżki żelatyny 600 g jogurtu greckiego 5 łyżek cukru pudru 150 g truskawek świeżych lub mrożonych Instrukcje Ciasteczka blendujemy dodajemy rozpuszczone

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik jogurtowy z galaretką – kryształek 127

także propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego i lekkiego zarazem. Jest wiele modyfikacji tego sernika, można zrobić go na biszkoptach (tak jak ja zrobiłam) na herbatnikach, lub na cienkim biszkopcie. Zamiast jogurtów greckich można dodać biały ser, jogurty smakowe, waniliowe czy po prostu mleko, do środka również można dodać kawałki owoców dzięki temu sernik będzie jeszcze

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik biało-czerwony na zimno 116

masę białą (serową): 750 g sera białego 3-krotnie mielonego lub z wiaderka 100 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 3 galaretki przezroczyste 300 ml gorącej wody Dodatkowo: 18 herbatników Instrukcje Blaszkę o wymiarach 26X30 wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciastka. Truskawki przekładamy go garnka, podgrzewamy i blendujemy na mus. Do gorących truskawek dodajemy galaretki i dokładnie mieszamy

To co lubię - gotuję i polecam
Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze 194

minut, a najlepiej kilka godzin! Przed podaniem posyp je gorzkim kakao! PRO TIP: Sekret idealnie namoczonych biszkoptów tkwi w zimnej kawie, którą powinniśmy trzymać w lodówce przed moczeniem herbatników. W ten sposób biszkopty nie rozpadają się, ale idealnie nasiąkają kawą, dzięki czemu krem ​​się nie rozpuści! Artykuł Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Sernik na zimno z jogurtów greckich 96

Sernik na zimno z jogurtów greckich przygotowałam z truskawkami lecz możecie użyć dowolnych owoców. Na spód mojego sernika wyłożyłam także ciastka owsiane z czekoladą lecz możecie użyć do tego herbatników czy biszkoptów – co kto lubi 🙂 Przepis, jaki podam niżej, jest po prostu bazą do eksperymentowania! Możecie również miksować smaki galaretek, łączyć je według upodobań. Jeżeli zdecydujecie się

Kuchnia Bazylii
Sernik z rosą. Zaskocz swoich znajomych wyjątkowym deserem! 103

dzisiaj wybierać spośród wielu rodzajów sernika. Do wyboru jest nie tylko sernik wiedeński bez spodu czy sernik nowojorski, w którym spód przygotowuje się z krakersów z mąki graham lub herbatników. Istnieje również sernik królewski, sernik japoński oraz sernik na zimno! Dzięki temu, ciasto może mieć orzeźwiający charakter, idealny na lato, jak również stanowić świetny dodatek do kawy lub herbaty

Żyję by jeść
Lazurowa tarta o smaku limonki i owoców leśnych 107

obciążeniem (kulki czy groch) i zapiekamy jeszcze przez kolejne 15 minut.  Upieczony spód studzimy. uwaga: jeśli macie ochotę na szybszą wersję na spód do tarty zróbcie go z herbatników przepis tu: klik masa limonkowa: Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy partiami serek mascarpone, a na końcu skórkę i sok z limonki. (Limonkę można zastąpić cytryną, jeśli ktoś woli

Bon appetit mon amie
Sernik baskijski – najbardziej kremowy sernik na świecie 144

serka mascarpone 1 szklanka + 2 łyżki drobnego cukru 6 ekologicznych jajek 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 łyżeczka soli spód: 200 g ciastek np. holenderskich, digestive, herbatników (mogą być w czekoladzie) spód: 3 łyżki masła Tortownicę o średnicy 24-26 cm (u mnie 24) wykładamy papierem do pieczenia (tak, aby papier wystawał nad brzegi tortownicy). Piekarnik nagrzewamy

Poezja smaku
Czytamy... Pamela Druckerman 110

planu: śniadanie w okolicy 8 rano, potem lunch około 12, podwieczorek o 16 i obiad w okolicy 20. Mamy nie biegaj ą po placu zabaw dokarmiaj ą c dzieci herbatnikami, czekoladkami, czy czymkolwiek innym. Jednocześnie Francuzi nie odmawiaj ą dzieciom przyjemności zjedzenia dobrego deseru, czy nawet opchania się ciastem czekoladowym na urodzinach u kolegi, czy z okazji przyjęcia bożonarodzeniowego

Lejdi of the house
CIASTO Z KREMEM BUDYNIOWYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 133

tymi owocami lata. Dziś zapraszam na przepyszne ciacho z kremem budyniowym i truskawkowych musem. Na kakaowym biszkopcie. Śmiało można zrobić je również bez pieczenia – wystarczy biszkopt zastąpić herbatnikami lub gotowymi biszkoptami. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) BISZKOPT KAKAOWY: * jajko – 6 szt * mąka pszenna – 100 g * cukier – 120 g * kakao – 3 łyżki KREM BUDYNIOWY

Ostra na Słodko
Lody ciasteczkowe 114

jako bazę, do której możesz wrzucić ulubione dodatki, tworząc lody o wymarzonym smaku. Ciasteczka sprawdziły się w tej roli idealnie, nadając im delikatnego, maślanego posmaku. Możesz użyć Twoich ulubionych herbatników lub ciastek. W tej roli bardzo dobrze sprawdzą się również wafelki, czekoladki lub bezy. Warto eksperymentować z dodatkami, aby za każdym razem zaskakiwać bliskich nowymi smakami. Przepis na lody

okolicepalnika.pl
Napoleonka czekoladowa na wafelkach 93

zapału do nauki gotowania – więc polecam wam spróbować nawet jeśli dopiero stawiacie w kuchni pierwsze kroki. Bazą do przygotowania tego ciasta był stary rodzinny przepis na napoleonkę na herbatnikach. To moja teściowa, babcia mojej córki pokazała jej po raz pierwszy jak przygotować ciasto. Zachęcona pierwszym sukcesem córeczka sama zmodyfikowała klasyczną wersję obmyślając nową – czekoladową a do tego

Dorota Smakuje
Puszysty serniczek z białą czekoladą na ciasteczkowym spodzie 101

serka ricotta 100 g białej czekolady 80 g kruchych ciastek 150 g truskawek Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy partiami serek ricotta i mieszamy dokładnie. Na dno szklanek kruszymy herbatniki. Wykładamy serek i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Przed podaniem dodajemy truskawki

Kucharzyca
Serniczki z owocami 89

masła ¼ szklanka cukru 2 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 125 ml mleka 2 garście płatków migdałów Dodatkowo: Ulubione owoce (u mnie to 24 wiśnie) 8 herbatników jasnych lub ciemnych Składniki na polewę: 80 g śmietanki 30-36% 1/3 tabliczki czekolady ciemnej 2/3 tabliczki czekolady mlecznej Masło, cukier i cukier waniliowy wkładam do garnka i rozpuszczam

Słodki sentyment