herbatniki - 5808 przepisów (strona:259/388)

Tiramisu - najlepszy przepis 147

najsmaczniejszych ciast jakie przygotowuję. Spróbujcie sami. ;)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: BLASZKA 24 x 24 cm 500 g mascarpone 4 jajka 0.5 szklanki cukru pudru 400 g podłużnych herbatników ( na 2 warstwy) 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej zalanej 0.5 szklanki wrzątku ok. 150-200 g malin WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Jajka

Prosty przepis na
Domowy sernik japoński na zimno 903

dodajemy owoce wiśni, potem wykładamy na lekko stężałą śmietankową masę. 5. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Dekorujemy w lubiany sposób. Równie dobrym rozwiązaniem, może nawet lepszym jest wykonanie spodu z herbatników kakaowych i wtedy mamy całe ciasto bez pieczenia. Smacznego!     Artykuł Domowy sernik japoński na zimno pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Co zrobić gdy ciasto się nie uda? 205

trufle, bajaderki, mini desery w szklance z dodatkiem kremu lub owoców lub cokolwiek innego przyjdzie Ci do głowy PS. Możesz wypróbować przepis na trufle a’la kasztanki , zamieniając herbatniki na ciasto Kruszące się/złamane Ciasto rozpadło się na dwie lub więcej części po wyjęciu z formy? Nie ma problemu! Składamy ciasto tak, jakby to była

365 dni dookoła kuchni
Fit serniczek na zimno z galaretką i brzoskwiniami 191

brzoskwiniami i galaretką. Można użyć dowolnych ulubionych owoców. Ciasto jest pyszne, idealne na deser w ciepłe dni. Nie zawiera dużo kalorii, zamiast piec biszkopt, można użyć gotowych biszkoptów lub herbatników, wtedy przygotowanie będzie jeszcze szybsze i prostsze. Tort zrobiłam w małej tortownicy, więc jeśli chcemy zrobić większy polecam podowoić ilość składników :) Składniki (forma o średnicy 18 cm): Biszkopt

Healthy food explorer
Napoleonka truskawkowa bez pieczenia 144

tegorocznego zapału do nauki gotowania – więc polecam wam spróbować nawet jeśli dopiero stawiacie w kuchni pierwsze kroki. Bazą do przygotowania tego ciasta był stary rodzinny przepis na napoleonkę na herbatnikach. To moja teściowa, babcia mojej córki pokazała jej po raz pierwszy jak przygotować ciasto. Zachęcona pierwszym sukcesem córeczka sama zmodyfikowała klasyczną wersję obmyślając nową – truskawkową. Bardzo smaczne i efektowne

Dorota Smakuje
Czekoladowe cake pops 157

styczniu będą królować cake pops). I faktycznie, to bardzo ciekawy sposób na wykorzystanie suchego ciasta, ale jeśli nie mamy takowego, to do przygotowania takich lizaków możemy wykorzystać herbatniki.  Moje dzieci i Smakosz byli zachwyceni, ledwo udało mi się zdjęcie zrobić ;) Czekoladowe cake pops Składniki: 1)       200 g suchego ciasta biszkoptowego (może też być

Na kulinarnym poligonie
Sernik na zimno z malinami i mascarpone. 138

owoców. Idealnie pasuje do pysznej porannej, popołudniowej i wieczornej kawy. Doskonale sprawdzi się jako deser dla dzieci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z malinami Składniki 1 opakowanie herbatników około 230 g 100 g masła (roztopić) 4 łyżki cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki 30 lub 36% mocno schłodzonej

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto jogurtowo-czekoladowe 124

Dlatego dzisiaj proponuję Wam ostatnie w tym sezonie ciasto ze świeżymi truskawkami, można je zrobić także z mrożonych owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto jogurtowo-czekoladowe Składniki 200 g herbatników 30 g gorzkiej czekolady 50 g masła 3 łyżki żelatyny 600 g jogurtu greckiego 5 łyżek cukru pudru 150 g truskawek świeżych lub mrożonych Instrukcje Ciasteczka blendujemy dodajemy rozpuszczone

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik jogurtowy z galaretką – kryształek 157

także propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś słodkiego i lekkiego zarazem. Jest wiele modyfikacji tego sernika, można zrobić go na biszkoptach (tak jak ja zrobiłam) na herbatnikach, lub na cienkim biszkopcie. Zamiast jogurtów greckich można dodać biały ser, jogurty smakowe, waniliowe czy po prostu mleko, do środka również można dodać kawałki owoców dzięki temu sernik będzie jeszcze

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik biało-czerwony na zimno 144

masę białą (serową): 750 g sera białego 3-krotnie mielonego lub z wiaderka 100 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 3 galaretki przezroczyste 300 ml gorącej wody Dodatkowo: 18 herbatników Instrukcje Blaszkę o wymiarach 26X30 wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciastka. Truskawki przekładamy go garnka, podgrzewamy i blendujemy na mus. Do gorących truskawek dodajemy galaretki i dokładnie mieszamy

To co lubię - gotuję i polecam
Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze 234

minut, a najlepiej kilka godzin! Przed podaniem posyp je gorzkim kakao! PRO TIP: Sekret idealnie namoczonych biszkoptów tkwi w zimnej kawie, którą powinniśmy trzymać w lodówce przed moczeniem herbatników. W ten sposób biszkopty nie rozpadają się, ale idealnie nasiąkają kawą, dzięki czemu krem ​​się nie rozpuści! Artykuł Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Sernik na zimno z jogurtów greckich 123

Sernik na zimno z jogurtów greckich przygotowałam z truskawkami lecz możecie użyć dowolnych owoców. Na spód mojego sernika wyłożyłam także ciastka owsiane z czekoladą lecz możecie użyć do tego herbatników czy biszkoptów – co kto lubi 🙂 Przepis, jaki podam niżej, jest po prostu bazą do eksperymentowania! Możecie również miksować smaki galaretek, łączyć je według upodobań. Jeżeli zdecydujecie się

Kuchnia Bazylii
Sernik z rosą. Zaskocz swoich znajomych wyjątkowym deserem! 127

dzisiaj wybierać spośród wielu rodzajów sernika. Do wyboru jest nie tylko sernik wiedeński bez spodu czy sernik nowojorski, w którym spód przygotowuje się z krakersów z mąki graham lub herbatników. Istnieje również sernik królewski, sernik japoński oraz sernik na zimno! Dzięki temu, ciasto może mieć orzeźwiający charakter, idealny na lato, jak również stanowić świetny dodatek do kawy lub herbaty

Żyję by jeść
Lazurowa tarta o smaku limonki i owoców leśnych 128

obciążeniem (kulki czy groch) i zapiekamy jeszcze przez kolejne 15 minut.  Upieczony spód studzimy. uwaga: jeśli macie ochotę na szybszą wersję na spód do tarty zróbcie go z herbatników przepis tu: klik masa limonkowa: Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy partiami serek mascarpone, a na końcu skórkę i sok z limonki. (Limonkę można zastąpić cytryną, jeśli ktoś woli

Bon appetit mon amie
Sernik baskijski – najbardziej kremowy sernik na świecie 199

serka mascarpone 1 szklanka + 2 łyżki drobnego cukru 6 ekologicznych jajek 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 łyżeczka soli spód: 200 g ciastek np. holenderskich, digestive, herbatników (mogą być w czekoladzie) spód: 3 łyżki masła Tortownicę o średnicy 24-26 cm (u mnie 24) wykładamy papierem do pieczenia (tak, aby papier wystawał nad brzegi tortownicy). Piekarnik nagrzewamy

Poezja smaku