minut można zrobić coś pysznego, jednak należy pamiętać aby dać mu trochę czasu na schłodzenie i będzie pysznie. Składniki: spód 2 szklanki migdałów 50 g masła 10 herbatników masa serowa(...)twarogu tłustego 100 g cukru galaretka malinowa galaretka kiwi pół szklanki wrzątku dodatki 3 łyżki dżemu truskawkowego 500 g jagód Przygotowanie: Migdały zblenduj razem z herbatnikami, dodaj masło i wymieszaj, aż powstanie gładka masa, ułóż nią spód tarty. W szklance wymieszaj obie galaretki z wrzątkiem ( jeżeli połączysz galaretkę kiwi z malinową powstanie ciemny kolor - fioletowy, dzięki
Niezły Młynekzaś czeka nas bananowa niespodzianka;) Ciasto bardzo smaczne, tylko jakoś nie chciało współpracować z moim aparatem:))) Spód: 200g herbatników maślanych, łyżka cappuccino, 50g stopionego masła. Herbatniki zmielić w blenderze, dodać stopione masło i sypkie cappuccino. Masę wymieszać. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić. Masa cappuccino: 40g mąki kukurydzianej, 2 żółtka
Z miłości do słodkościpaczki herbatników Masło, wodę, cukier i kakao rozpuszczamy na małym ogniu. Gdy całkowicie ostygnie wsypujemy stopniowo mleko w proszku. Można mieszać łyżką bądź mikserem. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Blachę lub keksówkę smarujemy odrobiną oliwy i wykładamy masę. Wkładamy do lodówki na noc, żeby dobrze stężało. Gotowe! :) Można dodać orzechy i w wersji
Olikowa kuchniaosób. Spód: 150 g herbatników Masa : 500 g sera twarogowego 250 g jagód 3 łyżki cukru pudru ( tutaj zależy od Twojego smaku) 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Herbatniki kruszymy i wsypujemy na dno do czterech szklanek. Żelatynę rozpuszczamy w 4 dużych łyżkach wrzątku, dobrze mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jagody dobrze myjemy i miksujemy
Niezły Młynekmalin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g herbatników 75 g masła Przygotowanie: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Twarożek ubijamy robotem na puszysto, dodajemy cukier. W osobnym naczyniu
Niezły MłynekCoś do kawy? Domowe ptasie mleczko szybkie w wykonaniu i bez pieczenia :) Składniki: ok 150 g herbatników - to zależy jaką macie blachę :) moja to 23x33 8 białek szczypta soli 1,5 szklanki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny sok z połowy cytryny 2 krople aromatu cytrynowego 1 cukier(...)wanilinowy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao 4 łyżeczki cukru 2 łyżki śmietany 18% 70 g masła 2 łyżki wody Przygotowanie: Spód formy wyłożyć herbatnikami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dobrze mieszając odstawiamy. W oddzielnym naczyniu ubijamy białka ze szczyptą soli, jak są sztywne cały czas miksując dodajemy cukier, cukier wanilinowy
Niezły Młynekmusu. Jak dla mnie to coś pomiędzy klasycznymi lodami śmietankowymi, a sorbetem. Warto spróbować! Jagodowe semifreddo 300 ml jogurtu naturalnego 1 Śnieżka 1,5 szklanki mrożonych jagód herbatniki z czekoladą łódeczki z ciasta francuskiego (do podania) Jagody rozmroziłam i rozdrobniłam(...)pomocą miksera. W miseczce połączyłam Śnieżkę z jogurtem i zmiksowałam na gładką masę. Delikatnie dodałam jagody i wymieszałam łyżką. Okrągłą foremkę wyłożyłam folią, wlałam masę lodową. Na wierzchu ułożyłam herbatniki. Całość wstawiłam do mrożenia (min. 4h). Gotowy deser podałam w łódeczkach z ciasta francuskiego
bastalenaujmuje im to w smaku:) Ten jest naprawdę bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. A do tego smaczny!! Spód: 300g herbatników w polewie czekoladowej, 100g margaryny. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Margarynę stopić, przestudzić i dodać do ciastek. Krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić. Masa serowa: 500g twarożku sernikowo - kanapkowego Wieluń
Z miłości do słodkościSkładniki na spód: 250 g maślanych herbatników czekoladowych 150 g masła Składniki(...)masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 5 jajek 1 szklanka cukru 6 łyżek mąki pszennej 100 ml śmietanki 30% Składniki na polewę: 1/2 puszki masy kajmakowej/krówkowej Przepis: Herbatniki miksujemy za pomocą melaksera na "piasek" lub za pomocą wałka rozgniatamy je w woreczku. Masło roztapiamy w garnuszku i dodajemy do ciasteczek. Następnie przekładamy je do formy
Emcia Pichciinternetu. Powoli zaczynam układać klocki na nowo, chociaż póki co kolejne wpisy będą odrobinę rzadsze - obiecuję jednak, że wciąż przepyszne i skłaniające do rzucenia każdej diety! :) Spód: 220 g herbatników 3/4 kostki masła Sernik: 1 kg twarogu 5 jajek(...)białe czekolady 3/4 szklanki drobnego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki pasty z wanilii Glazura porzeczkowa: słoik dżemu porzeczkowego 3 łyżki żelatyny pół szklanki wody Herbatniki łamiemy na mniejsze kawałeczki, masło podgrzewamy na wolnym ogniu aż do całkowitego rozpuszczenia się. Całość miksujemy ze sobą na gładką masę, którą wrzucamy na spód tortownicy wyłożonej papierem
sama złodyczmasa malinowa pokryta warstwą świeżych malin. Latem nie ma lepszego deseru:)) Spód: 200g herbatników, 200g masła, 50g wiórków kokosowych, 1,5 łyżki brązowego cukru. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Masło stopić z cukrem, dodać do ciastek wraz z wiórkami kokosowymi, krótko zmiksować. Rozłożyć równomiernie na dnie i bokach formy na tartę
Z miłości do słodkościtemp. 180 stopni C; czas: 45 minut. Pozostałe składniki: - puszka masy krówkowej - budyń o smaku toffi - 2 łyżki masła - 250 ml śmietanki 36% - 1 szt. śmietan fix - opakowanie herbatników(...)czekolada mleczna opakowanie Biszkopt po upieczeniu dzielimy na 2 części, na dolny blat, wylewamy przygotowany budyń (budyń przygotowujemy na 1,5 szkl. mleka z dodatkiem 2 łyżek masła), przykrywamy herbatnikami, na to wykładamy masę krówkową, ale pozostawimy 2 łyżki masy, będzie ona nam potrzebna do śmietany. Przykrywamy to biszkoptem. Na sam wierzch, wykładamy śmietanę, którą ubijamy na sztywno
SMYKWKUCHNIproszku, łyżkę mleka łyżkę śmietanki, na przemian. Ucieramy na puch. Krem na ostatni blat. Na tym kremie układamy herbatniki. A na nich resztę kremu nr.2. Następnie posypujemy pokruszonymi herbatnikami, przyozdabiamy kremem czekoladowym. Pozdrawiam Was cieplutko! Co raz bliżej Święta ;-) Zapraszam
SMYKWKUCHNIciągnący":) Podsumowując pianka jest lekka, nie za słodka, łatwa w przygotowaniu i po prostu smaczna;)) Spód: 200g herbatników, 3 łyżki margaryny, 3 łyżki masy krówkowej. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Margarynę stopić, wraz z masą krówkową dodać do ciastek, krótko zmiksować. Wyłożyć na dno tortownicy lub formy na tartę
Z miłości do słodkościmając nic wspólnego:) Zamiast sera w masie natomiast znajdziemy odrobinę bardzo zdrowej kaszy jaglanej i sporo truskawek:) Spód: 100g herbatników maślanych, 70g masła lub margaryny. Herbatniki zmiksować w blenderze na pył. Masło stopić, dodać do ciastek. Wymieszać. Masę wyłożyć na dno tortownicy o śr. 21 cm. Masa: 1/2 szklanki kaszy jaglanej, 1/2 szklanki cukru
Z miłości do słodkości