hamburgery - 549 przepisów (strona:4/37)

Amerykański hamburger - przysmak Deana Winchester'a 249

lepszego hamburgera niż domowy. Robiąc swój fast-food sprawiamy, że nie jest on już tak niezdrowy. Wiemy jakie mięso wykorzystaliśmy, warzywa są świeże, bułka chrupiąca, a ilość dodatków w sam raz. Mmmm pychotka ;-) Jeżeli ktoś ogląda serial "Supernatural", to wie, że hamburger to ulubione danie Deana Winchester'a, jednego z głównych bohaterów.  Screen z filmu "Supernatural". Screen z filmu(...)Supernatural". Dean przygotował hamburgery. Screen z filmu "Supernatural". Screen z filmu "Supernatural". Poniżej przepis na 4 duże hamburgery. SKŁADNIKI Na kotlet: 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego (pół na pół) 2-3 łyżeczki musztardy do smaku: sól, pieprz, majeranek jeżeli posiadacie, to nieco sosu sojowego Pozostałe: 4 bułki do hamburgerów 1 czerwona cebula 1-2 pomidory 3 ogórki

Passions hobbies life
Grillowane hamburgery z dziczyzny 184

grzyby. Mięso wyrobić aż uzyska zwartą konsystencję. Tak przygotowane mięso przykryć i odstawić do lodówki na około 3 godziny. Mięso podzielić na 12 porcji i wyrobić z nich 12 hamburgerów. Hamburgery grillować najlepiej na płycie żeliwnej w grillu rozgrzanym do średniej temperatury. Hamburgery grillować po około 4 minuty z każdej strony, aż temperatura wewnętrzna mięsa osiągnie 64 ° C. Po grillowaniu(...)hamburgery wyjąć z grilla i odstawić na 3 minuty przed podaniem. Do grillowania hamburgerów polecamy płyty żeliwne . Grillowane hamburgery z dziczyzny is a post from: naRuszcie.pl The post Grillowane hamburgery z dziczyzny appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Domowy hamburger 187

Lubie fastfoody, od czasu do czasu… Ostatnio próbowaliśmy takowych hamburgerów w jednej z lokalnych restauracji i powiem szczerze po prostu były okropne. Hamburger dla mnie musi mieć dobrą bułkę, dobrego kotleta, nie za dużo warzyw, ale dużo sosu. W związku z tym postanowiłam sama przygotować domowe hamburgery ze składników wiadomego pochodzenia. Bułki do hamburgerów piekłam oczywiście sama i przedstawiałam(...)poprzednim wpisie. Wyszłam z założenia, że przygotuje „amerykańskiego” hamburgera, kotlet miał być grubości bułki. Smak całości był idealny, ale trudno się jadło właśnie ze względu na grubość, następnym razem przygotuje połowę cieńsze kotlety i będzie w sam raz! Składniki: Kotlet: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego, - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; - 2 łyżki posiekanych kaparów; - 2 posiekane szalotki

dom-agi.pl
Hamburger w bekonie 167

Hamburger w bekonie to tradycyjne mięso wieprzowe uformowane bardziej na formę kotletów mielonych obiadowych aniżeli na kształt kotletów do tradycyjnych hamburgerów, lecz także i te hamburgery można podawać w bułce z sałatą, pomidorem i np. ostrym sosem. Składniki na: Hamburger w bekonie dwa średnie ziemniaki – najlepiej jak znajdziecie słodką odmianę ziemniaków 450g mięsa mielonego […] The post Hamburger w bekonie

Magiczny Garnek
Hamburger z serem pleśniowym, sosem truskawkowym i kiełkami 214

Hamburger jest zdecydowanie jednym z najbardziej znanych i rozpowszechnionych fast foodów na świecie. Od małych budek na miejskich osiedlach po popularne sieci fast foodów. I chociaż utarło się już, że to typowo amerykański przysmak, to mało kto wie, że tak naprawdę przywędrował on z Niemiec. To właśnie niemieccy imigranci rozpropagowali hamburger steak, czyli befsztyk po hambursku. Nie było(...)innego, jak kotlet z siekanej wołowiny podany w bułce.   Co musi mieć w sobie idealny hamburger? Każdy ma pewnie swoje ulubione dodatki. Dla mnie jednak, podstawą jest oczywiście kotlet, grillowana bułka i sos majonezowy. Jednak podczas odkrywania nowych smaków, wpadłem na pomysł, aby połączyć ze sobą – mogłoby się wydawać – całkiem niepasujące do siebie smaki. Skoro doskonale sprawdził

Jacob Tastes
Wegetariański hamburger z waflami ryżowymi z solą morską oraz fasolka / Vegetarian hamburger with rice wafers with sea salt and 177

Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i robimy kotlety średniej wielkości. Kotlety smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy bułką tartą. Gotowe kotlety grilujemy z obu stron do zarumienia się. Tworzymy hamburgera. Bierzemy jeden wafel ryżowy, na który kładziemy roszpunkę, dwa plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Potem kładziemy kotlet na warzywa i znowu kładziemy dwa plasterki pomidora, ogórka, rzodkiewki i roszpunkę(...)górę hamburgera kładziemy drugi wafel ryżowy. Gotowy hamburger posypujemy cebulką i startym serem. Ugotowaną fasolkę podsmażamy, kładziemy ją na talerzu i polewamy roztopionym masłem. Smacznego! ***** First, we prepare cutlets with cauliflower. We mix cauliflower in a blender and put him  into a bowl. We add the sesame, rice, bread crumbs, flour, mustard, garlic, parsley and two handfuls of grated

Projekty ze smakiem
Hamburger 169

Klasyka kuchni amerykańskiej, czyli po prostu hamburger! Jest pyszny - bo prawdziwy - z dobrego mięsa, ze świeżymi warzywami i własnoręcznie zrobionym sosem. Hamburger: 500 g mielonego mięsa wołowego 1 średniej wielkości cebula sól, pieprz W malakserze siekamy drobno cebulę, dodajemy mielone mięso i wszystko razem porządnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem - mięso powinno być naprawdę dobrze przyprawione. Dzielimy mięso(...)konserwowego sól, pieprz, szczypta cukru Najpierw należy wymieszać keczup, majonez i musztardę, następnie dodać posiekane warzywa i doprawić do smaku. Odstawić na bok. Kiedy wszystkie "półprodukty" są gotowe smażymy hamburgery. Ja smażyłam je na patelni grillowej nasmarowanej wcześniej kilkoma kropelkami oleju. Hamburgery trzeba smażyć z obu stron po kilka minut, aż ładnie zbrązowieją i się zarumienią. Trzeba je cały czas

Kulinarne Inspiracje
Hamburger z niebieskim serem 148

Hamburger z niebieskim serem to naprawdę ciekawa propozycja – nigdy wcześniej nie próbowałam połączyć mięsa wołowego lub wieprzowego z niebieskim serem pleśniowym. Smak hamburgera był naprawdę rewelacyjny. Z początku obawiałam się – nigdy nie przepadałam za serami pleśniowymi – do czasu, gdy po raz pierwszy zjadłam hamburgera z niebieskim serem pleśniowym. Składniki na: Hamburger z […] The post Hamburger z niebieskim serem appeared

Magiczny Garnek
Domowy Big Mac 1416

mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula.  Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera.  Uwielbianego przez wielu Big Mac'a możemy przygotować w wersji domowej - jest on równie smaczny jak ten z McDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy(...)Dodatkowo: domowy sos do Big Maca (z tego przepisu ) ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule sałata lodowa (do dekoracji można użyć ozdobnej) kilka plasterków sera cheddar Domowe Hamburgery - Sposób przygotowania: Bułeczki: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i ok. 3 łyżek mąki. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie

Słodka Strona
Domowe Hamburgery 213

Zapraszam na Domowego tradycyjnego hamburgera Składniki: 5 bułek do hamburgerów ( ja nabywam prosto od piekarza) 500 g mięsa mielonego ( u mnie z karczku) przyprawy do mięsa mielonego (wedle upodobań) 5 plastrów sera żółtego gouda 1 duży pomidor 2 małe cebule 1 średnia czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe / kiszone 5 liści sałaty Olej do smażenia 1 jajko bułka tarta ketchup(...)sugerować ;) Pamiętajmy aby nie przesadzić z bułką tartą ponieważ chcemy czuć mięso a nie bułkę :) Następnie bierzemy nasze składniki i przygotowujemy je aby później szybciej złożyć naszego hamburgera. Piekarnik nastawiamy na 150* C w międzyczasie zaczynamy smażyć nasze mięso, powoli i dokładnie. Bułki nacinamy w poziomie i wykładamy na dolną część plaster sera. Kiedy piekarnik się nagrzeje, wkładamy nasze bułki

W Moim Magicznym Domu
Hamburgery po amerykańsku. 232

Jeśli znudziły się już Wam kiełbaski, kaszaneczka, czy karkóweczka z grilla, to zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli porządny kawał mięsa, podany w pszennej bułeczce, bez zbędnych dodatków. Ależ mój mąż był szczęśliwy! Soczyste mięsko, które sam upiekł, do tego jeszcze ciepła bułeczka, trochę keczupu i żadnej zieleniny! Ja wsunęłam pod kotleta kawałek sałaty(...)okazało się to zmyślnym posunięciem! Hamburgery podałam w swojskich bułeczkach, na które przepis znajdziecie  tutaj (jednak upiekłam zamiast 10 tylko 8, za to nieco większych bułeczek), zamiast sezamy posypałam je czarnuszką i były przepyszne! Polecam! Składniki na hamburgery po amerykańsku na 8 sztuk 1 kg mięsa wołowego,  mielonego (najlepszy jest antrykot, lecz ja użyłam udźca i były pyszne

Rozpustne gotowanie
Bułki do hamburgerów 222

kilku dni publikujemy rzeczy związane z hamburgerami. Póki co dodatki, jak sosy, czy frytki. Teraz będzie ostatni dodatek, po nim, jutro, już pierwszy przepis na burgera. Ostatni, ale bardzo ważny. Bo czy ktoś wyobraża sobie burgera bez bułki? Co prawda dawno temu hamburger to był własnie sam kotlet. Legenda głosi, że pochodzi właśnie z Hamburga, z Niemiec. I to właśnie(...)niemieccy imigranci przywieźli go do Ameryki. I tam dopiero sprytni Amerykanie wsadzili go między dwie połówki bułki. I teraz już chyba nie wyobrażamy sobie hamburgera inaczej niż właśnie w takiej formie. Te bułki są idealne. Puszyste i miękkie, a skórka delikatnie pęka, gdy się ją naciśnie. Dokładnie tak samo jak w tych bułkach popularnej sieci fast foodów. A skoro mowa

Marder&Marder Manufacture
Hamburger wegetariański z kotletem serowym 199

Dziś hamburger bez mięsa z pyszną pastą pietruszkową. Mimo, że celowo pominęłam główny składnik tradycyjnego hamburgera- jakim jest oczywiście kotlet z wołowiny to chciałabym przy tej okazji przytoczyć kilka ciekawostek na temat tego pysznego mięsnego wynalazku. Początki najsłynniejszego "kotleta" sięgają już początku XIX wieku. Przypadkowo na pomysł wpadli Tatarzy, którzy podczas podróży wkładali wołowinę pod siodła, w ten sposób rozgniatając(...)pierwszy kucharze zaczęli przyrządzać z niego potrawy. W okresie emigracji/ imigracji słynne "mięso z Hamburga" dotarło w końcu do Stanów Zjednoczonych (1838). Dopiero w 1903 roku podano pierwszego hamburgera w bułce, a w 1921 roku powstała pierwsza restauracja w której podawano głównie hamburgery. Składniki: 1 opakowanie bułek „Hamburger”- 4 szt. ½ kg sera żółtego salami 1 duży mięsisty pomidor

Tradycyjna Kuchnia
Domowe hamburgery 175

doczekałam się kolejnego przepisu z serii Tata Gotuje. Tym razem mój mąż przygotował pyszne hamburgery. W przygotowaniu inspirował się przepisem Magdy Gessler, który pojawił się w jednym z odcinków kuchennych rewolucji. Hamburgery wyszły rewelacyjnie. Składniki: 500 g mięsa wołowego ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki białej gorczycy ½ łyżeczki ziaren kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 100 ml bulionu sól sos hamburgerowy(...)dodatki Wykonanie: Mięso zmielić w maszynce do mięsa, przyprawy poza solą utrzeć w moździerzu. Przyprawy oprócz soli oraz bulion dodać do mięsa i dokładnie wyrobić rękoma. Z mięsa uformować hamburgery a następnie smażyć na dobrze rozgrzanej suchej patelni. Posolić dopiero w momencie gdy odwracamy hamburgery na drugą stronę. Przygotować sos: Majonez wymieszać z musztardą. U mnie proporcje wynoszą

Mama Gotuje
Domowe hamburgery + film 245

Pyszny domowy hamburger z dużą ilością warzyw, smażony na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu jest super alternatywą dla gotowych fast foodów. Uwielbiany przez dzieci, szybki w przygotowaniu jest o niebo zdrowszy i smaczniejszy od tych kupowanych w budkach z fast foodami. składniki na 3 porcje   3 bułki 30 dag mielonej wołowiny 1 mała cebulka 1 pomidor 1/3 ogórka zielonego(...)czerwonej papryki 1/2 cebuli czerwonej 6 liści sałaty 3 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu pieprz sól przepis Przygotowanie hamburgerów zaczynamy od pokrojenia warzyw, cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki w niezbyt cienkie plastry a czerwoną cebulę w piórka, pomidora kroimy w plasterki a czerwoną paprykę w mniejsze kawałki. Do miski przekładamy musztardę i dodajemy keczup, całość odkładnie mieszamy . W osobnej

Smakowite Dania
Jak przygotować wołowe hamburgery? 185

Podaję przepis na wołowe hamburgery, w zasadzie z jednego powodu. No, może z dwóch :)  Jeden z nich - są fantastycznie przepyszne! :)  Drugi? Żeby przekonać co poniektórych niedowiarków (ja też nim byłam), że wołowinę na hamburgery można tak przygotować, że mięso będzie miękkie, smaczne i niezbyt czasochłonne w przygotowaniu. Przestałam robić w domu wołowe hamburgery, ponieważ uważałam(...)majonez sałata  a w zasadzie to Wasze ulubione dodatki Najważniejsze w tym wszystkim tak naprawdę jest przygotowanie mięsa, dlatego nie będę szczegółowo podawać Wam jak wygląda mój gotowy hamburger, tylko napiszę jak przygotować mięso. Reszta to Wasza inwencja twórcza :) Wołowinę kroimy w kostkę (przed krojeniem nie usuwamy tłuszczu) i przekładamy do malaksera i miksujemy lub mielimy w maszynce

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania