hamburgerowa - 132 przepisów (strona:5/9)

Miniburgery 176

smak nie dominuje nad innymi. Balans smaków dopasowany jest naprawdę doskonale. Takie małe "kotleciki" łatwiej się grilluje więc liczymy na to, że te burgery zostaną hitem nadchodzącej wiosny. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 50 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterek sera mimolette na osobę sałata lodowa keczup (z  TEGO  przepisu) majonez (z  TEGO

Marder&Marder Manufacture
HOT DOG – BIOSHOCK INFINITE – hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą w whisky, grillowaną papryką oraz korniszonami 170

węglowodanów | 23 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE 1. BUŁKI Najłatwiej i najszybciej jest kupić gotowe, ale starym zwyczajem zachęcamy do zrobienia swoich. Możecie zrobić je z naszego przepisu na bułki hamburgerowe – wystarczy jedynie uformować je kształt typowy dla hot-dogów. 2. KARMELIZOWANIE CEBULI (30 min) Jest to najbardziej pracowity punkt całego przepisu – jednak podczas duszenia się cebuli można ogarnąć resztę kroków

Nerds Kitchen
Domowe hamburgery 169

chłodno. Ale zjedliśmy ze smakiem w domu ;) Z cyklu wiem co jem, pyszne, syte, myślę, że zdrowsze (mięso pieczone w piekarniku, nie smażone) i tańsze.   Składniki: Na bułki hamburgerowe przepis ze strony mojewypieki.pl 3/4 szklanki wody 2 łyżki roztopionego schłodzonego masła 1 łyżka suchych drożdży lub 8 g świeżych 1 jajko 1,5 łyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli

NA MOIM TALERZU
Burger z salami, mozzarellą, sałatą i sosem majonezowym 109

składników i kilka chwil przygotowałam sobie własny, domowy fast food. Świetny na kolację biorąc pod uwagę, że do takiej domowej buły możesz włożyć wszystkie dostępne, ulubione produkty. Składniki: bułka hamburgerowa 1 łyżeczka majonezu delikatnego (Winiary) 0,5 łyżeczki ketchupu 0,5 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 kulkę mozzarelli 1 plaster pikantnego salami kilka liści ulubionej sałaty Sposób przygotowania: Bułkę przekrój

Wielki apetyt
Pulled pork 119

warto pokusić się o upieczenie mięsa tym sposobem. Dodam jeszcze, że najlepszym sposobem do serwowania pulled pork jest kanapka, której nie wyobrażam sobie bez własnoręcznie pieczonej, lekko słodkiej bułki hamburgerowej i oczywiście surówki colesław. Całość to absolutne mięsne szaleństwo, wspaniała uczta, pozostawiająca błogi uśmiech:))) Składniki: MIĘSO 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 3 łyżki cukru trzcinowego

Smakowity Blog Kulinarny
domowe hamburgery 252

przez praskę, bułkę oraz pozostałe składniki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy płaskie okrągłe kotlety / burgery i smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia. składniki na sos hamburgerowy: 3 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyża ketchupu 1/2 cebuli 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Burgery wołowe z jalapeno i wasabi 163

lodówki. Przed smażeniem posolić i popieprzyć. Smażyć na patelni lekko posmarowanej olejem.  Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 minut z każdej strony. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub np z pieczonymi ziemniakami (np takimi  ).  Smacznego

Stare Gary
Kotlety mielone po mojemu 253

Mielone – chyba każdy lubi takie kotleciki. Najczęściej robię je do bułek hamburgerowych. Czasami podaję z buraczkami. Sprawdzą się zawsze:) Pewnie każdy z Was ma na nie swój przepis. Ja wrzucam swój – może takie też Wam zasmakują. 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 mała bułka (np. kajzerka) 2 łyżki otrębów pszennych lub owsianych 1 średnia cebula 3 ząbki

kuchcikownia
Domowa Kanapka Drwala; Hamburger z mięsa wołowego z serem zapiekanym w panierce i bekonem 250

Składniki: (na 4 porcje) 4 bułki hamburgerowe sałata lodowa prażona cebula 500 g mięsa wołowego-mielonego pół cebuli posiekana natka pietruszki 8 plastrów boczku ser żółty 4 plastry każdy po około 4-5 mm sos: śmietana 36% musztarda dijon  2-3 łyżeczki panierka: bułka tarta  2 jajka olej do smażenia Przygotowanie: Ser włożyć do zamrażalnika na około

KreatywnePiny
Sos do hamburgerów 176

Sos do hamburgerów... Szybki, pyszny, domowy. Na bazie majonezu i jogurtu greckiego. Z dodatkiem ketchupu, chrzanu i soku z cytryny. Pysznie przyprawiony curry i musztardą. Smacznego

Gospodyni Miejska
Burgery z indyka 175

indyka sól świeżo mielony pieprz 1 łyżka ostrej musztardy mielony kminek słodka mielona papryka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy olej do smażenia Dodatki: 8 bułek hamburgerowych, najlepiej domowych (np. z tego przepisu ), sałata, cebula pokrojona w plastry, plastry pomidora, plastry korniszonów, plastry sera żółtego, np. salami, keczup Do mięsa dodać pozostałe składniki i wyrobić ręką mięso

Czerwień i błękit
Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food 134

plasterki ogórki kiszone. Następnie kładziemy porwaną na mniejsze kawałki sałatę oraz kilka listków roszponki. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Przykrywamy górną częścią bułki i wkładamy do piekarnika. U mnie "hamburgerowe" grahamki zapiekają się wraz z frytkami w temperaturze 200 stopni. Pod koniec czasu pieczenia frytek wkładam bułki. Czas oceniam po wyglądzie sera. Jeżeli ser ulegnie stopniu można wyciągnąć bułki. Przeważnie

Słodkie okruszki
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 836

ostatnio miałam ogromną ochotę na burgera z frytkami. Zaczęłam się zastanawiać z czego jestem w stanie zrezygnować, a co koniecznie chciałabym zjeść. Na wstępnie odrzuciłam bułkę, bo na gotową, hamburgerową nie miałam ochoty, a nie miałam też dość czasu (i ochoty) na pieczenie swojej. Tradycyjną wołowinę zamieniłam na kurczaka, a frytki na pieczone warzywa korzeniowe. Efekt końcowy może i odbiegał

Ratunku obiad
Amerykański Hamburger – a’la Joe Bastianich 105

zakręcić. Taki sos można przechowywać kilka dni. Sposób przygotowania Hamburgera: Mięso mielone doprawiamy odrobiną soli, pieprzu i papryki ostrej. Dzielimy na 4 części i tworzymy z nich kotlety hamburgerowe. Na rozgrzaną patelnię dodajemy łyżkę oleju z pestek winogron, bądź oliwy z oliwek. Nakładamy kotlety i smażymy wedle gustu ( krwiste, średnio krwiste lub wysmażone). Pomidory kroimy w plasterki a cebulę

ClauditteMissCooking
Burgery z boczniaków (360 kcal) 154

Pyszne, wegetariańskie burgery. Pomysł na szybki obiad. Chyba nie muszę nikogo przekonywać, że są o wiele smaczniejsze od tych z budek. Składniki: 4 bułki hamburgerowe 4 duże boczniaki jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia 8 liści sałaty pomidor pół cebuli musztarda 4 plasterki sera żółtego Przygotowanie Boczniaki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej

e-PrzepisyKulinarne