hamburgerowa - 132 przepisów (strona:4/9)

Sosy FOLWARK - Wołowy hamburger z sosami 99

Konkretny hamburger na konkretny głód. Ostatnio często gości u mnie wołowina - dobrze zrobiona jest pyszna!  Składniki : * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * bułka hamburgerowa * zielona sałata * cebula * pomidor * ogórek kiszony * łyżka sosu czosnkowego Folwark  * łyżka ketchupu Folwark   Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych sosem

Magiczne Życie Marty
Świąteczne przepisy, przekąski sylwestrowe, codzienna kuchnia... A wszystko smakuje lepiej z sosami Folwark 189

czosnkowy, sos kebab-gyros ostry, dressing 1000 wysp, sos salsa mexicana, sos madziarów, sos do pizzy, keczup premium, sos barbecue, sos słodko-kwaśny, sos pomidorowy sambal, sos hamburgerowy, sos grecki do gyrosa, sos arabski czosnkowy, musztarda sarepska, majonezowy sos chrzanowy, majonez Folwarczny, keczup standard łagodny, keczup standard ostry, keczup Folwarczny, dressing jogurtowy z ziołami, sos teriyaki, sos ziołowo-musztardowy

Słodkie okruszki
Hamburger z szarpaną wieprzowiną 203

nadzieniem :) W związku z tym, że kupiłam łopatkę to postanowiłam przygotować szarpaną wieprzowinę, tzw. pulled pork. Przepis na takie mięso pokazywałam Wam na początku stycznia ( tutaj ).  Składniki: bułki hamburgerowe (przepis tutaj ) kilka liści sałaty lodowej szarpana wieprzowina 1 kg mięsa wieprzowego, np, łopatki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 czerwone cebule 1/2 ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól

Ugotować
Bułki na hamburgery - idealne! 281

Jeżeli macie ochotę na hamburgery - obowiązkowo musicie przygotować domowe bułki hamburgerowe. Są puszyste, miękkie i słodkie. Idealnie będą smakować na śniadanie lub jako baza do domowych fast food-ów. Ponadto poniższe bułki są łatwe i tanie w przygotowaniu.  Składniki na 8 bułeczek: 400 g mąki pszennej  1 szklanka mleka 15 g świeżych drożdży 2 łyżki masła 1 jajko

Ugotować
Wegeburgery z zielonej soczewicy 176

wilgotne składniki.   Naszykowałam kotlety, kładąc łyżką do lodów równe porcje masy na kwadraty wycięte z papieru do pieczenia i formowałam kotlety dłonią. Kotletów o wielkości przekroju standardowej bułki hamburgerowej wyszło mi 12. Nie mogą być za cienkie, bo się porozpadają, miejcie to na uwadze. Smażymy je na oleju z obu stron, delikatnie odwracając, do lekkiego zrumienienia. Możecie je zamrozić

Karo in the Kitchen
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 180

czosnkowy, sos kebab-gyros ostry, dressing 1000 wysp, sos salsa mexicana, sos madziarów, sos do pizzy, keczup premium, sos barbecue, sos słodko-kwaśny, sos pomidorowy sambal, sos hamburgerowy, sos grecki do gyrosa, sos arabski czosnkowy, musztarda sarepska, majonezowy sos chrzanowy, majonez Folwarczny, keczup standard łagodny, keczup standard ostry, keczup Folwarczny, dressing jogurtowy z ziołami, sos teriyaki, sos ziołowo-musztardowy

Słodkie okruszki
Hamburger z czarnego Angusa z karmelizowaną cebulą i sosem a'la Big Mac 125

czołówki dobrego smaku. A jeśli już mamy tak dobrą podstawę hamburgera to wypada przyłożyć się też do dodatków. Świeże warzywa, czerwona cebula z delikatną nutą miodu i klasyka sosów hamburgerowych - sos Big Mac. Ciężko się oprzeć takiej kompozycji

Milion Smaków
Hamburger American Home wg Magdy Gessler 153

Smaczny burger domowej roboty. Mega kaloryczny ,mega soczysty. Czasami człowiek musi... :D Lubimy takie :D Yummy! Składniki 500 g wołowiny 4 bułki hamburgerowe 100 ml bulionu wołowego kawałek świeżego imbiru 1/2 łyżeczki białej gorczycy 1/2 łyżeczki ziaren kolendry łyżeczka pieprzu cytrynowego łyżeczka cayenne sól sałata rzymska 2 ogórki konserwowe pomidor malinowy czerwona cebula ketchup musztarda majonez Przygotowanie Normal

R'n'G Kitchen
Sos hamburgerowy a'la Big Mac 88

hamburgerowy Big Mac jest zdecydowanie jednym z najbardziej znanych sosów na świecie. Niestety jego receptura jest pilnie strzeżoną tajemnicą. Na szczęście można przygotować w domu sos, który smakuje prawie identycznie jak oryginał. Przygotowanie zajmuje kilkanaście minut a efekt jest pyszny. Sos pasuje nie tylko do hamburgerów, ale też do innych dań z grilla

Milion Smaków
Domowe haburgery 359

kupowanych w sieciówkach,  dlatego postanowiłam przygotować swój własny. Nie zrażajcie się długością przepisu- to dlatego, że zamieściłam też przepis na  bułki. Muszę przyznać, że to najlepsze bułki hamburgerowe jakie udało mi się przygotować w domu. Idealnie puszyste i wilgotne. A przepis pochodzi ze strony Kotlet.tv . Jeśli nie chce Wam się piec bułek, spokojnie możecie pobiec do pobliskiej piekarni

Czerwona Porzeczka
Klasyczny cheesburger 157

będziemy mieli klasycznego klopsa. I, nomen omen, będzie klops. Ważna rzecz: smażymy na SUCHEJ patelni. Antrykot jest tłusty, więcej tłuszczu mu nie potrzeba. Zaczynamy zatem od klasycznego cheesburgera: bułki hamburgerowe naturalne (z TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 2 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa cebula keczup (z TEGO przepisu) majonez (z TEGO przepisu) sól, świeżo zmielony

Marder&Marder Manufacture
Burger - amerykański klasyk 172

razem amerykański klasyk, typowy burger zza oceanu, w bułce obsypanej sezamem, z pikantnym kotletem z przyprawą cajun. Z bogatymi dodatkami. Tak żeby nikt nie wyszedł od nas głodny. bułki hamburgerowe z sezamem (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterek sera cheddar na osobę sałata lodowa czerwona cebula pomidor kiszony ogórek przyprawa cajun - 1/3 łyżeczki

Marder&Marder Manufacture
Potrójny burger z serem comté 158

którą wasz żołądek będzie wspominał do obiadu następnego dnia. A wasze zapchane cholesterolem serce nie wybaczy wam tego nigdy. Ale cóż z tego, ten smak jest tego warty! Bułki hamburgerowe z sezamem (z TEGO przepisu) mielony antrykot (3x100 g na osobę) ser comté (po 3 plasterki na osobę) cienkie plastry surowego boczku ogórek kiszony sałata lodowa kilka kropli Tabasco

Marder&Marder Manufacture
Burger kontynentalny 147

frytek, z którymi zwykle właśnie pochłaniamy nasze domowe burgery. Ja zajadałem się surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę

Marder&Marder Manufacture
Miniburgery 197

smak nie dominuje nad innymi. Balans smaków dopasowany jest naprawdę doskonale. Takie małe "kotleciki" łatwiej się grilluje więc liczymy na to, że te burgery zostaną hitem nadchodzącej wiosny. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 50 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterek sera mimolette na osobę sałata lodowa keczup (z  TEGO  przepisu) majonez (z  TEGO

Marder&Marder Manufacture