Dzisiaj specjalnie coś dla lubiących potrawy typu fast food! Domowy hamburger z grillowanym mięsem, świeżymi warzywami i niskokalorycznymi sosami. :) Potrzebne będą (porcja na 4 hamburgery): - pól kilo mięsa wołowego lub wieprzowego z szynki; - 4 ciemne, pełnoziarniste bułki; - liście sałaty; - 4 pomidory; - 1 czerwona cebula; - 2 ząbki czosnku; - 1 mały ogórek; - 1 mały jogurt; - garść natki z pietruszki; - łyżeczka oleju kokosowego
MintTasteSkąd zatem nazwa sloppy Joe? We wczesnych latach XX wieku amerykańskie książki kucharskie oferowały wiele receptur typu sloppy Joe, ale przechodziły one w różne nazwy. Na przykład: toasted deviled hamburger, hamburger a la Creole, czy po prostu kanapka z mięsem. „Sloppy” to w tłumaczeniu na język polski „niechlujny”, „zaniedbany”, czy „niestaranny
Kuchennyviral.plplener zwykle ze sobą zabierałam, mogłam zawsze znaleźć ulubioną książkę , nieodłączne okulary słoneczne , plażowy ręcznik oraz oczywiście prowiant zawczasu przygotowany z myślą o relaksie na łonie natury. Drobiowe hamburgery na zimno - to był mój ulubiony przysmak minionego, aktywnego lata. Szybkie do przygotowania, niewielkie i poręczne do transportu, a przyjemnie syte soczystymi warzywami i pysznym Mięsiwem z kurczaka . Polecam z ogromnym(...)osoby: 2 małe bułki - najlepiej własnoręcznie upieczone 1/4 słoika Mięsiwa z kurczaka od Spichlerz Rusiecki 2 liście sałaty 1 plaster pomidora 3 plastry ogórka masło - do posmarowania bułki Przygotowanie hamburgerów na zimno to nie jest wielka filozofia :) Bułki przekroić, wysmarować masłem, nadziać ulubionymi warzywami i solidnie przełożyć Mięsiwem z kurczaka Trzy minuty i gotowe! :) Następnie prowiant zapakować w pazłotko spożywcze
Grunt to przepis!pizza połączyła nasze dwie smakowe potrzeby – bo to pizza o smaku cheeseburgera. Połączenie dwóch klasyków z kraju Wuja Sama – smakowa bomba wagi ciężkiej! Ta pizza ma wszystkie składniki hamburgera – sos, mielone mięso, ser i nawet pikle. Posypana sałatą to już pizza w wersji Big Mac. Jest pyszna, zaspokoi głód niezdecydowanych i zdecydowanie jest cholernie kaloryczna! CIASTO CHLEBOWE Do tego nadzienia
Karo in the Kitchenoctowa – smak nie do pomylenia z niczym innym. To ona wszystko łączy i nadaje odpowiednią konsystencję. A konsystencja dobrego sosu do burgerów jest naprawdę ważna – sos ma pokryć hamburgera, nawilżyć podpieczoną bułę, podkręcić smak dodatków. Ja tego sosu używam zarówno do burgerów naszykowanych z wołowiny , jak i tych z kurczaka, indyka i burgerów z ryb – pasuje w każdym wypadku. Czasami
Karo in the KitchenCodziennie towarzyszą nam różne pokusy, zwłaszcza te niezdrowe i bardzo kaloryczne - mówię oczywiście o fast foodach. Fitburger z indyka jest doskonałą alternatywą dla doskonale nam znanych hamburgerów. Mają znacznie mniej kalorii od tradycyjnych hamburgerów, są lekkie i zdrowe. Fitburger z indyka z cukinią może też funkcjonować jako "zwykły" kotlet:) Możemy je jeść, np. z ziemniakami i sosem tzatziki. Składniki
Kuchnia Pełna Pasjimiałyśmy małe dzieci, to łatwiej nam było. Teraz czas jakby się skurczył... To jest straszne 😊 Wracając jednak do fast food'ów, mam dla Was dzisiaj taki domowy zestaw hamburgera z frytkami. Zjedzony od czasu do czasu smakuje wybornie. Przy okazji zdradzę Wam sekret idealnych frytek 😊 Hamburger Składniki na 4 sztuki: 4 bułki 500 g wołowiny 1 lekko czubata łyżka musztardy
Codzienna kuchnia niecodziennakatastrofę i „walk of shame”. Jednak nie to, co dobre, tylko to, co komu smakuje. Ponoć. Ja jestem zwolenniczką prostych rozwiązań. Maksymalnych efektów, przy jednoczesnym, minimalnym wysiłku. Moje domowe hamburgery właśnie takie są. Proste i pełne smaku. Znaczy, to nie działa tak, że wchodzicie do kuchni, machacie raz ręką i tada! Stoi na stole gotowe. Do bułek trzeba się ciut(...)burgeraska zrobiliśmy. Na początek bułki. Bułka do burgera nie może być suchym wiórem, sztucznie napompowanym pontonem z glutenu oraz nie może być bezsmakowym tworem. Owszem, możemy kupić bułki do hamburgerów, możemy je podpiec, natrzeć czosnkiem i usiłować coś z tego zrobić. Możemy, pytanie tylko po co? Przygotowanie pysznych, maślanych, lekko słodkich bułek na domowe burgery nie zajmuje
ladykitchenmasła; 2 łyżki mąki pszennej; 1 i 1/2 szklanki startego łatwo topliwego, żółtego sera (u mnie czerwony cheddar); 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku; Sól. Dodatkowo: 4 bułki do hamburgerów; 8 plastrów wędzonego boczku; 1/4 główki drobno pokrojonej sałaty lodowej; 4 plastry pomidora; 4 plastry czerwonej cebuli; 4 łyżki marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; 1/4 pęczka świeżej kolendry(...)Następnie wsypać ser i gotować, na małym ogniu, często mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści, a sos będzie gęsty. Przyprawić ostrą paprykę i solą do smaku. Wymieszać. Bułki do hamburgerów przekroić na pół. Każdą połówkę posmarować masłem i układać na blasze do pieczenia, masłem do góry. Tak przygotowane bułki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna
Gospodyni Miejskasoli; 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki soli selerowej; 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu; 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku; 1/2 łyżeczki bazylii; Olej do smażenia. Dodatkowo: 4 bułki do hamburgerów; 8 plasterków ogórków konserwowych w słodkiej zalewie (u mnie Ogórki kanapkowe, Nasza Spiżarnia , z Biedronki); 4 plastry pomidora; 4 plastry czerwonej cebuli; 8 łyżek ketchupu; 1/4 główki, drobno pokrojonej sałaty(...)frytkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 4 burgery. Kurczak zamarynowany w słodkiej zalewie od ogórków jest wyjątkowo soczysty i ma delikatnie słodkawy posmak. Bułki do hamburgerów można przekroić na pół, posmarować masłem (każdą połówkę), ułożyć na blasze (masłem do góry) i podpiec w piekarniku (180 stopni, grzałka górna i dolna, półka 1 lub 2 od góry) przez
Gospodyni Miejskarestauracji typu fast food, to postanowiłam przygotować go sama. Jednak z powodu ograniczonego czasu i dlatego, że byłam strasznie głodna sięgnęłam po mrożone paluszki rybne i gotowe bułki do hamburgerów. Mówiąc szczerze to nie przepadam za gotowymi półproduktami. Sięgam jednak po nie czasami kiedy potrzebuję przygotować coś bardzo szybko. Fishburger Składniki: (4 porcje) 4 bułki do hamburgerów opakowanie paluszków rybnych
PatiGotujeblue cheese to jeden z moich ulubionych sosów do hamburgerów i nie tylko. Blue cheese dressing świetnie pasuje do sałatek. Jest to bardzo łatwy sos do przyrządzenia na zimno. Ten sos przyrządza się z pleśniowego sera i jak wskazuje nazwa, niebieskiego sera pleśniowego. Bardzo lubię ten sos , bo lubię sery pleśniowe. Najprostszą wersję blue cheese można przyrządzić z sera, majonezu(...)cheese z grudkami. Jeśli sos jest za gęsty można dolać trochę wody. Gęsty dressing pasuje lepiej do kanapek. Do sałatki może być rzadszy. The post Sos blue cheese do hamburgerów i nie tylko appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaDobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie! 500 g mąki 150 ml mleka 150 ml wody 35 g miękkiego masła 7 g suchych drożdży 2 płaskie łyżeczki soli sezam do posypania
Szefowa kuchniSezamowe brioszki do hamburgerów…Rozpoczął się sezon na grilla, polecam więc łatwy przepis na smaczne bułki hamburgerowe obficie posypane sezamem. Sezamowe brioszki różnią się od słodkich brioche tym, że zawierają mniej tłuszczu i oczywiście o wiele, wiele mniej cukru. Sezamowe brioszki Składniki: 8 bułek ½ kg pszennej mąki 200 ml ciepłego mleka 1 jajko 35 g świeżych drożdży(...)piekarnik na 225ºC. Wstaw bułki do piekarnika i piecz na złoty kolor przez około 15 minut. Upieczone brioszki wyłóż na metalową kratkę do ostudzenia. The post Sezamowe brioszki do hamburgerów appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaOdświeżająca i smaczna sałatka, która doskonale wpisuje się w menu zdrowego lunchu lub przekąski. Idealnie pasuje też to grilla i podawanych z grilla mięs : żeberka, boczek, karkówka, hamburgery i szaszłyki. Jednym ze składników do tej sałatki jest melanż ziół nazywanymi Za′atar. Jej pochodzenie to Bliski Wschód :Palestyna, Libia i Syria. Można jednak zastąpić go świeżymi ziołami np. wysuszonymi(...)awokado i wcisnąć sok z cytryny. Dodać też kukurydzę, rodzynki i owoce granatu. Posolić do smaku Podać z cząstkami cytryny. Taka sałatka doskonale komponuje się z mięsami z grilla, hamburgerami lub kebababem. Podana samodzielnie jest zdrową przekąską na lunch
Sztuka gotowania w/g Samiry