gulasz - 5976 przepisów (strona:287/399)

30 pomysłów na cukinie 182

pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki Ratatuja z soczewicą Penne z grillowanymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Leczo z ziemniakami w mundurkach 172

Leczo z pieczonymi ziemniakami w mundurkach.  Letni obiad na szybko.  Sezon na pomidory i cukinie w pełni, wiec proponuje Wam przygotować gulasz warzywny z młodymi ziemniakami. Leczo jest dość popularną potrawną, o dziwo u każdego smakuje inaczej ;-). Każdy z nas przygotowuje go na swój ulubiony sposób. Dzisiaj możecie zobaczyć jak ja robię swoje ;-). SKŁADNIKI: - młode ziemniaki - masło, sól

SMYKWKUCHNI
12 zdrowych przepisów z bobem i fasolką szparagową 123

grzance z bobem Ratatuja z bobem Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa

Moja smaczna kuchnia
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 212

przykryciem. Gdy już minie wskazany czas zagęszczamy powstały sos mąką rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody, zagotowujemy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy przyprawą do mielonego mięsa (lub inną: do mięs, do gulaszu). Wlewamy śmietanę, mieszamy, wyłączamy grzanie i podajemy.     Jeśli chcemy urozmaicić nasze kotlety polecam przepis na kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie pieczeniowym , są równie pyszne, choć chyba

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie. 196

czasie wyjmujemy kotlety i zagęszczamy sos mąką rozpuszczona w 0,33 szklanki zimnej wody, następnie dolewamy śmietanę i doprawiamy powstały sos przyprawą do mięsa mielonego lub do gulaszu. Kotlety podajemy polane sosem z dodatkiem ulubionej surówki np. z surówką z młodej kapusty lub z  modrą kapustą , albo z  fasolką szparagową inaczej . Pychota

Rozpustne gotowanie
SERNIK Z KASZY JAGLANEJ NA SPODZIE Z KASZĄ GRYCZANĄ 187

zdecydowanie częściej pojawiać się na naszych stołach smakuje zarówno na słodko jak i w wytrawnych potrawach. Gryczana natomiast jest pełna błonnika, soli mineralnych i witamin, najczęściej jest dodatkiem do gulaszów i sosów, ja pokusiłam się na wersję słodką, wyszło niebiańsko :) SKŁADNIKI: GRYCZANY SPÓD: -  200 g kaszy gryczanej ugotowanej na sypko -  200 g czekolady -  150 ml mleka

Kuchnia bezglutenowa Loli
Najlepszy gulasz z papryką 117

Uwielbiam gulasze. Ten zdecydowanie zalicza się do moich ulubionych. Jest aromatyczny do ,,szpiku” przeniknięty papryką. 600 g mięsa gulaszowego (z łopatki) 1 czerwona papryka 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki przyprawy do mięsa 1 łyżeczka ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka suszonej marchewki Sól, pieprz 250 ml wody 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Mięso gulaszowe myjemy

VioletoweKucharzenie
Danie jednogarnkowe z karkówką i chorizo 199

Chorizo to tradycyjna kiełbasa wyrabiana z wieprzowiny. Przygotowałam z tej kiełbasy i karkówki wspaniałe danie jednogarnkowe. Lekko pikantne, syte i smaczne. Gulasz podałam z ryżem. Składniki: 500 g karkówki bez kości 200 g chorizo 300 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka majeranku 2 ziarenka ziela angielskiego

O kuchni z uczuciem
Placki ziemniaczane po szwedzku 185

Pyszne chrupiące placki możemy podać jako samodzielne danie z jogurtem ,na słodko z przecierem jabłkowym lub z mięsno-pieczarkowym gulaszem. Składniki 1 kg ziemniaków cebula pęczek natki pietruszki 4 łyżki mąki (zależnie od gatunku ziemniaków) 2 jajka sól ,pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Osuszamy. Cebulę obieramy ,ścieramy i mieszamy razem z posiekaną natką. Dodajemy

R'n'G Kitchen
Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem 146

osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką

R'n'G Kitchen
Gulasz wieprzowo czosnkowy 135

dziś pamiętam smak gulaszu z dużą ilością czosnku jaki robiła moja babcia. Miło było powrócić do smaków i wspomnień z nimi związanych. Składniki 800 g łopatki wieprzowej 12 ząbków czosnku cebula łyżka ciemnego sosu sojowego łyżka oleju czubata łyżka mąki 600 ml bulionu wołowego kilkanaście ziaren ziela angielskiego łyżeczka mielonej kozieradki łyżka mielonej słodkiej papryki natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Forszmak lubelski 147

Tradycyjne i popularne na Lubelszczyźnie danie jest rodzajem gulaszu z dodatkiem ogórków kiszonych. Często można spotkać wersje z pieczarkami i kolorową papryką. U nas w wersji "podstawowej". Składniki 500 g karkówki wieprzowej 200 g kiełbasy wędzonej 3 ogórki kiszone cebula ząbek czosnku 1 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 100 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki oleju

R'n'G Kitchen
Szekelygulyas 155

Danie kuchni węgierskiej ,znane jako gulasz transylwański. To połączenie mięsa wieprzowego z kiszoną kapustą. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 800 g kiszonej kapusty 4 cebule 60 g smalcu 250 ml śmietany ząbek czosnku łyżeczka mielonego kminku łyżeczka mielonej słodkiej papryki łyżka mąki sól Przygotowanie Drobno posiekaną cebulę smażymy na smalcu ,następnie pokrojone w dużą kostkę mięso. Obsmażamy ,zalewamy wodą

R'n'G Kitchen
Gulasz z patelni 140

części strąków, tych bardziej dojrzałych wyłuskałem groszek. Dodałem do ziemniaków wraz z oliwkami i smażyłem jeszcze około 15 minut. Pod koniec smażenia dolałem jedną chochelkę rosołu warzywnego. Gotowy gulasz przyprawiłem do smaku solą, pieprzem i pokruszoną papryczką chili. Przed podaniem udekorowałem świeżymi ziołami

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania