grzyby - 15226 przepisów (strona:680/1016)

Sztuka mięcha 73

Przygotowanie:     Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną marchew, dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Pomidory sparzamy, obieramy, kroimy na kawałki. Dodajemy do grzybów, podlewamy bulionem, dusimy dalej pod przykryciem.   Na rozgrzanym tłuszczu smażymy oprószone solą, pieprzem i mąką, mięso. Po dwie minuty z każdej strony.   Przekładamy do sosu wraz z przeciśniętym

R'n'G Kitchen
Wigilijna kapusta z grochem 81

oraz słodką kapustę. Całość zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnego dnia znów zagotować i ewentualnie ponownie doprawić. --------- Podobne: Pierogi z soczewicą Ciasto marchewkowe Wigilijna kapusta z grzybami

Weekendy w domu i ogrodzie
Schab po cygańsku 89

wszyscy bardzo je lubimy. Nowością natomiast będą udka z suszonymi śliwkami, które zaserwuję na następny dzień. Oprócz tego będą też takie klasyki jak choćby krokiety z kiszoną kapustą i grzybami czy serowa rolada. Czego byśmy jednak nie przygotowali, jedno jest pewne – w tym okresie zdecydowanie jemy więcej niż zwykle. Dlatego u nas, po sytym posiłku, na stole pojawia się herbatka

Smaki Na Talerzu
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 78

pewnością sprawdzą się nie tylko na Wigilię – to świetna przekąska na różnego rodzaju imprezy typu parapetówka czy urodziny, a także pomysł na kolację. Z racji, że zamiast tradycyjnych grzybów leśnych są tu pieczarki – paszteciki mogą śmiało wcinać także młodsze dzieci. Paszteciki z kapustą i pieczarkami – farsz: 500 g kapusty kiszonej (nie kwaszonej) 500 g pieczarek 1 duża

Poezja smaku
Bułki z pieczarkami 93

Bułki na drożdżach z pieczarkami, cebulą to pyszna przekąska, a zrobiona w mniejszych wersjach podana do barszczu idealnie go uzupełni. Składniki: 300 g mąki + do podsypania

Lena Gotuje
Kluski śląskie z sosem kurkowym 63

większe można pokroić. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę smażymy do zeszklenia, dorzucamy do niej kurki, smażymy jakieś 5 minut. Dolewamy do tego śmietanę, mleko, szafran i gotujemy do miękkości grzybów. Doprawiamy je solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy natką. Artykuł Kluski śląskie z sosem kurkowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Łazanki z kapustą i mięsem 70

jeszcze jeden słoik, z którego wyjdą mi jakieś 2-3 porcje. Tak, mi, nie nam. Tej potrawy za bardzo nie trzeba przedstawiać. Można ją robić z różnymi dobrociami: z grzybami, ze słodką kapustą, kiszoną, kiełbasą, pieczarkami, z marchewką, z mięsem i bez. Tym razem postawiłam na opcję z kiszoną kapustą i łopatką wieprzową. Do tego duuuużo świeżo mielonego pieprzu. Już

Kardamonovy
Smażone pieczarki 67

kroimy w plasterki. Wrzucamy je na rozgrzany olej, smażymy do odparowania wody. Dorzucamy do nich pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia grzybów i cebuli. Doprawiamy solą i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. Posypujemy natką.  Artykuł Smażone pieczarki pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Paluszki z makiem 84

Jakiś czas temu zapytałam tu i ówdzie, jakie potrawy kojarzą się ludziom ze świętami. Pojawiły się barszcze, grzybowe, kapusty z grzybami, makiełki i inne mniej tradycyjne potrawy. Moją uwagę przykuła najbardziej jedna dziwna odpowiedź, na dodatek odpowiedź mojego ekipowego Kuby. Paluszki z makiem. W życiu nie miałam z czymś takim styczności. Popytałam go co i jak. On popytał dalej. Dokładnego

Kardamonovy
Szwedzki tort kanapkowy – Smörgåstårta 63

bazyliowe ogórek świeży, pomidor świeży, rzodkiewki kremowy serek roślinny świeże zioła/zielenina do dekoracji *można zamienić je na inne pasty roślinne, majonez wegański, użyć kiełbasy roślinnej, wegański bekon z grzybów , świeży szpinak – wszystko, co lubicie i zmieści się między kromki Wykonanie: W pierwszym kroku, odkrajamy skórkę z kromek chleba tak jak pokazano na zdjęciu. Na desce do krojenia

Lamarida.pl
Aromatyczna zupa fasolowa 100

Zupy na bazie nasion roślin strączkowych należą do moich ulubionych, więc jadam je najczęściej i chętnie z nimi eksperymentuję. Tym razem przygotowałam zupę z przyprawami typowymi

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową 86

soli. W sezonie w sałatce świetnie sprawdzi się świeża fasolka szparagowa . Poza sezonem należy sięgnąć po mrożoną fasolkę. Do przygotowania sałatki użyć można dowolnego typu pieczarek lub dowolnie wybranych grzybów. Szukasz przepisów na sałatki z pieczarkami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sałatkę pieczarkową z karczochami . The post Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Domowy pasztet 68

tylko dodaję, żeby pasztet był soczysty. Przyprawiam solą, pieprzem, gałką i imbirem. Mieszam wszystko i do foremek. Piekę 40 min w 180 stopniach. Do dwóch foremek przed pieczeniem dodałam grzybów suszonych i są też dwa z żurawiną. Autor przepisu: Anna Nowakowska Artykuł Domowy pasztet pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą 142

ciasta drożdżowego, kruchego lub francuskiego. Ciasto wypełnione jest nadzieniem z mięsa bądź warzyw. Mięsny farsz zrobić można z kurczaka, wołowiny lub wieprzowiny. Wegetariańska wersja to farsz z kapusty, grzybów czy chociażby szpinaku. Na blogu znajdziecie już przepis na paszteciki z kremowym nadzieniem z kurczaka. Poniżej natomiast chcę się z Wami podzielić bardzo prostym przepisem na paszteciki z kapustą. Do przygotowania

MeCooks