Wyjmujemy jajka i odsączamy z nadmiaru tłuszczu, układając na papierowym ręczniku. Sos tatarski 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki chrzanu tartego 2 ogórki kiszone kilka marynowanych grzybów łyżka posiekanego szczypiorku łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebulka szalotka 1 łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie: Ogórki, grzybki, cebulkę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy szczypiorek i pietruszkę, a następnie majonez
Smakowity Blog Kulinarnypotrzebujesz: 3 litry wody 4 marchewki 1 por 2 pietruszki 1 cebula 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku pęczek pietruszki kilka ziaren pieprzu 3 ziela angielskie 2 kawałki suszonych grzybów łyżka majeranku 1/2 łyżki lubczyku sól Wszystkie warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę opal nad palnikiem. Wszystkie warzywa włóż do garnka, zalej zimną wodą, dodaj przyprawy, pęczek pietruszki. Bulion
To Musisz WiedziećKARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE
globuskulinarnyDzisiaj przedstawiam przepis, który z powodzeniem można przygotować w nadchodzące święta, jak i na co dzień. Biała kiełbasa zapiekana w pysznym sosie z karmelizowaną cebulą i
karmelowyŠumavská kulajda czyli zupa grzybowa rodem z Czech podawana z jajem. Zupa jest aromatyczna, i bardzo smakowita, warto wypróbować przepis, który pochodzi z książki "Kuchnie
Moje Małe Czarowaniedodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki, ogórki kroimy w pół plasterki. Paprykę i ogórki łączymy z grzybami. 4. Następnie wlewamy sos, chwilkę gotujemy. Gotowy sos warzywny nakładamy na każdy kotlet schabowy. 5. Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem
Kulinarna ChwilaDomowy zakwas na żurek z dodatkiem czosnku i przypraw. Do zakwasu możesz dodać kilka suszonych grzybów, np. podgrzybków, co wzbogaci aromat i smak zakwasu, na którym przygotujesz pyszny żurek. Zakwas potrzebuje 7-8 dni, aby był w pełni gotowy do użycia. Możesz go potem przechowywać w lodówce nawet do 2 tygodni. Zapraszam po sprawdzony przepis na domowy zakwas na żurek
Zasmakuj Kuchniprzyprawy i dodatki mogą być sercem dania, stanowiąc powód, dla którego sięgamy po nie kolejny raz. Na dalszych stronach odkrywamy dania z użyciem roślin strączkowych, inspiracji azjatyckimi grzybami, makaronami w otoczeniu warzyw i aromatycznych ziół i przypraw, a także meksykańskie tortille w towarzystwie ostrych papryczek. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, gdzie jednym ograniczeniem może być ilość odnośników
wegujemySzakszuka na stałe zagościła w mojej kuchni. To danie nigdy się nie znudzi. Brak pomysłu na obiad? Robimy szakszukę. Prosto, szybko i pysznie. Za każdym razem
IzabelawkuchniKtóż nie zna klusek śląskich? Oczywiście znamy je wszyscy i bardzo lubimy, ale ja dziś przychodzę do Was nie z klasykiem, a z ich kolorową
Kulinarne przygody Gatitydrobiowy pasztet domowy. Wiele jest przepisów na pasztet domowy i każdy o swoim mówi mój ulubiony. Pasztet z wątróbką, pasztet z mieszanego mięsa, pasztet z królika, pasztet z żurawiną, grzybami, orzechami. Każdy powinien wybrać swój ulubiony przepis. Nie lubię wątróbki, dlatego mój pasztet drobiowy jest bez wątróbki. Pasztet domowy z tego przepisu to delikatna wędlina i taką właśnie lubię
Dieta moja pasjaJeśli chcecie się zainspirować zajrzyjcie do poniższych przepisów: Kryzysowa tarta z dżemem Tarta z tuńczykiem Tarta z porem i słonecznikiem Tarta z ryba wędzoną Tarta ze szpinakiem Tarta z grzybami suszonymi Tarta z galaretkami Tarta z pokrzywą Tarta z pomidorami Tarta z krewetkami Tarta z sałatka jarzynową Tarta z kurkami PRZEPIS TARTA Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ CZERWONĄ Składniki: ciasto: 250g
Dorota SmakujeDziś przychodzę z pomysłem na bezmięsy obiad. Kaszę owsianą z cukinią zestawiłam z pysznymi chrupiącymi boczniakami w tempurze. Dodatkowo słodko-kwaśny sos oraz sezam nadają daniu
Delicious PlacePysznych zup nigdy dość. Są pożywne, odżywcze, rozgrzewają zimą, chłodzą latem. Zupy są dobre na wszystko. Dziś proponuję zupę aromatyczną i bardzo pyszną, zakochacie się niej
Moje Małe Czarowanie