Polędwiczka wieprzowa z kurkami
Polędwiczka wieprzowa z kurkami
1 polędwiczka wieprzowa około 600 g, 200 g kurek, 1 nieduża cebulka (u mnie cukrowa), 50 ml wina białego wytrawnego, 1 łyżka listków tymianku, sól, pieprz świeżo zmielony, cukier, tłuszcz do smażenia, Kurki oczyścić i umyć (zwykle bywają zapiaszczone). Do miski wlać zimną wodę i wsypać porządną garść soli. Gdy sól się rozpuści wrzucić do wody kurki. Zamieszać nimi, nie moczyć, nie trzymać ich długo w wodzie. Wyjąć, opłukać i osuszyć. Większe kurki pokroić, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w cienkie pół... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurki, polędwiczka, polędwiczki, polędwiczki wieprzowe, grzyby, wieprzowina
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję