Szaszłyki z kurczaka marynowanego w curry i mleczku kokosowym przyrządzane na ruszcie. SZASZŁYKI Z KURCZAKA SKŁADNIKI pierś z kurczaka o wadze 250 gramów; mała puszka mleczka
Kuchnia TomkaPIERSI Z KURCZAKA FASZEROWANE FETĄ SKŁADNIKI 3 piersi z kurczaka; 250 gramów świeżego szpinaku; 6-8 suszonych pomidorów (w oliwie); ser feta (miękki); 1 czerwona papryczka
Kuchnia TomkaROLADKI Z CUKINII Z GORGONZOLĄ SKŁADNIKI 2 większe cukinie o zbliżonej wielkości; 3 łyżki oliwy extra vergine; 1 zmiażdżony ząbek czosnku; około 200 gramów słodkiej, kremowej
Kuchnia TomkaSER HALLOUMI Z WARZYWAMI SKŁADNIKI 250 gramów sera halloumi; czerwona papryka; marchewka; pietruszka; fenkuł; groszek cukrowy; cebula; ocet balsamiczny; sól, pieprz; przepis na ser halloumi z
Kuchnia TomkaKREWETKI GRILLOWANE PO INDYJSKU SKŁADNIKI 14 sztuk surowych średniej wielkości krewetek; 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego typu greckiego; 1 zmiażdżony ząbek czosnku; nieco ostrej papryczki (tutaj
Kuchnia TomkaWRAPY Z KIEŁBASKĄ SKŁADNIKI 3 kiełbaski merguez; 3 chlebki arabskie; pęczek świeżej kolendry; czerwona papryka; spora czerwona cebula; kubek jogurtu naturalnego; pomidor; sałata lodowa lub rzymska
Kuchnia TomkaSTEK Z ANTRYKOTU RIB EYE SKŁADNIKI sezonowany minimum 14 dni stek z antrykotu o grubości 3 cm i wadze 350 gramów; masło; sól gruboziarnista; pieprz; przepis
Kuchnia TomkaDzisiaj dopadła mnie ochota na sałatkę. Ale nie taką z wymyślnymi składnikami – nasionami chia czy też krewetkami hodowanymi wyłącznie w jednym regionie świata. var stamp
okolicepalnika.plPodłużna, słodka, czerwona papryka faszerowana serkiem i łososiem to świetna propozycja na przekąski imprezowe! Składniki: dwie podłużne czerwone papryki, 100 g wędzonego w plastrach łososia
Lena GotujePyszna sałatka z żurawiną przypadnie do gustu osobom, które lubią słodko-słone połączenia. Poniższy przepis na sałatkę z żurawiną sprawdzi się zarówno na śniadanie, kolację, jak
Kulinarne PrzebojeTaka cebula jest znakomitym dodatkiem do kanapek, wędlin czy pasztetów. Może również stanowić samodzielną przekąskę. Do jedzenia nadaje się już po dobie leżakowania
Kulinarne przemysleniaPyszna warstwowa sałatka z burakami na Święta Bożego Narodzenia i Wigilię! Sprawdź przepis na sałatkę a’la śledziową z boczniakami – czyli w bezmięsnej, wegańskiej
Via Gusto