grill - 12274 przepisów (strona:414/819)

Pieczone warzywa 85

konkretnie cukinie kolorowe, ziemniaczki i czosnek. Całość podałam z posiekaną natką z pietruszki i płatkami migdałów! Bardzo kolorowy, letni obiad lub dodatek np. do ryb, mięsa i dań z grilla.  Pieczone warzywa / 2 porcje Składniki: 1/2 żółtej, średniej wielkości cukinii 1/2 zielonej, średniej wielkości cukinii kilka młodych, małych ziemniaków 2 duże ząbki czosnku 3 łyżki płatków migdałów 3 łyżki

Moja smaczna kuchnia
Najprostsza surówka z białej kapusty 405

pieprzymy i przez kilkanaście sekund intensywnie mieszamy (najlepiej małą trzepaczką), aż składniki idealnie się połączą. Powstały sos dodajemy do warzyw, mieszamy i....już. Gotowe i idealne do klasycznych obiadów, grilla. Pyszka

Ale Pyszka!
Ogórki małosolne 170

mnie ostatnio przytłacza a plan wkrótce będzie jeszcze bardziej napięty. Co roku sezon letni nie może obejść się bez przygotowania choćby jednej porcji ogórków małosolnych. Świetnie nadają się do grilla, na kanapkę, przekąskę czy do sałatki. Teoria podpowiada, że na każdy litr wody powinno się wsypać 1 łyżkę soli. Tutaj jednak zdałam się na własne kubki smakowe i dosypałam

My simple kitchen
Orzeźwiający pijany melon 155

Wakacyjny koktajl pełen smaku, bardzo orzeźwiający, lekko zaszumi po nim w głowie. Idealny na wakacyjne imprezy w przydomowym ogródku albo przy grillu. Można oczywiście zrobić wersję bezalkoholową, która będzie równie smaczna. PIJANY MELON (koktajl)   Składniki: 1 średni melon cantalupe sok z 1 limonki 2 łyżki cukru 1/4 szkl. wody 4 liście mięty 5 kostek lodu 3-4  kieliszki

Bon appetit mon amie
Przepisy na cukinię 196

CUKINII PRZEPIS TUTAJ Bardzo nietypowy sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii, tym razem wersja na słodko- dżem o lekko cytrynowym posmaku, z galaretką.     POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Nebula Salmon Teriyaki – Final Fantasy XV – grillowany łosoś w marynacie teriyaki 137

gotujemy ją przez chwilę, do momentu, aż będzie miała gęstość płynnego miodu. Przekładamy ją do małej miseczki i używamy jako sosu do maczania. Rybę można również upiec na grillu. PODANIE Bierzemy patyczki w rękę i pałaszujemy rybę, jak przystało na prawdziwego entuzjasta kempingów z przyjaciółmi w towarzystwie przepysznego jedzenia. Po spożyciu posiłek daje następujące efekty: Attack Boost (Level 15): Zwiększa

Nerds Kitchen
Cukina faszerowana kaszanką 108

pieczarki. Cukinia z takim farszem bardzo nam zasmakowała, dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Ja swoją cukinię upiekłam w piekarniku ale można również wrzucić ją na grilla, tylko wtedy lepsza będzie cukinia podłużna bo szybciej zmięknie. składniki: 5 okrągłych cukinii o średnicy ok 8-10 cm 650 g kaszanki 350 g pieczarek 2 duże cebule olej do smażenia

Monia miesza i gotuje
Kotleciki jagnięce 146

długo ociągałam się z kupnem tego wyjątkowego mięsa. Od pierwszego kęsa to mój absolutny fawortyt. Odpowiednio długo zamarynowane jest pyszne, a kotleciki przygotujesz migiem. Idealne na letniego grilla lub do przygotowania na grillowej patelni. Składniki: mostek jagnięcy 600 g oliwa 4 łyżki czosnek 2 ząbki rozmaryn 1-2 gałązki sól, pieprz Wykonanie: utrzyj w moździerzu rozmaryn z solą, pieprzem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chałwowiec bez pieczenia 518

PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Chałwowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Imprezowe tartaletki z groszkiem 135

Małe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezowa przekąską. Smakują świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sprawdza się także jako danie piknikowe lub dodatek do grilla. Słodkawy groszek świetnie komponuje się z wyrazistym czosnkiem i kruchą babeczką. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: 250g zielonego groszku

Pyry na Gaz
Grillowany mielony z pieczarkami i zapieczonym ziemniakiem 176

Ziemniaka obierz, pokrój na mniejsze części i gotuj 5 min od momentu zagotowania wody. Odcedź, przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą i zapiekaj ok. 15 min w piekarniku - opcja grill (ok. 240 stopni). Rozgrzej patelnię grillową i smaż kotleta z obu stron. Na talerz wyłóż sałatę, na nią przekrojone na pół pomidorki, dopraw pieprzem i polej łyżeczką octu - posyp kiełkami

Alutka-Gotuje
Odrywany chlebek z ziołami, czosnkiem i serem 122

Zrobienie tego chlebka chodziło za mną od wieeeelu miesięcy, ale jakoś nigdy nie było sposobności. Aż w końcu nadszedł jego czas :) Taka wytrawna drożdżówka jest świetna jako dodatek do grilla, czy sałatki, a nawet jako "smakowe" pieczywo do zrobienia kanapki. Mój chlebek jest z koperkiem, bo nie miałam akurat dostępu do natki pietruszki i muszę przyznać, że z natką byłby

Simply Food
Ziemniaki pieczone w żarze ogniska 122

Latem dużo czasu spędzamy w ogrodach i na działkach. Smaczne posiłki możemy przygotować na grillu lub nad ogniskiem

Przepisy Kulinarne
Ato Ramen- japoński raj dla podniebienia na Off Piotrkowska 118

spod ich rąk wychodzą bajecznie kolorowe talerze pełne boskiego ramenu (wierzcie mi, pisząc ten tekst mam ślinotok!). Widać, że tworzą zgrany team. Trzeba jeszcze wspomnieć o pięknym ceramicznym grillu opalanym węglem, który króluje  w kuchni, a z którego wydobywają się boskie aromaty,  a kuchnia opiera się na najlepszych składnikach,w  większości sprowadzanych z Japonii.  Podczas naszej

Kulinarne przygody Gatity
Bruschetta z kozim serem 125

obieramy ze skórki. Kroimy w drobną kostkę. Dodajemy odsączone pomidory pokrojone w kostkę a następnie kozi ser pokrojony również w kostkę. Nasze bruschetty wkładamy do nagrzanego piekarnika z funkcją grill (200 stopni) i zapiekamy ok. 5 minut aż pieczywo się zarumieni a ser się roztopi. Wyciągamy. Podajemy z listkami świeżej bazylii. Artykuł Bruschetta z kozim serem pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania