grill - 10513 przepisów (strona:31/701)

Skrzydełka z warzywami z grilla 86

Majówka za majówką, kolejny grill za grillem :D Podczas ostatniego grillowania podałam rodzinie pyszne Skrzydełka z warzywami. Danie robi się szybko, jedynie czekanie, aż się usmażą, ale naprawdę warto. Polecam spróbować, bo u mnie rodzinka zachwalała(...)TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: powyżej 60 min    -PORCJE: 8 Skrzydełka z warzywami z grilla 8 skrzydełek z kurczaka 1 marchewka 1 cebula 1 pora 1 garść szczypiorku przyprawa do skrzydełek papryka słodka mielona przyprawa uniwersalna, sól, pieprz Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą i tak przygotowaną mieszanką natrzeć z obu stron skrzydełka. Przełożyć je na tackę do grillowania

Gotuję Testuję
Prosta sałatka paprykowo – pomidorowa do grilla i nie tylko 548

Prosta sałatka paprykowo – pomidorowa do grilla i nie tylko! Można ją dowolnie modyfikować podając np. z różnymi sosami, bądź wzbogacając o inne warzywa. Zobacz również inne przepisy na sałatki na grilla tutaj -> Sałatki do grilla. Prosta sałatka paprykowo – pomidorowa do grilla – Składniki: 1 duża czerwona papryka pół zielonej papryki 1 mała […] The post Prosta sałatka(...)paprykowo – pomidorowa do grilla i nie tylko appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
GRILL WAY BAR - test nowej burgerowni w Gdyni 93

źródło: grillway.pl American Burger bez podróby! Miałam ostatnio okazję, całkiem niedawno bo 11 sierpnia 2016r. , zawitać na uroczyste otwarcie nowej burgerowni na mapie kulinarnej Gdyni.   Grill Way Bar - American Burger zlokalizowany jest w bardzo dogodnym miejscu, bo przy ulicy Świętojańskiej 108 , która to staje się powoli kulinarnym centrum miasta. Powstaje tu coraz więcej niszowych barów i knajpek, oferujących wyspecjalizowane(...)menu, targetujące określony typ konsumenta i serwujące unikatowe potrawy.  Grill Way Bar skierowany jest wybitnie do amatorów burgera w iście amerykańskim stylu , gdzie główne skrzypce gra pierwszorzędne mięso i wyborna buła . Jak zachęca właściciel: "można tu skosztować różnorodnych burgerów przyrządzanych z najwyższej jakości produktów, zgodnie z recepturami dobrej amerykańskiej kuchni" .  źródło: grillway.pl Każdy znajdzie tu coś dla siebie

Grunt to przepis!
Pomidorowe paluchy chlebowe z grilla 89

Pogoda nie rozpieszcza a dni na zrobienie grilla jest tak mało, że jak już się przydarzy taka sposobność warto wykorzystać ją jak najlepiej. Dlatego postanowiłam w tym roku upiec pieczywo na grillu. Paluchy robi się dość szybko nie licząc czasu wyrastania ciasta i mimo,że nie czekałam na drugie ponowne wyrośnięcie po formowaniu to bułeczki wyszły bardzo smaczne, mięciutkie, idealne(...)potraw z grilla, do przekąszania a nawet w roli kanapki. Jeśli na dworze pogoda nie dopisuje a posiadacie patelnię grillową śmiało zabierajcie się za zagniatanie ciasta :) Przepis z bloga Smakowity chleb . Składniki : 500 g mąki pszennej typ 550 ( użyłam chlebowej prze co musiałam dodać jeszcze raz tyle wody co w przepisie ) 2 łyżeczki suchych drożdży 100 g koncentratu pomidorowego pomidor

Kuchenne fascynacje
Kanapka z plastrem pieczonego bakłażana z patelni grillowej 68

Czas grillowania wciąż trwa i chyba już wielu z nas przejadło się grillowane mięsiwo. Ja do moich ulubionych z grilla zaliczam pieczonego bakłażana, mmmmm. Znakomicie zastępuje mi mięso bo jest po prostu pyszny. Bakłażan to jest właśnie takie warzywo, które idealnie nadaje się na grilla. Po upieczeniu jest kremowy i nie potrzebuje kombinowania z przyprawami. Sól, pieprz i ewentualnie czosnek(...)wystarczające minimum. To tak jak np. z ziemniakiem. Nie jest to jednak warzywo z grilla dla odchudzających się, bo bakłażan kocha tłuszcz i z oliwą lub masłem smakuje najpyszniej. Chłonie każdą jego ilość. Nie zabrałam się oczywiście za rozpalanie grilla z samego rana i wykorzystałam do tego patelnię grillową. Doskonale się sprawdza. Jeśli masz jednak później zaplanowane grillowanie, upiecz pokrojonego

Sztuka gotowania w/g Samiry
Babeczki Coca-Cola z grilla 123

przepis to chyba jeden z najbardziej zwariowanych przepisów jaki możemy sobie wyobrazić z grilla. Polecamy go przygotować naszym pociechom z okazji zbliżającego się Dnia Dziecka. Składniki: 2 szklanki Coca-Coli 1 szklanka niesłodzonego kakao 1/2 szklanki roztopionego masła 1 1/4 filiżanki cukru pudru 1/2 szklanki brązowego cukru 2 szklanki mąki 1 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 2 jajka(...)Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Roztawiamy foremki do mufinek i lekko spryskujemy oliwą. W małym rondelku podgrzewmy Coca-Colę i roztopione masło na małym ogniu. W międzyczasie mieszamy cukier i kakao. Dodajemy powoli mieszanką cukru i kakao do rondelka z Colą. Używając trzepaczki doprowadzamy do ruzpuszczenia. Całość zdejmujemy z ognia i odstawiamy aby się ostudziła. W międzyczasie w dużej

naRuszcie
Pomysł na grilla cz.1 88

magiczne miejsca w dalszej i bliższej okolicy oraz na spędzaniu czasu z przyjaciółmi, którzy chętnie goszczą w moim ogrodzie. A skoro mamy ogród i gości, to nie może zabraknąć grilla i przyrządzanych na nim smakołyków. Dania z rusztu mają kilka zalet. Jedną z nich jest możliwość przygotowania ich wcześniej. Gdy przychodzą goście, gotowe macerowane przez noc smakołyki wykładamy na ruszt(...)podczas warsztatów kulinarnych restauracji Piri Piri w Krakowie. Doradca kulinarny firmy Kamis, Maciej Wawryniuk, ciekawie i z humorem opowiadał o produktach i przyprawach, które warto wykorzystać przygotowując dania z grilla, by odejść od podawania swoim gościom tradycyjnej kiełbachy. W czasie tego wieczoru powstało w sumie dziewięć propozycji szaszłyków, przygotowano kilka marynowanych mięs oraz dwanaście dipów, dzięki którym degustacja gotowych dań

Wino i kuchnia
Karkówka z grilla – najlepsza marynata 122

Nadchodzi sezon grillowy – a na grilla, jak powszechnie wiadomo – najlepsza jest karkówka. Karczek z grilla będzie wyśmienity, gdy zostaną spełnione trzy warunki: po pierwsze musimy nabyć mięso dobrej jakości, po drugie mięso powinno mieć sporo czasu na zamarynowanie (najlepiej całą noc), a po trzecie – marynata musi być prawidłowo przygotowana. Dobra marynata na karkówkę z grilla powinna zawierać(...)się pięknie karmelizować. Moja wersja marynaty do karkówki jest bardzo prosta, ale sprawdza się zawsze – zamarynowaną w niej karkówkę można grillować lub smażyć na patelni grillowej. Karkówka z grilla: 4-6 plastrów chudej karkówki ½ szklanki oliwy z oliwek (zwykłej) 5 dużych ząbków czosnku 4 łyżki dobrej jakości keczupu (u mnie łagodny) 3 cebule szalotki (drobno pokrojone) 1 łyżka musztardy

Poezja smaku
Grillowane banany w sosie cayenne z cynamonem 76

Grillowanie bananów tak wspaniale wydobywa ich słodycz, że można je jeść prosto z grilla. Ale podane na ciepło z sosem będą wspaniałym deserem o każdej porze roku. Składniki: 4 dojrzałe banany 3 łyżki masła 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy ½ łyżeczki mielonego cynamonu ¼ łyżeczki pieprzu cayenne Przygotowanie: Grilla przygotować do grillowania bezpośredniego. W przypadku grilla(...)gazowego rozgrzewamy go do około 220 stopni. W przypadku grilla węglowego powinniśmy być w stanie utrzymać dłoń na wysokości około 12 cm nad żarem przez 5-6 sekund. Polecamy odciąć końcówki bananów. Przekroić je wzdłużnie na połowy lub na 4 części. Umieścić bezpośrednio na ruszcie i grillować przez około 1-2 minuty z każdej strony. Wyjąć z grilla gdy będą

naRuszcie
Grillowane rolki z bakłażana faszerowane fetą z czarnuszką 105

Potrawy z grilla lub do grilla nie powinny być skomplikowane i składać się z nazbyt wielu składników.W zasadzie z 3 głównych składników (bez dodatków) powinno udać się skomponować smaczna potrawę.Grillowanie powinno sprawiać przyjemność,być szybkie i nie skomplikowane.Chodzi przecież o wspólnie spędzony czas przy jedzeniu na wolnym powietrzu a nie marnowanie go na tworzenie skomplikowanych kreacji kulinarnych(...)też dokładnie sprawdza się grillowany bakłażan.Prosto z grilla jest pyszny sam w sobie a z dodatkiem prostego a jakże wyjątkowego w smaku farszu zadowoli każdego amatora grillowania.Podprażone ziarna czarnuszki wymieszane z serem feta nadają całej potrawie jakiś taki mediteranowy klimat.Nic więcej nie potrzeba.Ot ser feta i czarnuszka to wszystko.No może jeszcze szczypta soli do smaku jeśli feta

Sztuka gotowania w/g Samiry
Biała kiełbasa ze smażoną cebulą 101

Rozpoczął się sezon grillowy. Wolna sobota, działka, słońce, grill, węgiel drzewny, leżak i kryminał w ręku. Oto jeden ze sposobów spędzania przeze mnie czasu wolnego. Dzisiaj danie dla amatorów smażonej cebulki. Ach ten aromacik :) Składniki: biała kiełbasa 4 cebule sól 6 łyżek oleju Przygotowanie: Rozpalamy grilla. Cebulę będziemy przygotowywać na folii aluminiowej. W tym celu wykorzystamy około 50 centymetrowy kawałek(...)folii ma być na zewnątrz. Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wykładamy na folię aluminiową. Dodajemy olej, solimy według uznania, zawijamy brzegi folii do góry, tworząc "mieszek" i kładziemy na grillu. Cebula robi się dość długo, koło 30- 40  minut. Podczas smażenia można ją kilka razy pomieszać i spróbować, czy ma odpowiednią miękkość. Mieszać cebulę należy łyżką, uważając

Smak mojego domu
LIDL - kolejny przystanek w podróży po świecie francuskich win 68

pojawi się kolejna selekcja win francuskich. Po chwilowym, skoku w bok na Węgry (bardzo udanym i smacznym), po raz kolejny wracamy do Francji. Jako, że nadchodzą ciepłe dni, okres grillów, imprez na powietrzu, znajdziemy tu wina lżejsze, świeższe, bardziej wyraziste w smaku. Dobrze pasujące do letnich dań – sałatek,szparagów, ryb jak i dań z grilla albo po prostu dobrze orzeźwiających(...)już poważniejsze wino w porównaniu z dwoma poprzednimi. W tym, beczkowym Sauvignon Blanc znajdziemy większą kwasowość oraz poważniejszą strukturę. Przyjemnie odświeżające. Do ryb z grilla będzie super. Alsace Riesling 2013 (19,99 zł) – wino po nalaniu do kieliszka uwalnia intensywne słodkie aromaty. Czujemy suszone morele, miód oraz róże. Później następuje duże zaskoczenie. W ustach jest ostro kwasowe, mineralne, mocno cytrusowe

królestwo garów
Grilll opalany drewnem w Blue Cactus 64

Wiosna wyjątkowo wcześnie przyszła do nas w tym roku i niektórym już marzą o spotkaniach przy grillu, nieśmiertelnej karkówce, łososiu czy zwykłej kiełbasie... Zanim jednak wyjedziemy na działki i zasiądziemy wokół grilla by wbić zęby w kawałek pachnącej karkówki możemy udać się do restauracji  Blue Cactus , by chociaż na chwilę poczuć ten wspaniały i wyczekiwany aromat kojarzący z się(...)latem, lasem, wypoczynkiem... Od niedawna bowiem pojawił się tam grill opalany drewnem – dębem. Szef kuchni Patrick Hanna sprowadził go USA. Przygotowywane są na nim najróżniejsze mięsa i warzywa. Mają one zupełnie inny smak i aromat niż te z grilla gazowego. Miałam możliwość porównania potraw przygotowanych na grillu gazowym i opalanych drewnem. To nie bajka, różnica naprawdę jest duża na korzyść

królestwo garów
Grille Broil King w TVN 75

GRILLE W TEN WEEKEND W TVN STYLE I TVN TURBO   TVN TURBO NIEDZIELA 13:15 26 KWIETNIA   Kuba Klawiter przedstawi zalety grillowania na gazie i zaprezentuje najnowszego grilla Broil King Baron 590           TVN STYLE NIEDZIELA 12:45 26 KWIETNIA Anna Nowak – Ibisz pokaże co łączy i czym różnią się Imperial XL , Baron(...)oraz Royal 340 . Grille Broil King w TVN is a post from: naRuszcie.pl The post Grille Broil King w TVN appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Zwyczajne steki z grilla w niezwyczajnym wydaniu. Steki z sosem czekoladowym 107

jako składniku potraw myślimy tylko o deserach. A tymczasem czekoladę można wspaniale sparować np. z mięsami. Poniższe przepisy pokazują jak można wykorzystać czekoladę aby wzbogacić sosy do mięs z grilla. Czekolada wykorzystywana w sosach do mięs nadaje odrobinę goryczy takim sosom. Do przygotowania takich sosów nie potrzebujemy dużej ilości czekolady. Wystarczy wykorzystać ją aby lekko zagęścić sos. Gorzka czekolada(...)posiekanej gorzkiej czekolady (70% kakao) opcjonalnie sos tabasco lub chrzan do smaku Przygotowanie: Steka przygotować do grillowania, natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek z każdej strony. W międzyczasie rozgrzać grilla. Steki tuż przed grillowaniem obsypać obficie solą i pieprzem z każdej strony. Steka grillować do pożądanego stopnia wysmażenia. Podczas grillowania mięsa można zacząć robić sos. W małym rondelku rozpuścić

naRuszcie