grill - 12274 przepisów (strona:31/819)

3 przepisy na dania z grilla, o których jeszcze nie słyszałeś! 166

grillowy w pełni! Słoneczna pogoda sprzyja spożywaniu posiłków na zewnątrz, na łonie natury. Grillowane jedzenie to zawsze dobry patent na obiad czy kolacje w gronie rodziny czy przyjaciół. Na grillu każdy z Nas lubi przygotowywać posiłki, które robią się same! No dobra prawie same ;-) takie, które zrobi w kilka chwil, będą smakowały każdemu w tym dzieciakom, ale będą też(...)prostu czymś nowym i atrakcyjnym. Każdy z Nas myśląc o grillu, od razu pomyśli – jak grill to musi być kiełbaska. I dokładnie tak jest, dobra jakościowo kiełbaska z grilla musi zawsze się pojawić na ruszcie.  Dzisiaj mam dla Was aż trzy przepisy na pyszne propozycje grillowe i to takie, które zrobicie bez zbędnego wysiłku. Takie, które zaskoczą Waszych gości

SMYKWKUCHNI
Boczek z grilla 266

Boczek z grilla jest moją kolejną, ulubioną pozycją, (tak jak karkówka z grilla ) którą przygotowuję podczas letniego grillowania. Ten rodzaj mięsa, w przeciwieństwie do karkówki nie potrzebuje, aż tak dużo przypraw, aby po zgrillowaniu był smaczny, jednak w marynacie jest o wiele aromatyczniejszy i bardziej kruchy. Aby boczek był smaczny, musimy wybrać takie kawałki, które mają zarówno sporo chudego mięsa(...)części jest dla mnie zbyt jałowy i niejadalny. W moim przepisie marynata do boczku bazuje na musztardzie oraz ketchupie z dodatkiem kilku przypraw. Zobacz też: Szaszłyki caprese – idealne na grilla Sałatka z pieczarkami marynowanymi Sos tzatziki – do mięs, na grilla Przepis na boczek z grilla Drukuj przepis Porcji: 6 Składniki 400 g boczku łyżka musztardy łyżka ketchupu łyżeczka czosnku granulowanego

Kuchnia Bazylii
Karkówka z grilla 221

Karkówka z grilla jest obowiązkową pozycją, którą wkładam na ruszt podczas spotkań z przyjaciółmi. Niekiedy zdarza mi się kupować gotowe, zamarynowane mięso, jednak jeżeli mam więcej czasu przygotowuję marynatę do karkówki. Zostawiam w niej mięso na noc, aby przeszło smakiem przypraw. Możecie skrócić czas marynowania, jednak im dłużej poleży w marynacie, będzie bardziej aromatyczna. Karkówka z grilla nie może być(...)pieczywem i jakąś smaczną sałatką, np. Sałatką grecką lub Pomidorami z serem i majonezem – za tym dodatkiem przepadają moi znajomi Zobaczcie też: Sos czosnkowy z ziołami Szaszłyki na grilla z kurczakiem Masło czosnkowe z ziołami | Na grilla, na grzanki Przepis na karkówkę z grilla Drukuj przepis Porcji: 6 Składniki 600 g karkówki 3 łyżki musztardy łyżeczka czosnku granulowanego

Kuchnia Bazylii
Zaprawa na grilla z espresso i papryki 135

Zupełnie niesamowita zaprawa na grilla, o głębokim słodko-gorzkim smaku, pachnąca wędzonką i dymem. Można jej użyć także do mięs pieczonych w piekarniku. Najlepiej nadaje się do wołowych steków i karkówki. Przepis pochodzi od braci Matta i Teda Lee , właścicieli firmy Lee Bros (Dystrybutora orzeszków), podróżników, kucharzy i celebrytów. Czas grillowania : 20 minut Liczba porcji : Z podanej ilości składników powstanie(...)każdej strony (jeśli grillujesz wołowinę, 5-6 minut z każdej strony wystarczy, żeby mięso było średnio wypieczone). Mięso można usmażyć też na patelni. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra posypka na grilla Glazura z wina i cynamonu Marynata na grilla z sokiem jabłkowym Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek Artykuł Zaprawa na grilla z espresso

Niedzielny kucharz
Tymiankowo cytrynowa glazura do skrzydełek 125

łyżeczce) i dorzuć tymianek (pół łyżeczki). Kiedy mikstura się zagotuje, ściągnij rondelek z ognia i pędzelkiem posmaruj nią skrzydełka z obydwu stron (przed wstawieniem na ruszt). Piecz na rozgrzanym grillu, ale nie za blisko żaru, żeby nie spalić skrzydełek. Smaruj glazurą co 5-7 minut i odwracaj skrzydełka posmarowaną stroną w kierunku żaru. . Czas pieczenia – około pół godziny(...)koniec dodaj do marynaty miód i cytrynę, wymieszaj i posmaruj skrzydełka z obydwu stron. Grilluj odwracając skrzydełka, aż glazura ładnie się skarmelizuje, czyli przypiecze. Mięso a la grill z piekarnika Ta glazura do skrzydełek doskonale nadaje się także do mięsa pieczonego w piekarniku. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Smaruj glazurą co 10 minut odwracając skrzydełka. Czas pieczenia

Niedzielny kucharz
Mięso z grilla palce lizać, czyli podudzia w marynacie keczupowo-cebulowej 107

Agata na ten tydzień i na cały otwarty właśnie sezon grillowy poleca podudzia w marynacie. Ma też dla Was kilka uniwersalnych porad, które pomogą w przygotowaniu perfekcyjnych dań z grilla. Radzi m.in, żeby mięso zamarynować wieczorem, jeśli tylko mamy możliwość zaplanowania grilla, a nie organizujemy go całkiem spontanicznie. Poza tym podpowiada, że jeśli lubimy ostre potrawy, użyjmy do marynowania mięsa(...)keczupu pikantnego zamiast łagodnego. Żeby zaostrzyć smak potrawy, dodajmy do marynaty ostrej papryki. Jeśli zależy nam na czasie i nie chcemy zbyt długo czekać na danie z grilla, to pomyślmy o podpieczeniu podudzi w piekarniku i dopiero w takiej postaci dopieczmy je na grillu. Mięso zamarynowane w marynacie nadaje się też do przygotowania w domu, w piekarniku. Rozgrzewamy piekarnik

KulinarneImpresje.pl
Stek z polędwicy wieprzowej z grilla [ENG] 142

godziny. Dobrze byłoby co jakiś czas ją obrócić. Przed rzuceniem na ruszt polędwice kroimy na steki o grubości około 1 cm. Mięso delikatnie naciskamy dłonią i układamy na grillu. Smażenie na średnio nagrzanym grillu przez około 4 minuty z każdej strony pozwoli na otrzymanie efektu steka średnio wysmażonego. Przed podaniem mięso odkładamy aby odpoczęło (zamknęło w sobie wszystkie soki). PREPARATION(...)skin. S prinkle it with coarsely ground pepper and put in the marinade.  Refrigerate it for about 24 hours, turning occasionally. Before  throwing the tenderloinon the grill, cut it in 1 cm thick steaks. Press the steak gently with your hand and put it on a grill. Cook, uncovered, over hot-side of grill

Better Life By Auntie Ju
Sałatka na grilla z młodych ziemniaków 1008

Sałatka na grilla z młodych ziemniaków , czyli sałatka ziemniaczana idealna na początek sezonu grillowego :) Polecam Wam również inne ziemniaczane sałatki na grilla, np. sałatkę norweską (klik przepis) lub sałatkę żydowską (klik przepis) . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka na grilla z młodych ziemniaków – Składniki: ok. 500 g młodych ziemniaków (najlepiej malutkich) 2 średnie ogórki kiszone (ok. 100g) – sprawdź przepis na domowe: ogórki kiszone klik pół czerwonej cebuli

Kulinarne Przeboje
Ziemniaki z grilla 3741

Dzisiaj mam propozycję na ziemniaki z grilla. Tak przygotowane ziemniaczki smakują jak frytki domowej roboty. Są idealnym dodatkiem do mięs z grilla. W szczególności do skrzydełek lub pałek z kurczaka .  Jeśli zadbamy o podanie lekkiej, wiosenno - letniej sałatki, zwykły grill zamieni się w grillową ucztę. Składniki: młode, małe ziemniaki - 6 sztuk to porcja dla 1 osoby olej rzepakowy sól(...)zwijamy w "łódeczkę", tak, aby ziemniaki grillowały się w dość szczelnym foliowym pakuneczku.  W podobny sposób przygotowujemy tyle porcji ziemniaczków, ile potrzebujemy. Tak przygotowane ziemniaki układamy na ruszcie grilla. Ziemniaczki są gotowe po około 35 minutach. Warto potrzymać je 10 -15 minut dłużej, aby się podrumieniły. Są wówczas jeszcze lepsze i zaczynają smakować jak frytki domowej roboty. Ziemniaczki zarumieniają

Smak mojego domu
Sezon grillowy czas start! 156

stopni C, dużo słońca i piękne, ciepłe wieczory... To wszystko sprowadza się do jednego - sezon grillowy czas start :D My uwielbiamy spotkania z przyjaciółmi z piwkiem i smakołykami z grilla w roli głównej :) W zeszłym roku na stronie http://erabox.pl/ znaleźliśmy grill idealny dla nas - duży, z dwoma rusztami, dwiema mniejszymi i jedną dużą szufladką oraz miejscem na przygotowane mięsa(...)sałatki czy kiełbaski. Coraz częściej zdarza nam się korzystać z grilla w celu przygotowania dań obiadowych - ryba czy kotleciki do burgerów, upieczone na grillu, smakują wybornie no i są zdrowsze :-) Nowością są dla mnie owoce z grilla, nie wiedziałam, że mogą smakować aż tak dobrze! Najbardziej lubię grillowane banany, skropione odrobiną miodu, soku z cytryny i obsypane płatkami migdałowymi, pyszności

Domowa cukiernia Ewy
Szybkie i zdrowe ciasteczka bez pieczenia i recenzja nowego grilla od Russel Hobbs 227

bardziej zdrowy mąkę pszenną zastąpiłam mąką orkiszową cukier  cukrem kokosowym, zostawiłam natomiast masło ale można zamienić je np na olej kokosowy, postanowiłam przygotować je na moim nowym grillu elektrycznym, który dostałam do przetestowania od firmy Russel Hobbs. Jeśli macie ochotę to zapraszam do przeczytania recenzji :)  Recenzja gridlle fiesta od Russel Hobbs Na początku zastanawiałam się do czego(...)użyję taki grill i jak on w ogóle odnajdzie się w mojej kuchni, na początku nie miałam na niego pomysłu, a teraz okazał się być niezastąpiony. 1. Wygląd  Ma bardzo dużą wyjmowaną płytę, o wielkości 45cm x 25cm idealnie sprawdza się na rodzinne spotkania, wystarczy rozłożyć grill na stole, a każdy może sobie przygotowywać swoje danie, płyta i tacka

zdrowa vege kuchnia
Grillowane czekoladowe ciasteczka na desce cedrowej 168

Wilgotne,lekko chrupiące,mocno czekoladowe. Brownie w formie ciasteczek to rewelacyjny pomysł na pyszny deser z grilla. Do przygotowania tych wyjątkowych ciasteczek wystarczy się posłużyć ulubionym przepisem na Brownie. Z tą różnicą, że wypieczemy je w naszym grillu i na desce cedrowej zamiast blaszki. Składniki: 1 szklanka mąki 100 g posiekanej gorzkiej czekolady ½ szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki kakao(...)mieszanki dodajemy maślankę i roztopione masło. Całość dokładnie mieszamy. Wyrabiany ciasto. Powinno mieć zwartą strukturę ale jednocześnie być lepkie. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (rozpłaszczamy je). Grilla rozgrzewamy do średniej temperatury do około 190 ° C. Na namoczonej desce grilla wykładamy ciasteczka i pieczemy w grillu z zamkniętym piekarnikiem przez około 12 minut. The post Grillowane czekoladowe ciasteczka

naRuszcie
Prezenty po Choinkę - propozycje 162

znanych i popularnych marek. Tu moje słowo, ale o tym szerzej pogadam z Wami innym razem. Drogi mężu swojej żony, możesz być sprytny i przebiegły. Możesz kupić żonie taki grill Family Grill & Melt , będzie zadowolona, bo ułatwi jej przygotowanie wielu potraw, a Ty będziesz miał niezłe jedzonko na obiad. A powiem Ci, że stek wołowy z grilla, był przepyszny(...)soczysty i idealnie wysmażony. Ten grill pomieści jedzenie dla kilku osób. Kremowe płyty z powłoką non stick można wyciągnąć i umyć bez problemu miękką stroną myjki. Posiada funkcie grillowania kontaktowego, ale też opiekacza. Ja swój opiekacz do kanapek wyniosłam do piwnicy, bo ten grill ma regulowaną moc, zapiekamy w nim kanapki tworząc pyszne tosty, grillujemy mięsko, a nawet opiekamy zapiekanki

Blondynka Gotuje
Grillowane czekoladowe ciasteczka na desce cedrowej 178

Wilgotne,lekko chrupiące,mocno czekoladowe. Brownie w formie ciasteczek to rewelacyjny pomysł na pyszny deser z grilla. Do przygotowania tych wyjątkowych ciasteczek wystarczy się posłużyć ulubionym przepisem na Brownie. Z tą różnicą, że wypieczemy je w naszym grillu i na desce cedrowej zamiast blaszki. Składniki: 1 szklanka mąki 100 g posiekanej gorzkiej czekolady ½ szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki kakao(...)mieszanki dodajemy maślankę i roztopione masło. Całość dokładnie mieszamy. Wyrabiany ciasto. Powinno mieć zwartą strukturę ale jednocześnie być lepkie. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (rozpłaszczamy je). Grilla rozgrzewamy do średniej temperatury do około 190 ° C. Na namoczonej desce grilla wykładamy ciasteczka i pieczemy w grillu z zamkniętym piekarnikiem przez około 12 minut. The post Grillowane czekoladowe ciasteczka

naRuszcie
Steki grillowane na desce cedrowej – 2 wyjątkowe pomysły 152

deskę. Grillowanie steków na deskach cedrowych nadaje im ciekawy smak dymu drzewnego. Jest to prosta alternatywa do stosowania wędzenia i miła odmiana w stosunku do standardowego steka z grilla. Rib-Eye grillowany na desce cedrowej Składniki: 1 deska cedrowa 2 steki Rib-Eye 2 łyżeczki soli koszernej 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu oliwa z oliwek Przygotowanie: Zanurzyć deskę cedrową(...)wodzie. Moczyć ją przez co najmniej jedną godziną. W międzyczasie rozgrzać grilla do najwyżej 260 stopni i przygotować go do grillowania metodą pośrednią. Jeśli używamy grilla węglowego przesunąć żar w jedną stronę grilla, a drugą używać podczas grillowania na desce. W przypadku grilla gazowego wystarczy wyłączyć jedną stronę grilla/palnik. Steki nacieramy oliwą z oliwek i sezonujemy solą i pieprzem. Umieszczamy

naRuszcie