Kasza jaglana, nie jest moją z ulubionych kasz, natomiast wiem, że jest bardzo zdrowa. Dzięki temu, że jest zasadotwórcza, co znaczy, że odgrywa dużą rolę
pieprzny smaczekWszelkiego rodzaju tosty i sandwiche to ja kocham miłością bezgraniczną. Dziś przygotowałam tosty z chleba bezglutenowego marki Schär , w którym od jakiego czasu jestem totalnie zakochana
Ostra na Słodko…i nie tylko! Podam Wam przepis na dwa bardzo szybkie obiady w sytuacji, kiedy nie macie na nic pomysłu, musicie się nasycić i przede
Z Kuchni Do KuchniSyrniki, małe placuszki z twarogu smażone na patelni lub pieczone w piekarniku. Placuszki z białego sera można przygotować na słono lub na słodko. Słodka wersja
Dieta moja pasjaJak ugotować i przygotować ośmiornicę? Jakiś czas temu na moim profilu na Instagramie @smyk_w_kuchni_blog pokazywałam Wam, jak przygotowywałam ośmiornicę, wiele osób nie wie
SMYKWKUCHNIYufka - to cieniutkie płaty ciasta, którego składnikami są mąka, woda oraz sól. Ciasto to popularne jest w kuchni bliskowschodniej, w kuchni tureckiej, serbskiej, bułgarskiej, bośniackiej. Yufka
Moje Małe CzarowanieRatatouille to rodzaj potrawki warzywnej wywodząc się z Nicei. Składa się zazwyczaj z cukinii, papryki, bakłażanów, cebuli i pomidorów. Ale oczywiście ilu kucharzy tyle jest przepisów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lato, ach lato! Słońce, wakacje, cudowna pogoda. I te wszystkie soczyste owoce, karmione promieniami słońca, które wręcz eksplodują smakiem. Trzeba przyznać, że nie ma nic lepszego
Wędrówki po kuchniPyszne, szybkie w przygotowaniu muffinki z borówkami. Zrobione z mąki orkiszowej bez cukru, są lekkie i puszyste. Idealne na przekąskę. Składniki (około 12 muffinek): 2 szklanki
Healthy food explorer''Kalarepa jest dziwnym warzywem. Niechętnie to przyznajemy, ale tak jest. Kapusta ze spuchniętą łodygą, która wygląda jak zielone lub fioletowe jabłko z naroślami, a
Wędrówki po kuchniTeraz latem surówki to czasem jedyny posiłek jaki zjadam na obiad, jak nie mam ochoty na nic, albo jestem rozleniwiona słońcem. Taka surówka jest pożywna, odżywcza
Moje Małe CzarowaniePyszne ciasto, bezglutenowe, ciasto bez grama mąki. Wyszło idealne, wysokie, mięciutkie, rozpływające się w ustach, nic nie czuć fasoli. Takie nie za słodkie, jak ktoś chce
IzabelawkuchniBruschetta w słoikach Rewelacyjna włoska przekąska, idealna do grzanek i na chlebek z mozzarellą. Świetnie sprawdzi się w zimie, gdy sklepowe pomidory nie smakują już najlepiej
Blog z ApetytemDziś kolejny już pomysł na pyszny i lekki deserek z owocami. Tego lata robię naprawdę dużo takich różnych deserów z galaretka. Jest to świetny sposób na
Healthy food explorer