Jagody to zdecydowanie smak lata. Wyobraź sobie, że leżysz w słoneczne, wolne popołudnie na zielonej, górskiej polanie. Wokół wesoło ćwierkają ptaki, czasem w oddali słychać śmieszne
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńurki obecne na naszych stołach oznaczają jedno — lato w pełni! Na śniadanie jajecznica z kurkami, na obiad mięsa w kurkowym sosie, a na kolację sałatki z pysznie zrumienionymi kurkami — tak to wygląda w mojej kuchni. Żeby z tego kurkowego szaleństwa stała się zadość, przedstawiam kolejny sposób w tym sezonie na ich wykorzystanie — pyszny(...)ziemniaczanym purée i podawaj z sosem kurkowym oraz pieczonymi warzywami. *Jak zauważyliście w miejscach, w których tradycyjnie występuje nabiał lub mąka pszenna, wprowadzam zdrowe zamienniki, pozwalające uczynić dietę bardziej fit i pełnowartościową. To znak nowych zmian na blogu, które myślę, że z czasem staną się czymś naturalnym. Oczywiście nie namawiam Was do rezygnacji z tych produktów — mleko kokosowe
Food SquareZapiekanka brokułowa z ryżem i kurczakiem, to kolejny super przepis, na wykorzystanie brokuła. Już Wam wspominałam o tym, jak bardzo zdrowy jest brokuł ale do tego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiDawno temu za górami, za lasami, za siedmioma rzekami, Żyła piękna księżniczka ze swoimi krasnoludkami, Dla nich idealna, jedyna, po prostu najpiękniejsza, Swym urokiem czarowała niczym
Mój Smak na ŻycieJeśli szukacie inspiracji na pyszne i niecodzienne śniadanie to proponuje Wam pancakes z mascarpone . Placuszki są bardzo delikatne w smaku i bardzo szybkie w przygotowaniu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jesteś tym co jesz... Jak często to słyszysz? Pewnie często... A wierzysz w to? Jeśli nie - szybko zacznij - a Twój organizm prędko Ci za to podziękuje
Moje Kuchenne Rewelacjedań śmieciowych. A do tego kilka wyjątkowo smakowitych przepisów wegetariańskich, dzięki którym zapomnicie o kalorycznych daniach. Codziennie w tym tygodniu na naszej stronie znajdziecie nowy przepis z tego menu. Fit zamiast fast food O naszej kuchni spokojnie możemy powiedzieć, że jest zdrowym fast foodem. Nasz sposób gotowania polega na planowaniu posiłków – obiadowego menu na tydzień, a następnie przygotowywaniu(...)plastrach, posypana pokrojoną w talarki czerwoną cebulą, zrobiła się chrupka i pachnąca. Całość, po upieczeniu, polaliśmy sosem z duszonych cebulek w sosie winno-karmelowym, które zostały nam z sobotniego śniadania, składającego się z grzanek z pieczonym camambertem i wspomnianymi cebulkami (swoją drogą koniecznie sprawdźcie ten przepis) . To dodatek, który można pominąć bez uszczerbku dla dania, ale który nadaje
Niedzielny kucharz