C zy tylko ja słyszałam pocieszające twierdzenie, że lato późno się zaczęło, dlatego będzie dłużej trwać? Muszę znaleźć tego kogoś, kto tak twierdził. Mam
Pland based filleJ ak głosi tytuł posta, wpadłam jak śliwka w kompot przez moje nieodpowiedzialne zachowanie (a jednak osiemnaście lat nie zobowiązuje...), czyli prawie godzinny jogging
Pland based filleZ a oknem świeci słońce, więc trzeba jak najwięcej z niego korzystać, doładowując się witaminą D3 , na której niedobór cierpi większość społeczeństwa, nie zdając sobie nawet
Pland based filleJ ak wiele z was zdążyło już pewnie zauważyć, nie przepadam za skomplikowanymi ciastami. Jestem zdeklarowaną zwolenniczką prostych i szybkich rozwiązań , które mam pewność, że wyjdą
Pland based filleTłusty Czwartek już jutro! Jeżeli sumienie nie pozwala Wam na jutrzejszą rozpustę (tak jak i mi) zabierzcie się za przygotowanie pieczonych FIT pączków z masłem orzechowym! Oczywiście, wypełnienie możecie dobrać sobie sami i może być to Wasza ulubiona konfitura, czekolada, czy inny pyszny krem. Prostszego i bardziej odchudzonego przepisu na pączki już chyba nie znajdziecie, więc zabierajcie się(...)dokładnie ze sobą mieszamy i ręką wyrabiamy na elastyczne, jednolite ciasto, tak by odchodziło od ręki i miski. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30-60 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę lekko obsypaną mąką. Ciasto dzielimy na pół, a z każdej połówki formujemy wałek i kroimy
Be Fit Be Strongokoło 60-70 uszek. Składniki: – 1/2 ciasta na pierogi i uszka z tego przepisu lub podwójna ilość wegańskiego ciasta żytniego – 500g pieczarek – 2 duże cebule – 1 jajko – sól, pieprz – bułka tarta Przygotowujemy ciasto na pierogi i uszka z połowy składników lub z podwójnej ilości wegańskiego ciasta żytniego . FARSZ : Pieczarki ścieramy na tarce o dużych(...)sztuk). Po ponownym zagotowaniu zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy pierożki lub uszka przez ok. 2 minuty licząc od czasu wypłynięcia ich na powierzchnię wody (ciasto powinno być miękkie). Długość gotowania zależy od grubości ciasta. Wyławiamy łyżką cedzakową na talerz. Pierogi lub uszka są gotowe do spożycia. JEŻELI MROZIMY NA POTEM: Pierogi lub uszka wkładamy do gotującej się wody (lekko
Be Fit Be StrongHej kochani! Co prawda nie jestem zwolenniczką nutelli, wolę jej zdrowsze odpowiedniki takie jak: nutella z daktyli, czy nutella z awokado . Nie tylko z racji tego
Be Fit Be Strongpodjadać :). Składniki: – 1/2 ciasta na pierogi i uszka z tego przepisu lub podwójna ilość wegańskiego ciasta żytniego – 500g ziemniaków – 500g twarogu półtłustego – 100g boczku wędzonego w plastrach – 1 cebula – 1,5-2 łyżeczki soli – 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Dodatkowo: 1 cebula i 1 łyżka masła Przygotowujemy ciasto na pierogi i uszka(...)sztuk). Po ponownym zagotowaniu zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy pierożki lub uszka przez ok. 2 minuty licząc od czasu wypłynięcia ich na powierzchnię wody (ciasto powinno być miękkie). Długość gotowania zależy od grubości ciasta. Wyławiamy łyżką cedzakową na talerz. Pierogi lub uszka są gotowe do spożycia. JEŻELI MROZIMY NA POTEM: Pierogi lub uszka wkładamy do gotującej się wody (lekko
Be Fit Be Strongstolnicy. Otrzymaną masę szybko wyrabiamy, tworzymy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 25 minut. Formę do tarty natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim formę lub rozwałkowujemy na stolnicy na placek lekko większy od średnicy formy i przenosimy do formy zakrywając jej dno i boki. Nakłuwamy widelcem i ponownie(...)łyżeczką ksylitolu. Pieczemy 30 minut, aż rabarbar zmięknie. W razie potrzeby wydłużamy czas pieczenia. Smacznego! Artykuł Razowa tarta z kremem budyniowym i rabarbarem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpozostałych składników. Z powstałej masy zagnieć rękoma ciasto i wyłóż je do foremki z papierem do pieczenia. Uformuj placek. Na koniec wyłóż na niego wybrane owoce. Placuszek piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku aż nabierze złotego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły po wyjęciu z piekarnika Smacznego! Spróbuj także: fit szarlotka, brownie z cukinii. Artykuł Placuszek owsiany pochodzi
Natka Pietruszkiktóre obawiam się, że wyląduję w fit-piekle, ale mam szansę na znakomite towarzystwo ;). Przepis sam w sobie jest szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki
Kate's Kitchenktóre obawiam się, że wyląduję w fit-piekle, ale mam szansę na znakomite towarzystwo ;). Przepis sam w sobie jest szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki
Kate's Kitchenmasą. Możecie oczywiście wszystko zetrzeć i dodać do ciasta, jak kto woli. Do podania polecam kwaskowaty dżem, który idealnie przełamie się ze słodyczą jabłek. Z podanych składników wychodzi ok. 25 sztuk placków. Nie jestem pewna, bo zjadali je na bieżąco ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy na placki: PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI oraz RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ
zdrowo i aktywniekaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka
Kulinarne przygody GatityTo jest comfort food, który ja absolutnie kocham! Czekolada, owoce, mascarpone - na ciepło i do tego w ekspresowym tempie! Miałam ochotę na małe słodkie porcyjki, ale
Cooking Monster