pozostałych składników. Z powstałej masy zagnieć rękoma ciasto i wyłóż je do foremki z papierem do pieczenia. Uformuj placek. Na koniec wyłóż na niego wybrane owoce. Placuszek piecz przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku aż nabierze złotego koloru. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły po wyjęciu z piekarnika Smacznego! Spróbuj także: fit szarlotka, brownie z cukinii. Artykuł Placuszek owsiany pochodzi
Natka Pietruszkiktóre obawiam się, że wyląduję w fit-piekle, ale mam szansę na znakomite towarzystwo ;). Przepis sam w sobie jest szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki
Kate's Kitchenktóre obawiam się, że wyląduję w fit-piekle, ale mam szansę na znakomite towarzystwo ;). Przepis sam w sobie jest szybki, jednak ze względu na czas studzenia elementów nieco przeciąga się – dlatego warto zabrać się za przygotowanie tych babeczek zanim jesienna depresja zagoni nas pod kocyk bezpowrotnie. Składniki: Kruche ciasto (na ok. 10 porcji): 200 g mąki
Kate's Kitchenmasą. Możecie oczywiście wszystko zetrzeć i dodać do ciasta, jak kto woli. Do podania polecam kwaskowaty dżem, który idealnie przełamie się ze słodyczą jabłek. Z podanych składników wychodzi ok. 25 sztuk placków. Nie jestem pewna, bo zjadali je na bieżąco ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy na placki: PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI oraz RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ
zdrowo i aktywniekaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka
Kulinarne przygody GatityTo jest comfort food, który ja absolutnie kocham! Czekolada, owoce, mascarpone - na ciepło i do tego w ekspresowym tempie! Miałam ochotę na małe słodkie porcyjki, ale
Cooking Monstermasą. Możecie oczywiście wszystko zetrzeć i dodać do ciasta, jak kto woli. Do podania polecam kwaskowaty dżem, który idealnie przełamie się ze słodyczą jabłek. Z podanych składników wychodzi ok. 25 sztuk placków. Nie jestem pewna, bo zjadali je na bieżąco ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy na placki: PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI oraz RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ
Zdrowie i pysznie na talerzuDoskonale wiecie, że ostatnio całkowicie stawiam na prostotę. Upały nie pozwalają odpalić piekarnika, a ochota na coś dobrego zawsze jest... Więc ratować się trzeba FIT
CzarnawisienkaUwielbiam piec babeczki, szybko mieszam mokre składniki dosypuję suche, bez miksera, bez hałasu... Świetny pomysł na słodkie niedzielne śniadanie, wszyscy jeszcze śpią a ja mieszam ciasto
Upiecz sobie babeczkęZdrowe brownie! Bez białej mąki, masła i dodatku cukru. Coś wspaniałego...móc rozkoszować się obłędnym smakiem ciasta bez wyrzutów sumienia. Biała mąka została wymieniona na mąkę
Kuchnia MagdaLenyBułki gryczane idealne na śniadanie czy do pracy albo szkoły. Robi się szybko tylko trzeba czekać na efekt. Sami jednak ustalcie sobie godziny dojrzewania ciasta a
Moje Małe Czarowanietrzeba go wypróbować. Warto zrezygnować z tradycyjnego mącznego ciasta na rzecz plasterków kalarepy – w ten sposób pierożki tracą kalorie zyskując jednocześnie na smaku. Poniższe danie może i wygląda na pracochłonne i skomplikowane, ale uwierz mi, w rzeczywistości jest proste i przyjemne. Przepis pochodzi z mojej ulubionej ostatnio książki „Vegan für Fit”. Składniki: 2 średniej wielkości kalarepy 4 łyżki
Roślinna - blog wegańskikaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiem Sałatki Sałatka
Kulinarne przygody Gatitysmakują mi one tak wybitnie, że nie umiem przestać ich jeść… zaraz chyba zamienię się w niebieską okrągłą kuleczkę :). Jem je bez dodatków, w placuszkach, na gofrach, omletach i ciastach. Gdy tylko otwieram lodówkę, muszę sięgnąć po ich garstkę. Jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jeść tegorocznych borówek, koniecznie to nadróbcie! Składniki na 4 porcje: – 200g mąki żytniej pełnoziarnistej – 200g borówek(...)zgodnie z zasadą 1 łyżka = 1 placek. Smażymy przez 3 min, przewracamy i smażymy przez 1-2 min. Podajemy polane np. syropem klonowym. Smacznego! Artykuł Pełnoziarniste placki z borówkami FIT pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongzjedzenie tylko szybkiego śniadania, Dodając ten przepis pomyślałam, że przecież może idealnie wkomponować się w ten dział. A wiecie dlaczego? Dlatego że są to bardzo zdrowe i bardzo fit muffinki bez dodatku mąki, a jeśli zamienicie biały cukier to już w ogóle bomba! A więc smacznego! Składniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej(...)letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami na gładką masę. Przekładamy do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik góra i dół. Studzimy. Muffinki polewamy czekoladową polewą przygotowaną
Życie zaczyna się w kuchniidealnie dodają słodyczy całemu sernikowi. Zaś plusem przemawiającym za tym sernikiem, a nie tradycyjną paschą jest to, że nie potrzebujemy gazy, czy pieluchy tetrowej by odcisnąć całość z serwatki. Ciasto jest gotowe od razu po przyrządzeniu, aczkolwiek najlepiej smakuje chwile wcześniej schłodzone w lodówce. Spróbujcie tej rozkoszy! Składniki: – 750g twarogu (chudego/półtłustego) – 120g śmietanki 30% – 100g rodzynek(...)Ciepłą, nie gorącą polewę wylewamy na wierzch sernika i ponownie wkładamy do lodówki, by zastygła. Smacznego! Artykuł Sernik Pascha na Wielkanoc i nie tylko pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongczas zagniatając ciasto. Wyrabiamy przez około 10 minut, do czasu aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i nie będzie się kleiło do rąk. Jeżeli będzie się kleiło – dosypujemy stopniowo mąki, ciągle wyrabiając, do momentu jak przestanie się kleić. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. PASZTECIKI: Ciasto wyjmujemy na stolnicę(...)masło, cały czas zagniatając ciasto. Wyrabiamy do czasu aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i nie będzie się kleiło do rąk. Jeżeli będzie się kleiło – dosypujemy stopniowo mąki, przedłużając wyrabianie, do momentu jak przestanie się kleić. Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. PASZTECIKI: 1. Ciasto wyjmujemy na stolnicę, chwilę
Be Fit Be StrongJak ja uwielbiam chlebki bananowe! To idealny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów, a jednocześnie naturalny sposób na posłodzenie ciasta. Jeżeli zatem zastanawiacie się, jak wykorzystać umierające
FlymetothespoonZnacie jagielniki? To chyba moje ulubione ciasta, zaraz po sernikach. Zresztą nazywa się je też jaglanymi sernikami, bo swoją konsystencją przypominają te ostatnie – ale są
FlymetothespoonK olejne ciasto do kolekcji, które wychodzi mi bezbłędnie, z czego jestem bardzo, ale to bardzo dumna. Smakuje każdemu i każdy nie potrafi mi uwierzyć, że
Pland based filleDziś szczególny przepis! Tort bezowy robię dość często i zawsze na szczególne okazje. Pavlova, którą widzicie na zdjęciu została zrobiona z okazji tegorocznego Dnia Matki, natomiast
Be Fit Be Strong