filety z ryby - 1500 przepisów (strona:35/100)

Smaczna rybka w warzywach 185

Smaczna rybka w warzywach Ryba w warzywach SKŁADNIKI:0,5 kg mrożone filety z morszczuka2 jajkasól i pieprzmąka1 żółta papryka1 czerwona papryka2 cebuletłuszcz do smażenia1 puszka groszku konserwowanegoPRZYGOTOWANIE:Filety na noc wyjąć z zamrażalki, by się rozmroziły. Następnie pokroić morszczuka na większe kawałki. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki(...)paprykę, poddusić chwilę razem. Na końcu dodać odlany i osączony groszek z puszki, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Jajka wybić do miski, dodać sól i pieprz, rozmieszać widelcem. Rybę panierować w rozmąconym jajku i mące, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć morszczuka na półmisek, obłożyć warzywami. Rybę podawać na gorąco

Kuchnia Danusi
Pasztet rybny 152

sztseler -1 sztpor -1 sztbulion warzywnyfilety rybne o białym zwartym mięsie -250 gprzyprawa do ryb-1 łyżkaPRZYGOTOWANIE:Ciasto Mąkę zagnieść z jajkiem,solą i margaryną na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię,odstawić do lodówki na 1 godz. FARSZ Filety opłukać,osuszyć,pokroić na paseczki,skropić sokiem cytrynowym,sosem worcester,posypać pieprzem,solą i pieprzem

Kuchnia Danusi
Chata Rybaka w Bondyrzu - opinia 355

Pstrąg Rybaka smażony z ziołami Pstrąg wędzony Smażony dorsz Do jedzenia można zamówić kawe, herbatę, soki lub piwo (kilka rodzajów do wyboru). Dania zamawia się bezpośrednio przy barze. Z ryb wszyscy byliśmy bardzo zadowoleni - czuć, że były świeże i dobre - zwłaszcza pstrągi, które radośnie skakały za ścianą. Nie mogliśmy sobie odmówić wzięcia na wynos kilku wędzonych pstrągów, za cztery(...)której marzyłam od pierwszej wizyty. Polecała nam ją też kelnerka - więc z pewnością jest to specjalność restauracji. Postanowiliśmy zamówić także filet z jesiotra (10 zł/100 g)- nigdy nie próbowałam tej ryby, więc nie mogłam sobie jej odmówić. Sugerując się jednak ceną zupy (domyśliliśmy się, że może być sycąca), zdecydowaliśmy się zamówić drugie danie na pół. na deser

Pasja Smaku
Kotleciki z dorsza 255

Kotleciki z dorsza (krokiety z dorsza) to proste danie, które jest lubiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Takie kotlety to świetny sposób na przemycenie ryb do diety najmłodszych. Są lubiane ponieważ są bardzo delikatne, a także świetne do jedzenia palcami. Ja kotleciki z tego przepisu robię od czasów studenckich. Robiła je też moja mama. Świetnie nadają się(...)można było zawijać krokieciki niczym rybne hot-dogi. Mama zazwyczaj robiła do nich colesława lub surówkę z białej kapusty. Kotleciki z dorsza: ok. 350 g filetów z dorsza (można też użyć innej białej ryby) ok. 300 g ziemniaków (ok. 2-3 sztuki) 1 mały pęczek koperku (lub natki pietruszki) 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 cebule dymki (białe

Poezja smaku
Brokuly i dorsz pieczony z rozmarynem i czerwonym pieprzem 256

Ryby dzieki wysokiej wartosci odzywczej maja korzystny wplyw na nasz organizm.Znajdziemy tu pelnowartosciowe bialko o duzej przyswajalnosci,nienasycone kwasy tluszczowe omega-3,witamine D, jak rowniez szereg skladnikow mineralnych jak:jod,selen,fluor,magnez i wapn.Dzisiaj dorsz.To bardzo chuda ryba.Po obrobce termicznej (smazenie,grilowanie) 100 g to zaledwie 105 kcal.Takze spokojnie mozemy wlaczyc dorsza  nawet do wiosennej diety(...)brokul.Przygotowana rybe zawinac w szynke i umiescic na rozgrzanej patelni z reszta marynaty.Smazymy krotko z obydwu stron,po czym przykryc patelnie,zeby ryba doszla.Mozemy rowniez upiec ja w piekarniku.Nalezy piec 15 minut w temperaturze 200 ° C.Gdy filet jest pozbawiony skory lepiej upiec go w piekarniku,poniewaz trudno wowczas  obrocic rybe na patelni.Moja ryba rozsypywala sie niestety przy odwracaniu.Dodatkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filet z łososia z aromatem octu balsamicznego 165

Składniki: Filet z łososia ocet balsamiczny sok z cytryny sól ziołowa (u mnie PRYMAT) świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet podzielić ma mniejsze części

The Sweet Damsel
śledzie matiasy na zakąskę... 172

Składniki: filety śledziowe 10 sztuk, cebula biała 4 średnie, oliwki zielone, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, sok z cytryny 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
śledziki matiasy z oliwkami,pieczarkami,czerwoną cebulą... 166

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1

W Mojej Kuchni Lubię
filety śledziowe w lekko ostrej papryce z warzywami.. 184

Składniki: filet śledziowy 1,5 kg, kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona

W Mojej Kuchni Lubię
Czosnkowo- cytrynowy grillowany łosoś z warzywami po prowansalsku 126

Składniki: 2 filety z łososia- każdy po 300 g 10 ząbków czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek 1 cytryna 1 natka pietruszki 1 natka koperku

ClauditteMissCooking
Panierowane pulpeciki rybne 267

ryby 2 jajka ( jedno zużyć do panierki ) bułka tarta pół cebuli olej do smażenia nać pietruszki mąka  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  Rozmrozić filety, zmielić razem z połówką cebuli i odrobiną natki pietruski . Do zmielonej ryby dodać 1 jajko i 4 łyżki bułki tartej, sól do smaku i dokładnie wymieszać. W zależności od rodzaju ryby można dodać

zielonacukinka
matiasy z porem i zielonym groszkiem w majonezie... 177

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 8 sztuk, por (biała część) 1 duża, groszek konserwowy 1 puszka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z

W Mojej Kuchni Lubię
matiasy z oliwkami na szybko... 159

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 5 sztuk, oliwki zielone 10 sztuk, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka śledziowa 192

składniki* 6 filetów śledziowych małosolnych* 4 ogórki konserwowe* puszka sałatki meksykańskiej* 1 czerwona cebulka* 3 łyżki oliwy z oliwek* sok z cytryny* sól, pieprzSposób wykonaniaŚledzie wymoczyć

Mix smaku
Śledzie pod pierzynką 275

5-6 filetów śledziowych a'la matjas w oleju1 duża cebula 3 ogórki konserwowe 3 ugotowane ziemniaki3-4 ugotowane burakimajonez 3 jajka na twardobiały pieprzFilety śledziowe

Świat Domowej Kuchni