Składniki : około 30 dag fileta z piersi kurczaka strąk czerwonej papryki 4 - 5 pieczarek, kilka grzybów mun cebula mąka olej do smażenia, sól Pokrojone mięso usmażyć na gorącym tłuszczu maczając je wpierw w mące. Sos : 1/2 szklanki wody łyżka sosu sojowego 3 łyżki cukru 3 łyżki octu ryżowego
Proste PotrawySkładniki: filet z piersi kurczaka ok.200g marchewka cebula skórka cytrynowa kawałek imbiru kawałek kapusty pekińskiej szklanka mleka kokosowego olej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, kolendra makaron ryżowy Na patelni podsmażamy na oleju: pokrojonego w kostkę kurczaka, przekładamy do garnka, dolewamy wody i gotujemy. Na patelni po mięsie lądują warzywa: marchewka skrojona w słupki, cebula i kapusta w plastrach
prawdziwe jedzeniesuszona bazylia ) - 2łyżki natka pietruszki - 2łyżki papryczka chili - 1/2szt skórka z 1/2 pomarańczy tarty parmezan - 1łyżka sól , pieprz Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym . Czyścimy z ewentualnych błonek. Kroimy na 4 filety. Tak przygotowane filety wkładamy do miski , solimy , pieprzymy , dodajemy drobno pokrojony czosnek . Z połówek pomarańczy i limonki wyciskamy sok i dodajemy(...)bazylię ( ewentualnie suszoną bazylię ). Następnie dodajemy startą skórkę z połowy pomarańczy , drobno pokrojoną papryczkę chili , tarty parmezan. Całość solimy , pieprzymy , dodajemy oliwy i dokładnie mieszamy. Filety z piersi kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso dokładnie pokrywamy " kruszonką ". Pieczemy w temperaturze 200stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynskrapla i powoduje, że potrawy są soczyste i przechodzą wszystkimi aromatami i smakami. Tagine z kurczakiem i oliwkami Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500 g filetów z podudzia kurczaka 2 cebule 1 marchewka 200 g zielonej fasolki szparagowej 150 g zielonych oliwek bez pestki 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki 4 ziemniaki ok. 200 ml bulionu sól(...)Wykonanie: Mięso płuczemy, osuszamy i każdy filet kroimy na 2 części. W misce mieszamy składniki marynaty i dokładnie obtaczamy nią mięso. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny. Ja marynuję cała noc. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka do lekkiego zbrązowienia. Mięso
Kulinarne przygody GatityMoja propozycja na sałatkę z makaronem tortellini,smażonymi kawałkami kurczaka,świeżym ogórkiem i papryką. 1 op.250 g tortellini 1 filet z piersi kurczaka (300-400g) świeży ogórek czerwona papryka pęczek koperku 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju sól świeżo mielony pieprz sos: 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu
Kolorowa kuchnia ElkiSałatka misz-masz, czyli z tego co akurat miałam w lodowce: filet z indyka, pieczarki, kukurydza, jajka, por, pomidory i ser mozzarella. Pyszna sałatka warstwowa, która ładnie się prezentuje i sprawdzi się na imprezach. Składniki 600 g filetu z indyka lub kurczaka, 250g pieczarek, 4 jajka, kawałek pora ok 20 cm 140 g kukurydzy(...)oregano, duża szczypta czosnku w proszku, łyżeczka pieprzu ziołowego, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta rozmarynu, sól, pieprz czarny grubomielony 2 łyżki oleju Przygotowanie: Filet z indyka/ kurczaka kroimy w kostkę. Posypujemy solą, papryką, pieprzem ziołowym. Podsmażamy na oleju aż filet będzie gotowy. Zdejmujemy z patelni. Pieczarki podsmażamy przez 3-4 minuty dodając
Lena GotujeSkładniki: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka 8-10 plastrów szynki parmeńskiej 1 opakowanie szpinaku w liściach mrożonego 6-8 szt. pomidorów suszonych z oleju 1/2 opakowania sera feta 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz Wykonanie: Filety naciąć, tak by powstał z nich duży płat mięsa. Mięso rozbić na cienki płat. Szpinak rozmrozić i osączyć
kolorowotorcikowopuszka kukurydzy przyprawa gyros Sałatka z zupkami chińskimi – przepis Makaron z zupek chińskich posypujemy dołączonymi przyprawami (NIE dodajemy dołączonego oleju) i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy do ostygnięcia. Filety z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros i smażymy na odrobinie oleju. Po usmażeniu pozostawiamy kurczaka do ostygnięcia. Zielone części kapusty drobno szatkujemy. Paprykę i ogórka kroimy w drobną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zawiera sok z limonki, czosnek, kolendrę i przyprawy, co nadaje mięsu wyjątkowy smak. 2. Fajitas z kurczakiem (Chicken Fajitas): Bardzo popularna alternatywa dla wołowiny. Filety z piersi kurczaka są marynowane i grillowane, a następnie krojone w paski. Często podawane z papryką i cebulą, które dodają kolor i dodatkowy smak. 3. Fajitas z wieprzowiną (Pork
RafalCooksposobów. Kurczak w sosie śmietanowym ze szparagami najlepiej smakuje z makaronem i tak go podałam moim bliskim. To danie można również serwować z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Kurczak w sosie śmietanowym ze szparagami to szybki, pożywny i nieskomplikowany pomysł na wiosenny obiad dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Kurczaka w sosie śmietanowym ze szparagami: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 1 pęczek (500 g) zielonych szparagów 1 nieduża biała cebula 150 g suszonych pomidorów w oleju 250 ml słodkiej śmietanki 30% lub 18% 1 łyżka sosu sojowego 30 g żółtego sera startego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól, pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kurczaka w sosie śmietanowym ze szparagami: Mięso umyć, usunąć
Danka PichciCałe danie ma ok. 1380 kcal i składa się z 3 porcji obiadowych, każda po ok. 460kcal. Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (ok. 450g) 1 duży brokuł (ok. 500g) 1 mała cukinia (ok. 250g) 2 łyżki oliwy z oliwek 150g kaszy kuskus 1 czubata łyżeczka przyprawy gyros-kebab sól, pieprz
Kulinarne PrzebojeKolejna propozycja na kurczaka, tym razem w sosie curry. Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -czerwona papryka -cebula -por -garść orzeszków ziemnych -przyprawa do mięs, słodka papryka, sól, curry -olej -ok. 1/2 l wody - łyżka mąki kukurydzianej Mięso kroimy w dość dużą kostkę. Przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką i oczywiście curry. Kroimy pora, cebulę i paprykę
Maminek kulinarnyIdealnie połączone smaki kurczaka, ziół, limonki i warzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce przestał być atrakcyjny więc staram się tworzyć nowe kompozycje smakowo - wizualne. Składniki dla 4 osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek
Apetyczna babeczkaToskanii. Pappardelle można zamówić we włoskich restauracjach (np. http://www.estella.pl/menu-restauracyjne/makarony ) i najczęściej podawane jest z owocami morza lub rybami. Pappardelle z doradą 500 g makaronu pappardelle, 300 g fileta z dorady, cebula, 2 ząbki czosnku, śmietana kremówka 36%, bazylia, tymianek, sól, pieprz. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w nim ugotowany makaron. Następnie dodać do niego(...)rurki. Często produkowane jest z pszenicy durum. Czasami można spotkać mini wersję tego makaronu, tzw. pennette. Penne z kurczakiem i brokułem 500 g makaronu penne, 400 g fileta z piersi kurczaka, 350 g brokułu, cebula, oliwa z oliwek, 70 g kukurydzy, sól, pieprz, słodka papryka, bazylia. Makaron trzeba ugotować al dente. Następnie na patelni, na oliwie z oliwek, podsmażyć
CookMagprzygotowania marynaty. Przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj oliwę, sok z cytrynym cukier, sól, pokrojoną kolendrę, suszoną chili i cukier. Wszystko wymieszaj w misce. Zanurz w marynacie filety z piersi kurczak, dobrze wymasuj i marynuj w temperaturze pokojowej przez godzinę. Nastaw grill lub użyj patelni grillowej lub zwykłej patelni. Piecz piersi z kurczaka po obu stronach po 8-10 minut(...)każdej w zależności od grubości filetów. Pokrój sałatę, rozdrobnij jarmuż i ułóż na talerzu. Pokrój cebulę w cienkie krążki, pokrój awokado i paprykę. paprykę wrzuć na patelnię grillową i lekko podpiecz. Posyp sałatkę kiełkami i ułóż na wierzchu pokrojone mięso kurczaka. Udekoruj pokrojoną pietruszką lub kolendrą. Spara Spara The post Sałatka fajita z kurczakiem i warzywami appeared first on Blog
codojedzenia