Sałatka z dipem czosnkowym, kurczakiem, granatem oraz grzanką - a-la Cezar, ale zamiast parmezanu - owoc granatu. Składniki: 3/4 główki sałaty karbowanej, 1 filet z piersi kurczaka, 1/2 małej bagietki, pestki granatu z około 1/4 części owocu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy saperskiej, 1/2 łyżeczki majonezu, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka oleju Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błon, kroimy
Lena GotujeKurczak w marynacie z sosu meksykańskiego to szybka i smaczna propozycja mojego narzeczonego na codzienny obiad. SKŁADNIKI 1 kg filetów z uda kurczaka Marynata: 4 łyżki sosu meksykańskiego kieleckiego, ½ łyżeczki słodkiej papryki, 1 płaska łyżeczka soli, pieprz, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, ½ łyżeczki pieprzu, ser żółty WYKONANIE Mieszamy składniki marynaty. Kurczaka dokładnie mieszamy w marynacie. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego
słodki bratekjedynie przyprawiamy i wkładamy do piekarnika, on się piecze, a my mamy wtedy czas dla siebie 😉 Znowu przepis na podudzia bo to moja druga ulubiona część kurczaka ( pierwsza to filet ). Piekę go w różnych wariantach- tym razem padło na suszone pomidory. Zapraszam do przepisu... Składniki: 4 podudzia z kurczaka 5-6 suszonych pomidorów 2 łyżki oleju z pomidorów
Kuchnia MagdaLenyinspiracja. Składniki : 3-4 piersi z kurczaka lub indyka (ładne, zgrabne i równe) pęczek zielonych szparagów 2 łyżki serka Philadelphia zielone pesto sól, pieprz Przygotowanie : Filety z piersi kurczaka lub indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć solą i pieprzem, posmarować serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3 szparagi, mięso zwinąć w roladki
Codzienne Gotowanietowarzystwie warzyw, ryżu i mięsa kurczaka. Danie nie licząc marynowania mięsa można przygotować w pół godziny. Polecam - warto spróbować. Do dania użyłem: 500 gram filetów z piersi kurczaka, 2 brokułów, 1 sporej marchewki, 6 ząbków czosnku, 4 cm korzenia imbiru, 1/2 czerwonej papryczki chili, 200 gram ryżu, 1 łyżeczki pieprzu syczuańskiego, 2 łyżek miodu, 6 łyżek sosu sojowego, soku
Wyprawy kulinarnedanie, które zachwyci wszystkich domowników. Nie wiesz co zrobić na obiad, w zabieganym tygodniu ? Zaradny chińczyk ci doradzi, sweet chilli.. składniki dla 4 osób: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka 1 marchewka, dość duża kawałek pora, biała część, równa wielkości marchewki 1 średniej wielkości cebula 1 łodyga selera naciowego 2 plastry ananasa, pokrojonego w kostkę 3 ząbki czosnku(...)chilli do smaku dodatkowo: ryż olej do smażenia Filety pokrój w kostkę średniej wielkości, oprósz chilli i solą do smaku, wymieszaj z wyciśniętym praską czosnkiem. Rozgrzej woka, wlej olej, wrzuć pokrojone w słupki warzywa, tylko seler naciowy i cebulę , wiadomo inaczej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smaż aż się zrumienią, następnie dodaj kurczaka i ponownie mieszając, smaż do czasu, aż się
Ogrodnik w podróżySkładniki: (na 2 porcje) - kasza gryczana – 1 woreczek (100 g) -filet z piersi kurczaka – (240 g) - ciecierzyca – 1/2puszki (120 g) - oliwa z oliwek- po 1 łyżce na porcję (20 g) Wykonanie: Kurczaka poddusić na wodzie, dodać ugotowaną kaszę gryczaną i ciecierzycę, podlać wodą. Dusić pod przykryciem ok. 7 min. Przyprawić wedle uznania. W razie potrzeby
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaskurczaka i mieszanki warzyw chińskich. Bez konieczności robienia drugiego dania, bo zupa jest z mięsem i bardzo pożywna. Składniki: · 1 filet podwójny z kurczaka · 2 szklanki wywaru rosołowego lub kostka rosołowa · Por · 1 puszka mleka
Kulinarna Chwilazakupiony kawałek sera do zrobienia pysznego kurczaka w sosie serowym z dodatkiem pieczarek i śmietany. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Inspiracja: Delusional world of trine . Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka (około 400 g) 200 g pieczarek 1 cebula 150 g sera gorgonzola 200 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól, pieprz olej
Danka Pichcinimi wspaniałą sałatkę. 4 piersi z kurczaka ,4 duże plastry gotowanej szynki 4 jajka 1 pęczek bazylii 4 ząbki czosnku Masło Suszony tymianek Sól Biały pieprz ******************************** Filety z piersi kurczaka umyć i osuszyć,rozciąć na płat i rozbić cienko.Czosnek obrać i wycisnąć każdy ząbek na jedną pierś, rozetrzeć nim mięso.Posypać solą, pieprzem i tymiankiem.Włożyc na 30 minut
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizdrowej wersji. 600 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa Ostra czerwona papryka Cząber Ciasto: 2 jajka 3 łyżki mąki graham Sól Pieprz Sezam do obtoczenia Filet z piersi kurczaka kroimy w większe kawałki. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwona papryką i cząbrem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Jajka mieszamy z mąką graham, doprawiamy solą i pieprzem
VioletoweKucharzeniepiersi z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej Ok. 2 szklanki mleka Masło do formy Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Makaron Casarecce gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak dusimy z przeciśniętym
VioletoweKucharzeniePlacuszki drobiowe filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny mąka pszenna -2 łyżki jajka -2 szt majonez 2 łyżki czubate sól i pieprz wegeta tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę,oprószyć solą i pieprzem,odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie do mięsa dodać majonez,mąkę,żółtka,wegetę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Białka ubić
Kuchnia Danusipomidorów 1 cebula 1 marchewka 1/2 pora 1 opakowanie sera mozzarella nici do związania mięsa 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki sosu sojowego przyprawa do kurczaka sól, pieprz do smaku WYKONANIE Filety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy do kurczaka wymieszać i zostawić nawet na 24 godziny. Filet przekroić
W kuchennym oknie Ewypyszne drobiowe filety zapiekane z serem i warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 jajko, 1 i ½ szklanki bułki tartej, 2 marchewki, 1 mały seler, 1 cebula, ½ szklanki wody, 50 g sera żółtego, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Marchewkę oraz(...)kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam warzywa. Smażę 5 minut. Następnie podlewam wodą i smażę jeszcze przez 10 minut. Warzywa doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz oregano. 2. Filety rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Na oliwie smażę filety na rumiano w każdej strony
Tradycyjna kuchnia Kasi