Delikatne szparagi, soczysty, miękki filet z kurczaka podany z makaronem w wyrazistym, serowym i pachnącym świeżą natką sosem to świetny pomysł na pełnowartościowe, sycące danie obiadowe. Składniki: 150g makaronu pappardelle 340g fileta z kurczaka 400g zielonych szparag 1 cebula 1 pęczek natki z pietruszki 180g sera pleśniowego naturalnego 200ml śmietany 18% 50ml śmietany 30% sól świeżo zmielony pieprz(...)oliwek Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu. 2. Szparagi umyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 3. Filet z kurczaka umyć, pokroić w większe kawałki, oprószyć solą, pieprzem i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oliwie. 4. Cebulę drobno posiekać, a ser pleśniowy pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinyzaczęto używać kurczaka zamiast koguta. Rodzaje Coq au Vin Istnieje wiele regionalnych wariantów Coq au Vin, ale podstawowe składniki zawsze pozostają te same. Współczesne wersje często korzystają z filetów z ud kurczaka, bekonu, cebuli, czosnku, oleju roślinnego, soli, pieprzu, rozmarynu i czerwonego wina. Jednak możemy wyróżnić dwa główne rodzaje tego dania: 1. Coq au Vin tradycyjne: To klasyczna wersja(...)takich jak cebula, czosnek i pieczarki. Jest to danie o głębokim, intensywnym smaku. 2. Coq au Vin z kurczaka: W tej bardziej nowoczesnej wersji danie jest przygotowywane z filetów z ud kurczaka, co sprawia, że jest szybsze i łatwiejsze do przygotowania. Pozostaje jednak wierną tradycji smaku Coq au Vin. Przepis na Coq au Vin Składniki – 4 filety
RafalCookwindow.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kurczaka tikka masala jest naprawdę bardzo prosty. Nie musicie się obawiać, że coś Wam nie wyjdzie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, którą zaprezentuję Wam poniżej. Takie danie to idealna odskocznia, od codziennego menu i coś nowego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! KURCZAK TIKKA MASALA PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka(...)łyżeczka garam masala 1 łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 cm świeżego imbiru 0,5 szklanki jogurtu naturalnego sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miski, dodajemy posiekany imbir, sól, pieprz, słodką paprykę, kmin rzymski, garam masala oraz jogurt naturalny. Całość dokładnie mieszamy. Przykrywamy
Przepiski.plFilet z kurczaka w sosie pieczarkowym to doskonały pomysł na niewymagający obiad, który przygotujecie szybko i sprawnie. Idealny z kaszą, kuskusem czy ziemniakami. A, koniecznie dorzućcie do tego zestawu jeszcze jakąś lekką sałatkę, np. tę z fasolką szparagową i pomidorami. Źródło przepisu: Kwestia Smaku. Artykuł Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plFilety kurczaka smażone w cieście są miękkie i soczyste. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka Ciasto: 2-3 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 dag drobno startego sera żółtego 1 łyżeczka vegety szczypta czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki i odrobina ostrej 1. Filety pokroić na mniejsze kawałki lub w paski. Posolić i oprószyć pieprzem. 2. Składniki ciasta wymieszać dokładnie, maczać kawałki kurczaka i smażyć na oleju. 3. Podawać na ciepło lub zimno z dipem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym
Kto ugości moich gości?jego przygotowania potrzebujemy jedynie ulubiony makaron, lub taki jaki się ma pod ręką, filet z kurczaka, por, serek topiony i śmietanę. Niecałe 30 minut kucharzenia i wartościowy posiłek gotowy! PRZEPIS NA MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE POROWYM Składniki paczka ulubionego makaronu podwójny filet z kurczaka (ok. 500g) 1 por 330 ml śmietany 18 % 1 serek topiony przyprawa(...)kurczaka olej do smażenia sól pieprz 1 łyżeczka curry Przygotowanie 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, odrobiną curry, solą oraz pieprzem. Smażymy na odrobinie oleju do zarumienienia. 3. Pod koniec dodajemy pokrojonego w półkrążki pora. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem
Alle Dobre!Kurczak a’la KFC to panierowane filety z kurczaka, w ostrej marynacie, smażone na głębokim tłuszczu to domowa wersja tego popularnego dnia z sieciówki. Przygotowanie ich jest dość szybkie. Możemy podać je wraz z frytkami i sosem czosnkowym. Pychota. Dla dzieci możecie przygotować wersję „łagodną” z całą pewnością będą zachwycone takim daniem. Sprawdźcie. Składniki(...)filety z kurczaka garść płatków kukurydzianych mąka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz szczypta oregano szczypta bazylii 5-6 łyżek oliwy Dodatkowo sos czosnkowy frytki olej do smażenia Kurczak a’la KFC – przepis Kurczaka kroimy w grubsze paseczki. Przyprawy dodajemy do oliwy i dokładnie mieszamy. Następnie w przygotowanej marynacie obtaczamy kurczaka i zostawiamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Korzystajcie z niego i ulepszajcie go oczywiście :) Polecam! Jak zrobić pyszną, domową zupę jarzynową - przepis, składniki i przygotowanie. Oto składniki i przyprawy na zupę jarzynową SKŁADNIKI: 1 pojedynczy filet z kurczaka biała część pora , pokrojona w cienkie plasterki 1 marchew, pokrojona w kostkę 2 ziemniaki, pokrojone w niewielką kostkę garść fasolki szparagowej, pokrojona na mniejsze kawałeczki 1/2 czerwonej papryki(...)śmietany 18% sól 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy typu 'jarzynka' (ew.) Przepis na zupę jarzynową. PRZYGOTOWANIE : Krok 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i obsmażamy filet z kurczaka na rumiano z każdej strony. Kiedy filet ładnie się zarumieni, do garnka wlewamy gorący bulion - gotujemy na niewielkim ogniu przez 20 minut. Krok 2. Następnie
Moja Książka Kucharskaumiejętności kulinarnych, z pewnością wykona je każdy laik kulinarny. składniki na 3-4 porcje 3 tacki pakowanej włoszczyzny ( marchew, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, cebula ) podwójny filet z kurczaka 2 ząbeki czosnku olej do smażenia pieprz cytrynowy sól przepis Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę włoską szatkujemy, cebulę i pora drobno siekamy(...)dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż jarzynka zmięknie. Podduszone warzywa doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym, wszystko dokładnie mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia. Fileta z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół a następnie oprószamy go z obu stron solą oraz pieprzem cytrynowym. Na wycięty w prostokąt kawałek foli aluminiowej nakładamy uduszone warzywa, na jarzynach umieszamy
Smakowite DaniaŁatwy Liczba porcji : 2 Pół biedy jeśli na patelni smażymy udko kurczęce z natury nieco tłustsze, o mięsie bardziej zwartym, wymagające dłuższego przypiekania. Prawdziwa sztuka to dobrze usmażyć filet z kurczaka. Delikatne mięso szybko reaguje na wysoką temperaturę i wymaga krótkiej obróbki cieplnej, ale trzeba dużej zręczności, żeby nie przesuszyć mięsa. Z drugiej strony trzeba uważać, żeby nie było(...)też włożyć do woreczka strunowego, zamknąć, potrząsnąć, żeby przemieszać składniki i wstawić do lodówki. Krok 2 Rozgrzej dość mocno patelnię z nieprzywieralnym dnem, skrop olejem, połóż na nim filety z kurczaka. Smaż 6-8 minut z każdej strony. Jeśli mięso zacznie się przypalać zmniejsz ogień. Mięso powinno być mocno przypieczone z zewnątrz, ale białe i soczyste w środku. Zdejmij
Niedzielny kucharzkurczaka 2 Kapusta pekińska mała 400 g Por biała część i jasnozielona mały ( u mnie 75g) Kukurydza puszka Papryka czerwona Ogórki konserwowe 6 średnich Natka pietruszki garść Majonez 3 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Ketchup łyżka Sól Pieprz Przyprawa do gyrosa lub ulubione przyprawy do kurczaka Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka(...)wygnieść i odstawić na kilka minut, aż zmięknie). Nadepnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, puszkę kukurydzy oraz ugotowany makaron. Na koniec dodajemy podsmażony filet z kurczaka. Całość mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem Dodajemy ketchup, jogurt i majonez. Wszystko razem mieszamy. Całość udekorować natką pietruszki. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie
Kulinarne przygodyWspaniały przepis na filety z kurczaka, z wyjątkowym sosem z tamarandywca i sosem sojowym. Mocny i głęboki aromat kuchni z dalekiego wschodu. Polecam gorąco, jak dla mnie to jeden z najlepszych przepisów na kurczaka! SKŁADNIKI: - 2 duże filety z piersi kurczaka - sos z tamaryndowca (można kupić w sklepach z kuchniami świata) (70ml) - sos sojowy (30ml) - 500g pieczarek(...)kuskus Naczynie do zapiekania smarujemy olejem rzepakowym, na dno naczynia wykładamy posiekaną cebulę, następnie 1/2 części pieczarek, solimy, zalewamy sosem sojowym i sosem z tamaryndowca, układamy oprószone solą filety z kurczaka, nakrywamy pozostałą częścią pieczarek, zalewamy resztą sosów, Podlewamy 1/3 szklanki wody. Przykrywamy naczynie i zapiekamy 35 minut, zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 15 minut. Smacznego
SMYKWKUCHNIBardzo fajny pomysł na danie obiadowe z wykorzystaniem niezwykle popularnego na naszych stołach fileta z kurczaka. W moim wykonaniu prezentuję go w ciekawym połączeniu z bogatą w witaminy świeżą rukolą w postaci bardzo aromatycznego pesto, delikatną mozzarellą i bogatymi w substancje odżywcze(...)chrupiącymi orzeszkami piniowymi. Składniki: 800g fileta z kurczaka 8 plastrów mozzarelli 5 łyżek przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta sól pieprz olej Pesto z rukoli: 60g świeżych liści rukoli 1 ząbek czosnku 60ml oliwy z oliwek 15ml soku limonki 80g orzeszków piniowych 40g parmezanu sól morska pieprz Wykonanie: 1. Filety z kurczaka pociąć na plastry, rozbić delikatnie tłuczkiem
Szalona Kuchnia Ewelinyśmiesznie niskich kosztach. Zobacz przepis Wtorek: Pierś z kurczaka zapiekana w wysokiej temperaturze Próbowaliśmy różnych sposobów pieczenia filetów z kurczaka z różnym efektem, bo upieczenie piersi, żeby nie była sucha, albo spieczona to nie lada sztuka. Wreszcie trafiliśmy na przepis doskonały: filety trzeba najpierw pomoczyć w solance, później polać masłem i zapiec w wysokiej temperaturze. Efekt? Przypieczone z wierchu(...)bloga codziennie rano) Jak gotowaliśmy Gotowanie, jak wspomnieliśmy, zajęło nam raptem 1.45 godziny. 1. Najpierw nagrzewaliśmy w piekarniku patelnię przez 20 minut. W tym czasie do solanki trafiły filety z kurczaka. Nastawiliśmy też do powolnego gotowania krem pomidorowy, który cicho pyrkał na kuchence 45 minut. 2. W międzyczasie przygotowaliśmy warzywa, które pokrojone trafiły na tackę. 3. Do nagrzanego
Niedzielny kucharzFilet z kurczaka w takiej wersji jest nie tylko smaczny, ale i wygląda efektownie. Dodatek żurawiny daje mięsu ciekawy smak. Składniki : podwójna pierś z kurczaka brzoskwinie z puszki musztarda olej do smażenia jajko, bułka tarta żurawina Składniki na sos : około 10 -20 dag suszonej żurawiny 2 łyżki miodu szczypta mielonego imbiru płaska łyżeczka octu balsamicznego Przygotowanie sosu : Umytą żurawinę(...)wody, wyjąć kilka ugotowanych owoców i pozostawić na później Resztę gotować z miodem, octem i imbirem do momentu zredukowania płynu Po przestudzeniu owoców blanszować je na sos. Przygotowanie : Filet z kurczaka przekroić na cienkie płaty, lekko rozbić i posypać pieprzem Każdy płat posmarować lekko musztardą, ułożyć na nim kilka ugotowanych, odłożonych owoców żurawiny oraz pokrojony kawałek brzoskwini, mięso zrolować
Proste Potrawy