filet z kurczaka - 9985 przepisów (strona:296/666)

Czerwone curry z kurczakiem, ryżem i kalafiorem 218

czas wraca. Tajskie curry, zachwyca wyrazistym smakiem i aromatem, dzięki idealnie zbilansowanej mieszance przypraw……do tego świetnie się prezentuje. Składniki na około 4 osoby: 400 g fileta z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 50 g czerwonej pasty curry 4 łyżki oleju kokosowego 3 ząbki czosnku 1 szalotka 1 łyżka startego świeżego imbiru 400 g kalafiora(...)kostkę szalotkę i czosnek. Po chwili dodajemy pastę curry oraz imbir. Do mieszanki dorzucamy pokrojonego fileta. Krótko podsmażamy, zalewamy mleczkiem kokosowym. Całość gotujemy 5 minut. Serwujemy z ryżem, kalafiorem, listkami kolendry, cytryną lub limonką oraz płatkami z papryczki chili. Artykuł Czerwone curry z kurczakiem, ryżem i kalafiorem pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
KURCZAK W CUKINIOWYM SOSIE WYTRAWNYM 169

dobrze doprawione.   SKŁADNIKI: Sos: cukinia 1 mała, młoda szt.  bulion 120 ml.  białe wino wytrawne 1/4 szkl.  ser feta classic Apetina 100 g.  filet z kurczaka 2 szt. sól, pieprz do smaku cebula 1 szt.  olej winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo:  makaron kokardki 2 szkl.  szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować(...)wskazówek na opakowaniu. Odcedzić.  Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć, aż się zarumieni.  Cukinie obrać i obieraczką wykroić wzdłuż cienkie pasma. Następnie pasma przekroić na pół. Do kurczaka wlać wino, poczekać, aż odparuje. Wrzucić cukinie, pokruszoną fetę i wlać bulion. Kiedy

Kuchnia Paulettes
Zapiekany gyros - mini zapiekanki gyros 250

jest na 4 małe naczynia.  500g filetów z kurczaka 1 woreczek ryżu 1/2 puszki kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 2 ogórki kiszone lub konserwowe  150g żółtego sera 1/4 szklanki keczupu 1/4 szklanki jogurtu greckiego przyprawa kebab-gyros sól, pieprz olej 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i ogórki kroimy(...)drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Keczup i jogurt grecki mieszamy ze sobą robiąc sos. Filety posypujemy obficie przyprawą gyros i podsmażamy na rozgrzanej patelni. 2. W naczyniach układamy kolejno: ryż, warstwa sosu, papryka, ogórek, kukurydza, warstwa sosu, kurczak, ser.  3. Gyros zapiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Mee goreng (makaron smażony) 200

sosie. Mee goreng pochodzi z Indonezji. To dziwnie brzmiące danie kryje w sobie naprawdę pyszny smak. Warto wypróbować. Kto się skusi? MEE GORENG (Indonezyjski makaron smażony) Składniki: 1 filet z kurczaka 1 kawałek imbiru 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka kiełków sojowych 4 liście kapusty pekińskiej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka sosu smabal(...)oelek lub sriracha (w wersji łagodnej koncentrat pomidorowy) olej kokosowy do smażenia makaron chow mein Przygotowanie: Filet kroimy na małe kawałki, posypujemy pieprzem oraz polewamy sosem sojowy. Odstawiamy na kilka minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu Cebulę kroimy w pióra, czosnek w plasterki a imbir w cienkie paski. W woku lub na dużej patelni na oleju kokosowym podsmażamy

Bon appetit mon amie
Kebab House by bastalena 504

Dziś kebab w moim skromnym wykonaniu. Bułki  ładnie wyrosły, czas na ich wypełnienie. A potem pozostaje rozsmakować się w domowym fast food. Raz nie zawsze ;) filet z kurczaka  mix kebab- gyros pomidor w plasterkach ogórek zielony w plasterkach żółta papryka w paseczkach cebula w piórkach sos czosnkowy ketchup prażona cebulka Filet pokroiłam w kostkę i podsmażyłam

bastalena
Sałatka ryżowa z porem, kurczakiem i słonecznikiem 828

nuta ananasa.   Polecam Wam nie tylko na wyjątkowe okazje ale również na co dzień, na śniadanie, kolację czy do pracy. 100g ryżu puszka kukurydzy duży pojedynczy filet z kurczaka 5 plastrów ananasa z puszki  100 g słonecznika średni por sól, pieprz 2 łyżki przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju  mały słoiczek majonezu Fileta umyć

Smakołyki Asi
Granat w piersi herbacianej z parowaru 298

najróżniejszymi składnikami :) Dziś na obiad pierś z kurczaka w herbacie zielonej liczi nadziewana granatem z parowaru :)   Składniki :  2 torebki herbaty Teekanne zielonej liczi  1 filet z piersi kurczaka 1 granat 50g ryżu jaśminowego    Przyprawy : pieprz czarny  do dań słodkich w młynku ( Przyprawa na bazie kardamonu, skórki cytrynowej, cynamonu, goździków i mięty - See more(...)www.kamis.pl/Produkty/Specialite/M%C5%82ynki-Specialite/Przyprawa-do-dan-slodkich.aspx#sthash.ph5WB96X.dpuf ) świeża natka pietruszki  Wstawiamy wodę na herbatę. Do kubka wkładamy 2 torebki herbaty zielonej liczi i zalewamy wrzątkiem. Parzymy 5 minut. W tym czasie pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kładziemy do głębokiego naczynia. Po 5 minutach zalewamy ją herbatą, żeby cała się przykryła i odstawiamy na bok. Myjemy granat i wyjmujemy pestki :) Każdy ma pewnie swój

Parowar Faceta
Makaron z rukolą i suszonymi pomidorami 187

suszonymi pomidorami. U mnie z kurczakiem, ale równie dobrze można podać go bez mięsa.  200g makaronu penne (u mnie razowy) 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 filet z kurczaka 300g pieczarek  100g rukoli 1 duża czerwona cebula 100g twardego, żółtego sera 100ml śmietanki 30%  sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu

Szefowa kuchni
Dietetyczna sałatka z selera 228

light z małym zmianami. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 opakowanie żurawiny 3 łyżki słonecznika 2 łyżki płatków migdałowych 4-5 gałązek selera naciowego przyprawa do kurczaka z ziołami Sos light  4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1/2 łyżeczki curry 2 ząbki czosnku sól , pieprz  do smaku WYKONANIE Filet płuczemy, osuszamy i przyprawiamy. Pierś przekrawamy na połowę(...)czasie seler płuczemy i kroimy na drobne kawałki w kostkę. Wsypujemy do miski. Dodajemy żurawinę. Słonecznik i płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy do pozostałych składników. Grillowanego kurczaka kroimy w drobna kostkę, dodajemy do sałatki. Składniki sosu łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Polewamy sałatkę , mieszamy. odstawiamy przynajmniej na 2-3 godziny Najlepsza  na drugi dzień. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Kotleciki drobiowe po meksykańsku 116

panierce. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Kotlety możemy podać z salsą warzywną wykonaną z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól i pieprz PANIERKA: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej 1/3 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano

Blog z Apetytem
Pepperoni penne z kurczakiem 192

Ładna kolorystyka , świetny smak, prostota wykonania i dostępność składników , sprawia ,że jest to jedno z bardziej popularnych dań w naszej kuchni . Polecam , szczególnie zabieganym i zapracowanym Składniki : 2 filety z kurczaka 2 słodkie, świeże , papryki ( najlepiej spiczaste , są bardziej słodkie ) 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 ząbek czosnku odrobina chilli – tyle ile lubicie sól do smaku(...)rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu 1 szklanka wody Filety drobiowe , kroimy w kostkę , dowolnej wielkości . Paprykę , pozbawiamy gniazd nasiennych , kroimy w paski . Na rozgrzany olej ( jak najmniej ) , wrzucamy paprykę , podsmażamy do momentu jak się zacznie przypiekać . Wsypujemy mieloną paprykę , mieszamy pozwalając jej zrumienić się przez minutkę . Wkładamy kawałki kurczaka , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , sól , smażymy mieszając , aż kurczak

Ogrodnik w podróży
Kotlety hawajskie 134

line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } Składniki: 8 małych filetów z kurczaka panierka saute: przyprawa do kurczaka( lub vegeta) + mąka olej do smażenia nadzienie: 8 plastrów ananasa 8 łyżeczek żurawiny ze słoiczka 20 dag dobrego sera żółtego Filety delikatnie rozklepujemy. Oprószamy panierce. Smażymy do uzyskania złocistego koloru ( ok. 2-3 min na stronę). Ser żółty

Domowe ciasta
Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, pumperniklem i sosem koperkowym 108

szparagowej 2 jajka 1/2 fileta z kurczaka + 1 łyżka oleju + przyprawa do kurczaka 2 łyżki kaparów 1 mała czerwona cebula 1 kromka pumpernikla  sos koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 2 łyżeczki suszonego koperku, sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Fileta kroimy w kostkę, mieszamy z olejem(...)miękkości, cebulę kroimy w krążki. Pumpernikiel rwiemy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie składniki układamy na talerzu, polewamy sosem.  fasolka szparagowa, jajka, sos koperkowy, koper, koperek, czosnek, sos czosnkowy, kurczak, sałatka, pumpernikiel, grzanki, obiad, kolacja

Szefowa kuchni
Pierś kurczaka z buraczkami z parowaru 464

czyli moje ulubione mięsko, jak już pewnie zauważyliście :) Plus dodatek, czyli buraczki i ziemniaki :) W całości buraka trzeba parować ok. godziny, więc pokroiłem w plastry :) Składniki :  filet z piersi kurczaka  1 burak  2 ziemniaki  szczypiorek 3 łyżki oliwy z oliwek  Przyprawy : pieprz biały zioła dalmatyńskie  tymianek papryka słodka pieprz czarny  kardamon mielony(...)Filet z piersi myjemy, odsączamy wodę i oczyszczamy. Polewamy 3 łyżkami oliwy z oliwek i obtaczamy w niej mięso oraz posypujemy pieprzem białym i ziołami dalmatyńskimi. Pierś odstawiamy na bok, żeby choć trochę się zamarynowała :) Oczywiście mięso można przygotować wcześniej i dłużej marynować, ale ja przeważnie nie mam na to czasu. Buraka myjemy, obieramy i kroimy w miarę cienkie

Parowar Faceta
Pierogi z kurczakiem i brokułami 292

Jeśli nie to zachęcam, bo warto zjeść takie pyszne pierogi. Składniki na 30 szt: ciasto (połowa porcji) wg przepisu na idealne ciasto na pierogi 320 g pojedynczego   fileta z kurczaka część   brokuła 60 g masła 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego ¼ łyżeczki papryki pikantnej sól pieprz świeżo zmielony pól pęczka natki pietruszki

Kuchnia u Krysi
BOCZEK FASZEROWANY KURCZAKIEM I KABANOSAMI 199

cienkie kabanosy lub kiełbaski czosnek sól,majeranek,ostra papryka musztarda rosyjska Płat boczku rozłożyć,jeśli jest zbyt gruby delikatnie rozbić go tłuczkiem nadając mu kształt prostokąta.Filet z kurczaka również delikatnie rozbić i doprawić czosnkiem z solą i dowolną przyprawą(u mnie czerwona czubryca). Powierzchnię boczku posmarować zmiażdżonym czosnkiem z solą,ostrą papryką,majerankiem oraz musztardą rosyjską.Nałożyć przyprawiony

Niespełnione zdolności kulinarne