feta - 6903 przepisów (strona:333/461)

PANIR, domowy ser indyjski 147

podstawowe składniki, tłuste mleko (nie UHT ! ) i sok z cytryny (ok. 2 łyżki soku na szkl. mleka). Można go używać do kanapek, sosów, sałatek, piec, grillować, używać zamiast fety i halloumi. Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych Kuchnia Indyjska, prowadzonych przez Piotra Henschke , w których miałam ogromną przyjemność uczestniczyć. Przepis znajdziecie również w bardzo ciekawej książce, poświęconej kuchni wegetariańskiej

SzczyptaSmaQ
Kotlety à la pizza 2099

mamy pod ręką, tym razem Piotrek wykorzystał pieczarki, cebulę, paprykę i ser. Do przygotowania kotletów à la pizza można wykorzystać również pomidory, ser typu mozzarella, albo pokruszony ser feta i oliwki, może to być na przykład kukurydza z puszki, szynka i ananas. Ja planuję następnym razem przygotować tym sposobem obrane ze skóry i kości ćwiartki kurczaka. Jednak tym razem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą 590

post Szybka i prosta sałatka z papryką i ziołową fetą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 185

sera żółtego. Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej.  Smażymy krokiety. Przepis na SAŁATKĘ; SKŁADNIKI: 1 woreczek brokuł 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie słonecznika łuskanego WYKONANIE: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w kostkę Słonecznik uprażyć na patelni. Następnie połączyć składniki naprzemiennie.  Przepis na SOS CZOSNKOWY; SKŁADNIKI

Serce zamknięte w formie pyszności
Pyszna przekąska na cieście francuskim 153

podsmażana cebula  Farsz II 1 mały pomidor Parmezan bazylia 1/4 cebuli Farsz III 5 czarnych oliwek 2 plasterki polędwicy łososiowej 12 kostek 1x1 cm sera feta Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty 5x5 cm. Nie wałkujemy ciasta francuskiego! Kwadraciki rozkładamy na papierze do pieczenia, a papier na kratce. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Farsz

cooklife
SOFFICINI - CZYLI WŁOSKIE SMAŻONE PIEROŻKI 4922

obtoczone w jajku i bułce tartej i smażone na oleju. Nie wiem jaki powinno być oryginalne nadzienie, na wielu blogach pisze, że dowolne: może być to mięso mielone, szynka, feta, suszone pomidory czyli wszystko co lubimy i co nam inwencja podsunie. Kto jeszcze nie robił - niech biegnie do kuchni, bo pierożki robi się bardzo szynko, a efekt.... efekt jest

Walijskie Pichcenie
Zielona sałatka z grillowanym kurczakiem 314

główka sałaty lodowej 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka 1 duży długi ogórek 1 duże awokado lub dwa mniejsze 1/2 szklanki ziaren słonecznika 200 g sera sałatkowego a`la feta sól ziołowa słodka papryka olej sezamowy sól/pieprz Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Każdą pojedyńczą pierś rozkroić wzdłuż na dwa płaty. Następnie mięso oprószyć solą ziołową i słodką

Monia miesza i gotuje
Sałatka z cieciorki ze świeżymi warzywami 342

hummus . Tym razem inny pomysł na jego wykorzystanie, w sałatce ze świeżymi warzywami. Składniki: szklanka ugotowanej ciecierzycy garść rukoli pomidor kilka oliwek pół brokuła pietruszka ew. ser feta, lazur, inne :) Wykonanie: Do miski wsypujemy ciecierzycę, pokrojone oliwki i pomidor. Ugotowany na chrupko brokuł rozdzielamy na cząstki i wraz z rukolą dodajemy do pozostałych składników. Skrapiamy oliwą, mieszamy i sałatka

Taste Of My Day
Makaron muszle ze szpinakiem 111

cebula, posiekana w kosteczkę 500 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego pieprz, sól 5 ząbków czosnku przeciśnięty przez praskę 200 g mozzarelli w kulce, startej na tarce 250 g. sera fety 200 g serka typu włoskiego WYKONANIE Makaron muszelki wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, powinien być lekko twarde. Odcedzić, rozłożyć na talerzu i odstawić

W kuchennym oknie Ewy
Burgery 100% homemade 189

wyobraźni, tylko ona może nas ograniczyć :) Najpopularniejsze z nich, to przykładowo: pomidor świeży (i suszony) ogórki świeże, konserwowe lub kiszone sałata rukola kiełki awokado bekon smażone pieczarki ser pleśniowy / feta / cheddar papryka świeża lub konserwowa ananas jajko  Wykonanie: Bułkę kroimy na pół. Każdą z części smarujemy sosem, by nie była sucha. Następnie kładziemy dodatki, ja w poniższym burgerze

Taste Of My Day
Naleśniki jak w Manekinie, tylko lepsze, bo moje :) 1040

zrobiliśmy dwa rodzaje. Nadzienie 1 : rukola serek topiony śmietankowy szparagi marynowane suszone pomidory oliwki czarne szynka Nadzienie 2 : ser camembert szpinak (przesmażony z czosnkiem, pieprzem, z dodatkiem sera feta i papryczki chilli) pomidory suszone oliwki czarne łosoś Na środek naleśnika po kolei nakładamy wszystkie składniki: 1. rukolę, serek topiony, szparagi, oliwki, suszone pomidory, plasterek wędliny 2. szpinak, ser pleśniowy

Taste Of My Day
Korzenna zupa-krem z dyni i ziemniaków 191

się rozpadać. Wtedy wyłączamy naszą zupę i pozostawiamy ją do ostygnięcia. Po ostygnięciu zupę blendujemy na gładką masę. Jemy na ciepło samą, z kawałkami świeżej papryczki lub skruszonym serem feta

Taste Of My Day
Prażone pestki dyni 170

pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Dynia zapiekana z grzybami Focaccia z pieczoną dynią i rozmarynem Sałatka z pieczonej dyni i fety Tarta dyniowa z serem pleśniowym Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Prażone pestki dyni Składniki: pestki dyni sól morska gruba opcjonalnie

Kulinarne przygody Gatity
101. Jesieni ciąg dalszy, czyli wytrawna tarta z dynią i buraczkami 182

najkrócej rękami aby ciasto było gładkie, elastyczne i jednolite. Odkładamy w folii do lodówki. Składniki na farsz ok. 300 g obranej dyni ok.150 g białego sera solankowego, sera feta lub innego ulubionego, słonego ok. 150-200 g buraczków marynowanych w occie balsamicznym (u nas z Wootwórni ) kilka plastrów wędzonego boczku 1 jajo + białko, które zostało z robienia ciasta

Symfonia Smaków
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 536

pokroić w drobną kostkę. Dodać razem z posiekanym koperkiem do pomidorków. Wymieszać a następnie całość lekko skropić olejem lnianym. Pesso przygotować wg przepisu na opakowaniu. Polecam też: Roladki nadziewane feta z marchewka i kuskusem Roladki z camembertem i rukolą

Monia miesza i gotuje