faszerowane papryki - 1590 przepisów (strona:36/106)

Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną 135

majonezem. 2. Szczypiorek drobno pokroić. Dodać do masy jajecznej. 3. Masę jajeczną doprawić solą i pieprzem, połączyć z 2 łyżkami chrzanu. 4. Gotową masą faszerować zrolowane plasterki szynki. 5. Ruloniki przystroić rzodkiewką, paskami papryki i szczypiorkiem. Ładnie wyglądają ułożone na półmisku na liściach sałaty

Pasja Smaku
Tacos 215

dodajemy mięso i kontynuujemy smażenie. W międzyczasie przygotowujemy mieszankę przypraw. Mięso przyprawiamy i dalej smażymy przez około 10 minut Paprykę kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Do podsmażonej papryki oddajemy kukurydzę i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i również podsmażamy. Pomidora kroimy w kostkę, dymkę siekamy i łączymy ze sobą. Doprawiamy sola i pieprzem.Przygotowujemy salsy(...)pieprzem.  Dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na kratce w piekarniku układamy muszle tacos i podgrzewamy jakieś 5-7 minut. Wyjmujemy muszle, każdą faszerujemy mięsem, pomidorem z dymkę, pieczarkami oraz papryką. Posypujemy żółtym serem. Podajemy z salsami. ** Pamiętajcie o zakupie dojrzałego, miękkiego awokado. Jeśli nie uda Wam się takiego zdobyć można kupić mniej dojrzałe i pozostawić w domu

Mania Gotowania
Paprykowy bakłażan z piersią z kurczaka i frytki do tego :) 176

oczywiście z bakłażana :D Prezentuję danie na 1 osobę, dlatego drugą połówkę bakłażana wykorzystałam na frytki :) Ale równie dobrze możesz zrobić dwie porcje bakłażana faszerowanego :) Składniki: - średni bakłażan - 100 g piersi z kurczaka - 1/3 małej papryki - 1/3 papryczki chilli - mała cebulka - 2 plastry pomidora - mała garstka startego sera żółtego/mozzarelli - świeże listki bazylii (można użyć suszonej) - przyprawy: wg upodobań(...)sposób pozbywamy się gorzkiego smaku. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z paprykami i cebulką. Przyprawiamy, mieszamy i odstawiamy na chwilkę. Osuszonego bakłażana oprószamy lekko solą i ulubionymi przyprawami, faszerujemy, na wierzch kładziemy plastry pomidora i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut, 5 minut przed końcem pieczenia posypać tartym

Zdrowie na języku :P
Węgierska papryka z nadzieniem :) 143

system nerwowy, wspomaga trawienie. Powinni go używać cierpiący na kamicę nerkową, a przy schorzeniach reumatycznych działa najskuteczniej wcierany w skórę. Na Węgrzech papryka to podstawowy produkt kulinarny, używana jest niemal wszędzie od surowej po faszerowaną, dodaje się do wędlin czy nawet alkoholu (paprika pálinka), w niektórych regionach dodaje się również do słodkiej strucli (burek). Tak więc jedzmy

vegetanie
Faszerowane udka kurczaka na fasoli szparagowej z sezamem 130

bardziej ochoczo przyszedłem tutaj żeby dać wam kolejny przepis. A to przepis nie byle jaki, bo Madzia miała objawienie, wizję dosłownie miała. Mianowicie zwizualizowały się jej w głowie faszerowane udka kurczaka. Szczerze wam powiem, że nie bardzo mogłem sobie wyobrazić jak można nafaszerować kurczakowe udka. Przecież tam nie ma miejsca na farsz. Ale okazało się, że i można i miejsce(...)przeznaczyć na coś innego, np. na zupę. Mięso mielimy blenderem (albo przepuszczamy przez maszynkę do mięsa) razem z natką pietruszki. Dodajemy sól, pieprz i łyżeczkę słodkiej papryki. Oba farsze mieszamy w misce i faszerujemy skórę po podudziach. Spinamy ją szpikulcami do szaszłyków (jak na zdjęciu). Następnie z obu stron nacieramy przyprawą Knorr "do złotego kurczaka". Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy

Marder&Marder Manufacture
Cukinia faszerowana mięsem i warzywami 177

Warzyw coraz mniej w warzywniaku więc trzeba korzystać ile się da. Polecam cukinię faszerowaną mięsem i warzywami. Do farszu wykorzystałam cebulę, marchew, paprykę, pomidory. składniki: 2 cukinie po ok 700 g 450 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 1 duża cebula 2 średnie marchewki 1 średnia papryka 500 g pomidorów sól,pieprz oregano garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia

Monia miesza i gotuje
Pieczarki faszerowane z grilla 239

Składniki: 5 pieczarek do faszerowania 1 filet z kurczaka 1/3 opakowania sera feta kawałek czerwonej papryki pieprz świeże zioła, u mnie oregano, szałwia i majeranek masło Przygotowanie: Z pieczarek wyłamać … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane z grilla

czarrna od kuchni
Papryka faszerowana mięsem 171

paprykowy powoli zbliża się do końca i ciężko będzie dostać ją w "korzystnej" cenie. Dlatego staram się ni nacieszyć na tyle na ile mogę. Uwielbiam paprykę jako dodatek do zupy , ale najbardziej uwielbiam ją faszerowaną. Tu jest bardzo dużo możliwości. Można ją podać z wędzony pstrągiem , albo w sposób bardziej tradycyjny- czyli faszerowaną mięsem i ryżem. Tym razem urozmaiciłam nieco

Pobite gary Barbary
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2648

faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka czerwona w proszku pieprz, sól ser żółty olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Wykonanie: Pieczarki pozbawić trzonków. Następnie trzonki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a kapelusze odstawić na bok. Cebulę(...)obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklij cebulę. Następnie dodać starte trzonki pieczarek i podsmażyć. Kolejno dodać mięso mielone, pieprz, sól, paprykę słodką i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć kilka minut aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać dwa rozbełtane jajka i szybko przemieszać całość na patelni. Zestawić z palnika. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach

Kulinarne Przeboje
Ziemniaki faszerowane 132

TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS: do 60 min   -PORCJE: 6-8 Ziemniaki faszerowane 3-4 ziemniaki młode (większe) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinia 1/2 pomidora pieprz sól pęczek szczypiorku 10 dag sera żółtego Ziemniaki młode ugotować lekko w mundurkach. Przekroić na pół i wydrążyć środek, przełożyć do folii aluminiowej. Wydrążony środek przełożyć do miski

Gotuję Testuję
Zapiekane ziemniaki z farszem wołowym zawinięte w Proscuitto 141

ViolaPassion Pomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania  i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn

Viola cooks with passion
Nadziewane pomidory 140

sezonie na faszerowane warzywa u mnie w domu królowały papryki. Czasem gołąbki. Ale jakoś nigdy pomidory. Zawsze zdawało się, że nadziewane pomidory są takie niepoważne, zbyt lekkie na obiad, zbyt delikatne. Jako przystawka, być może. Jako obiad? Jakoś nie, weźmiemy paprykę. W tym roku złamałam schemat. Kupiłam przepiękne pomidory

Gotuj z Blue Raven
Kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką 141

pieprz * słodka mielona papryka * olej do smażenia * łyżka masła * bułka tarta * jajko Przygotowanie: Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. Nakłuwamy  je widelcem a następnie przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. Zabieramy się za przygotowanie farszu. W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. Smażymy

Kulinarne przygody
Faszerowany kurczak 392

Faszerowanego kurczaka robię na specjale uroczystości rodzinne i zazwyczaj podaję go na zimno. Kurczak pozbawiony jest kości co pozwala na łatwe i estetyczne krojenie w plastry.  Jeśli chodzi o nadzienie to można użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego jak w tym przypadku i dodać ulubione warzywa i składniki. Potrzebny nam będzie duży kurczak około 2 kg.  Dokładnie myjemy(...)usunięciu wszystkich kości nacieram kurczaka przyprawami i pozostawiam na 2-3 godziny. farsz: 700 g filetu z piersi kurczaka 300 g wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 jajko sól świeżo mielony pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki masła Wątróbkę  usmażyć w całości na maśle, po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę.  Pieczarki

Kolorowa kuchnia Elki
Papryka faszerowana kuskusem i warzywami 124

Jako że mam bardzo dużo czerwonej papryki stożkowej to musiałam z niej  coś zrobić.  Padło na faszerowaną, a jako że niedawno była z mięsem i  ryżem, tak więc  dziś była wersja wegetariańska.  Pyszna, sycąca po  brzegi wypełniona  kaszą kuskus i warzywami. Składniki: 7-8 czerwonych stożkowych papryk 2/3 szklanki kaszy kuskus 3 marchewki

magiczna kuchnia Kasi
Papryka faszerowana pieczona 153

Składniki 3 szt dużej papryki 1 puszka kukurydzy 2 szklanki ugotowanego ryżu na pół twardo 250g pieczarek 1 cebula sól , pieprz do smaku masło zioła według

Eli Gotowanie
Nadziewana papryka na zimno 124

W ty daniu to papryka spełnia dwie role , talerza i warzywa.  Wpadłam na to przy kolejnej wizycie moich wnuczek. Jak zwykle wpadły do mnie - daj

Eli Gotowanie