Kilka dni temu znów było święto pizzy w naszym domu. Tym razem jednak ciasto zagniotłam z dodatkiem mąki razowej. Jak już pisałam z mąką pszenną mojemu
Kuchnia po mojemuW środę pierwszy raz od pewnego czasu naszła mnie chęć zrobienia czegoś w kuchni "ponad program". Przyznaje od razu, ze nie była to spontaniczna i bezinteresowna
Kuchnia po mojemuŻeby nie było, że Kuchnia po mojemu wypadła totalnie z obiegu dziś czysto kulinarny wpis. W końcu. Po wczorajszym obiedzie z ogniska należało zjeść domową kolację
Kuchnia po mojemuWpadam na chwilę pochwalić się, że znów do naszego domu święto pizzy zawitało. Wiem - co to kogo obchodzi w sumie. Może i nikogo skoro na moim
Kuchnia po mojemuPyszna pizza na tradycyjnym, delikatnym, a zarazem chrupkim cieście z dodatkiem charakterystycznego w smaku wędzonego łososia oraz aromatycznych oliwek i kaparów. Bazę pod te śródziemnomorskie składniki
Słodka StronaPizzerinki przygotowuję przede wszystkim na imprezy. Każdy lubi pizzę, poza tym są małe i poręczne, czyli takie jaka przekąska być powinna. Smakują mi w każdej wersji
Szefowa kuchniRaz na studiach kupiłam tortille z paczki. Były ohydne! A ich skład był zatrważający. Warto choć raz zrobić podejście do zrobienia jej samemu. Ten przepis Was
zabawa smakiemSKŁADNIKI: 2 puszki krojonych pomidorów 1 opakowanie mrożonej fasoli 1 puszka cieciorki 1 słoiczek marynowanych mini cebulek 1 słoik patisonów 1 czubata łyżka lubczyku 1 łyżka
ClauditteMissCookingSKŁADNIKI: 4 piersi z kurczaka 2 łyżki czerwonej słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu mielonego 1 łyżka przyprawy do indyka 5
ClauditteMissCookingTortilla z soczystym kurczakiem, guacamole na bazie awokado, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami to idealne połączenie tworzące, smaczne, pożywne danie. Kombinacja tych wszystkich składników tworzy bardzo
Słodka StronaPizza ze Szpinakiem, Pieczarkami i Serkiem Brie to wyśmienita alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Połączenie szpinaku z serkiem brie i puszystym, przepysznym ciastem pizzowym to idealna kombinacja
Słodka StronaGdy byłam młodsza uwielbiałam budyń. Jadłam go bardzo często na podwieczorek lub kolacje razem z owocami lub sokiem malinowym. Gdy przychodziły do mnie koleżanki mama częstowała
CzarnawisienkaOcet jabłkowy Hipokrates (ojciec medycyny) używał octu jabłkowego już około 400 lat p.n.e. doceniając jego prozdrowotne właściwości: Zapobiegnie kamieniom pęcherza i infekcjom układu moczowego Wzmocnienie systemu
ClauditteMissCookingDomowe burgery... Chrupiąca bułka sezamowa. Soczysty burger wołowo-wieprzowy. Plaster żółtego sera i chrupiącego bekonu. Liść zielonej sałaty i plaster pomidora. A do tego sos a
Gospodyni MiejskaSos do hamburgerów... Szybki, pyszny, domowy. Na bazie majonezu i jogurtu greckiego. Z dodatkiem ketchupu, chrzanu i soku z cytryny. Pysznie przyprawiony curry i musztardą. Smacznego
Gospodyni Miejska