drobna kostkę ), dodałem do mięsa. Dusiłem pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem i dodałem śmietanę. Karkówkę podałem z ziemniakami i fasolką szparagową z bułką tartą przesmażoną na maśle
R'n'G Kitchenupiec w piekarniku. Gotowe paluszki mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Świetnie będą smakować podane z ulubionym sosem, np. czosnkowym, pomidorowym. Poniższe paluszki podałam z warzywami ugotowanymi na parze (fasolka szparagowa, kalarepa i bataty). Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg polędwicy z dorsza 1 jajko 1 łyżeczka posiekanego koperku pieprz do smaku ewentualnie sól do smaku
Ugotowaćpieczenia, frytki przełożyć na drugą stronę. Gotowe frytki muszą się lekko zarumienić. Podawać z ulubionym sosem, np. pomidorowym, czosnkowym.. Frytki podałam z pieczonym łososiem oraz warzywami na parze (fasolką szparagową i marchewką
UgotowaćDąbrowskiej Zupa krem z dyni – post dr Dąbrowskiej Kalafiornica z pomidorami – post dr Dąbrowskiej Kotlety rybne Kurczak pieczony w piwie Ryba smażona – przepis Kluski z dyni Kasza bulgur z fasolką szparagową Artykuł Kurkuma w daniach – 25 przepisów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujedobry, domowy barszcz czerwony z ziemniakami, mięsem, marchewką, pomidorami, kapustą i fasolą. W tym przepisie na barszcz dodałam fasolę 'perłówkę', ale możecie ją zastąpić inną ulubioną fasolą, a nawet fasolką szparagową. Dobry barszcz czerwony zwykle gotuje się powoli, przez dłuższy czas, co pozwala uzyskać delikatne i soczyste mięso, które wręcz rozpływa się w ustach. Domowy barszcz czerwony. Przepis
Moja Książka Kucharskacurry, papryki i czosnku, według uznania można dodać również chilli. Jeśli używamy świeżych warzyw, to kroimy je w słupki podobnej wielkości, ja użyłam warzyw mrożonych - mieszanki brokuła, marchewki, papryki, fasolki szparagowej i cebuli, więc ten punkt przygotowań mnie ominął :) Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy. Tak przygotowani możemy zabrać się za robotę właściwą, do której przyda nam się
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki : mięso z królika mąka tłuszcz do smażenia 2 marchewki duża cebula 2 garście fasolki szparagowej mały kalafior i mała kapusta pietruszka mały seler mała cukinia pieprz, sól, liść laurowy 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie Przygotowanie: Pokrojone na kawałki mięso z królika obtoczyć lekko w mące i obsmażyć krótko Warzywa obrać i pokroić w plastry, kalafiora podzielić na małe różyczki
Proste PotrawyLubicie przetwory na zimę ! Dobrze trafiliście. Dzisiaj chcę wam zaproponować najlepszą, oryginalną fasolkę konserwową wg. przepisu mojej mamy. Fasolka zawsze się udaje, a słoiki stoją bardzo długo. Przygotowana fasolka w zalewie słodko – kwaś Artykuł Fasolka szparagowa konserwowa na zimę pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory. Składniki: 500 g karkówki wieprzowej 3 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu z mięsiwem 3 duże ziemniaki 3 marchewki 100 g fasolki szparagowej 150 g różyczek kalafiora 1 czerwona papryka 1,5 litra bulionu wołowego 330 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego
R'n'G KitchenUsmażone mięso włożyć w gotowy sos kurkowy, a całość gotować przez ok. 2-5 minut. Gotowe! Danie można podać z gotowanymi ziemniakami, kluskami śląskimi, czy gnocci oraz świeżą surówką, fasolką szparagową, mizerią, czy sałatą otuloną w jogurcie naturalnym
Calzonella.comgotujemy przez około 2-3 minuty. Nasze gotowe danie podajemy np. z ugotowanym ryżem basmati lub kaszą jaglaną i oczywiście zdobimy natką pietruszki! Smacznego! Spróbuj także: pieczone pulpeciki z fasolki szparagowej, kurczak duszony w sosie porowo-marchewkowym . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie . Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł
Natka Pietruszkiduże porcję) 2 piersi kurczaka puszka mleka kokosowego cebula najlepsza szalotka - 1 średniej wielkości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 średniej wielkości marchewka pół cukinii garść fasolki szparagowej trawa cytrynowa 1 gałązka /łyżeczka suszonej 2 łyżeczki pasty curry 6 liści kafiru imbir ok 2 cm czosnek dwa ząbki 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
Wylizany Rondelduże porcję) 2 piersi kurczaka puszka mleka kokosowego cebula najlepsza szalotka - 1 średniej wielkości 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 średniej wielkości marchewka pół cukinii garść fasolki szparagowej trawa cytrynowa 1 gałązka /łyżeczka suszonej 2 łyżeczki pasty curry 6 liści kafiru imbir ok 2 cm czosnek dwa ząbki 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
Wylizany Rondeltofu 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 2 duże ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekane olej roślinny do smażenia Do podania: ryż, makaron, ulubione warzywa np. fasolka szparagowa, łyżka posiekanego szczypiorku opcjonalnie – nasiona sezamu Sos: 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ulubionego słodzika – u mnie erytrol – można użyć cukru, miodu szczypta płatków chili
Moja pasja smaku