Jeśli zostały Wam jakieś kawałki różnych mięs i warzyw to nic nie wyrzucaj ( oczywiście jeśli nadają się jeszcze do spożycia ) tylko zrób pyszny farsz do pierogów
Ewa w kuchniDziś kolejna porcja słodkości z truskawkami. Sezon na nie jest krótki, więc trzeba go wykorzystać jak najlepiej. Upiekłam pyszne ciasto, które najlepiej smakuje jeszcze letnie.Rozwiń
Ewa w kuchniCo prawda Wielkanoc za nami ale z racji moich lekkich zaległości dodaję przepis dopiero teraz. Może na kolejne Święta zechcecie wykorzystać przepis, więc będzie jak znalazł
Ewa w kuchniDziś przygotowałam na próbę kilka słoiczków dżemu truskawkowego z biszkoptami oraz karmelem i wanilią. I muszę przyznać, że taka kombinacja bardzo mi przypadła do gustu. Tak
Ewa w kuchniNie przepadam za wiórkami kokosowymi, ale to ciasto robiłam już kilka razy i za każdym razem wcinam z apetytem. Na początku jak tylko koleżanka podsunęła mi
Ewa w kuchniJakiś czas temu miałam okazję testować przyprawy Bella Bis. I znów mam okazję testować kolejne produkty tej firmy. Pierwsza partia mile mnie zaskoczyła smakiem, wydajnością, składem
Ewa w kuchniBardzo długo zabierałam się do zmierzenia z domowych ciastem francuskim. I wczoraj tak się zawzięłam, że zabrałam się do roboty i zrobiłam. Ciasto francuskie wcale nie
Ewa w kuchniZrobiłam ciasto francuskie, miałam troszkę czereśni to upiekłam takie kółeczka. Dodałam trochę cukru trzcinowego i ciacha wyszły pyszne. A najlepiej smakowały jeszcze ciepłe.Rozwiń i czytaj
Ewa w kuchni