drożdżówki - 3996 przepisów (strona:123/267)

Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 71

Dziś zapraszam na mięciutkie drożdżówki z rabarbarem i kruszonką. Proste domowe, takie które kuszą zapachem i zachwycają smakiem.  Składniki (na 10 sztuk): 500 g mąki pszennej 100 g masła; roztopionego i przestudzonego 30 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka  5 łyżek cukru 2 jajka ok 500 g rabarbaru  3-4 łyżki kaszy manny Kruszonka: 4 łyżki mąki

Cynamonowe szczęście
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 59

ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Dnem szklanki przygnieść każdy krążek.  Do wgłębienia wkładać rabarbar.  Całość posypać kruszonką.  Bułki piec 18 minut.  Drożdżówki przełożyć na kratkę, by nieco ostygły. ----- Podobne: Rustykalna tarta z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i pianką budyniową Schiacciata z rabarbarem

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżówki z nadzieniem serowym z brzoskwiniami, polane cytrynowym lukrem. 59

rożdżowe ciasto uwielbiam, pisałam już o tym wiele razy. Dziś kolejna odsłona a mianowicie drożdżówki z serem i brzoskwiniami. Do farszu dolałam soku z limonki od Limmi, to wygodniejsza forma w zamian wyciskanego soku z cytryny. Składniki na ciasto; 40 dag mąki pszennej 18 g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 1 jajko pół szklanki mleka 10 dag masła rozpuszczonego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak 64

ciasto Pleśniak Zobacz przepisy na inne ciasta z rabarbarem: Szybkie ciasto biszkoptowe z rabarbarem Szybkie ciasto z rabarbarem na oleju Szybkie ciasto z rabarbarem Ucierane ciasto z owocami Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Artykuł Kruche ciasto z rabarbarem i bezą – przepis na ciasto Pleśniak pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 67

Lubicie drożdżówki? Lubicie czekoladę? W takim razie drożdżowe rogaliki z czekoladą będą idealnie dla Was! Domowe rogaliki na pewno Wam zasmakują. Idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie do pracy i szkoły, ale też jako posiłek na wycieczkę w góry lub spacer do lasu. Rogaliki te możecie też przyszykować na piknik na świeżym powietrzu Smok poleca też inne drożdżowe wypieki

Bardzo Gruby Smok
Drożdżówka z serem i owocami 69

Pyszna drożdżówka z serem i owocami. Bardzo wilgotna nawet na drugi dzień. Owoców możecie użyć różnych - u mnie borówki i truskawki. Świetnie sprawdzą się również maliny, porzeczki ,wiśnie czereśnie. Na co jest akurat sezon. Bezie pyszna do popołudniowej kawki. Polecam

Swojskie jedzonko
pyszna drożdżówka z kurkumą i borówkami... 79

góra/dół około 55 minut. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny z gorącą wodą i polać po jagodach, zostawić ciasto do wystudzenia - bardzo smaczna, lekka, puszysta, wilgotna drożdżówka z jagodami, dzięki kurkumie ma piękny słoneczny kolor ciasto........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówka z tortownicy z jabłkowych podkówek 54

Ciasto wielokrotnie pieczone, tym razem w dość ciekawej odsłonie. Puszyta, subtelnie maślana drożdżówka. W jej zakamarkach aromatyczne jabłka, bez dodatku cynamonu. Niewiele tłuszczu i cukru,  a bułeczka zachwyca miękkością i delikatną słodyczą. Zagniotłam ją bardzo szybko, w czasie wsłuchiwania się wykłady on - line.  Przyjemne z pożytecznym. Coś dla ducha, coś dla ciała. Wystarczy jedno spore jabłko, starte

Kronika Piekarnika
Jogurtowe ciasto z rabarbarem łyżką mieszane 86

rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury, jednocześnie zachowując swój kolor. Słodkie ciasta z kwasowanym rabarbarem są orzeźwiające i mają swoją charakterystyczną świeżość. Rabarbar pasuje to ciast drożdżowych i drożdżówek, ciasta kruchego, ucieranego i jogurtowego. Ten ostatni przepis na jogurtowe ciasto rabarbarowe znajdziesz poniżej. Przepis na ciasto z jogurtem nie wymaga użycia miksera elektrycznego, wystarczy rózga kuchenna i chwila mieszania

ProstePesto.pl
Szwajcarski chleb z kantonu Ticino 73

zostawić do ostygnięcia na kratce. Chleb z kantonu Ticino wypiekali autorzy blogów: Kuchennymi drzwiami Moja akademia smaku Moje małe czarowanie Tajemnice smaku Weekendy w domu i ogrodzie ----- Podobne: rösti drożdżówki z serem i brzoskwinią chleb fendu

Weekendy w domu i ogrodzie
Maślane bułki do hamburgerów 69

Maślane bułki do burgerów są bardzo proste w przygotowaniu. Z ciastem na bułeczki bardzo przyjemnie się pracuje, bo zawiera mleko i sporą ilość masła  - przypomina ciasto na tradycyjne drożdżówki. Z podanych proporcji upieczecie sporą, familijną porcję. Jeśli nie potrzebujecie tylu bułek, możecie je upiec z połowy porcji, ale można je też zamrozić i wykorzystać wtedy, gdy najdzie nas ochota

Lekcje w kuchni
Ciasto drożdżowe z dżemem i pokrzywą 72

Ciasto drożdżowe z dżemem i pokrzywą oraz zieloną herbatą Prosta drożdżówka , która świetnie sprawdzi się na deser do kawy ale też na śniadanie czy kolację. Prosta a jednak niezwykła, dzięki dodatkom. Tym razem wyrabiając ciasto dodałam do niego garść posiekanych świeżych listków młodej pokrzywy i niewielką ilość naparu z aromatycznej zielonej herbaty. Tych blaszek ciasta upiekłam od razu więcej. Nasza

Dorota Smakuje
pyszna, łatwa drożdżówka śliwkowo-malinowa... 99

wierzch ciasta dodać połówki śliwek i maliny. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 45 minut, w foremkach ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - drożdżówka jest bardzo łatwa, bardzo smaczna i jest idealną bazą do wielu owoców sezonowych, najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto drożdżowe zawijane z dżemem i kruszonką 66

znikać jeszcze zanim ostygnie. Uwielbiam je cieplutkie z kubkiem mleka lub kakao. Ciasto jest miękkie, ładne wyrasta i zawsze się udaje! Lubicie ciasta drożdżowe ? Koniecznie wypróbujcie ten przepis na drożdżówkę z dżemem i kruszonką !      Ciasto drożdżowe zawijane z dżemem i kruszonką - składniki: (Keksówka 10 x 30 cm)   500g mąki pszennej 50g świeżych drożdży 50g cukru

Di gotuje
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 17-18.04 ) 85

OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE I KLASYCZNE FORMY DEKORACJI

Ostra na Słodko