domowe torty - 1500 przepisów (strona:36/100)

Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek 157

Krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Dziś polecam Wam przepis na pyszny i prosty w przygotowaniu krem orzechowy do ciast, tortów i babeczek. Takim kremem śmiało możecie dekorować lub przekładać domowe wypieki. Prezentowany krem przygotowuję najczęściej na bazie gładkiego masła orzechowego. Czasem używam też masła typu crunchy, ale tylko wówczas, gdy krem nie ma być przeznaczony do dekoracji, ponieważ

Słodkie okruszki
Ciasto z jabłkami i masą orzechową 110

Dziś coś w jesiennym temacie;) Lubię jesień za to, że daje nam tyle cudownych zapachów, widoków i smaków. Nieustannie kojarzy mi się z nią smak korzennych

Domowe ciasta
Prosty tort śmietanowy 168

Często jest tak, że proste rozwiązania są najlepsze. Prosty tort śmietanowy jest właśnie tego typu przykładem. Mój tort przełożony jest tylko i wyłącznie kremem śmietanowym i

Ciasta z tradycjami
Czekoladowe chipsy z marcepanem w gorzkim kakao 153

Uwielbiam marcepan- muszę się przyznać, że jestem od niego uzależniona. Ostatnio na blogu pojawił się przepis na tort marcepanowy a dziś mam dla Ciebie- Drogi Czytelniku prawdziwy, domowy marcepan podany w niecodzienny sposób. Pięknie wygląda, obłędnie smakuje i wiesz że przygotowany jest z najlepszej jakości składników. Potrzebne Ci będą zaledwie 4 składniki i blender dobrej jakości, dla którego zmiksowanie twardych

Wielki apetyt
.720. nowe ulubione połączenie + tort 107

oczywiście cukinia i kokos. Uwielbiam! Dziękuję za wczorajsze życzenia Kochani :) Baaardzo miło mi zrobiło! Nawet Google o mnie pamiętało :D  A oto wczorajszy tort :) Blaty z mąki pszennej, mąki kokosowej i kakao przełożone domowym budyniem waniliowym (z mieloną wanilią od Skworcu) Zupełna improwizacja na szybko, ale wyszedł przepyszny

breakfast of dreams
Krajanka malinowa na super puszystym biszkopcie 245

Przepyszne ciasto, idealne na lato, krajanka malinowa na super puszystym, wilgotnym biszkopcie. Lubię ciasto z galaretką na biszkopcie pod warunkiem, że biszkopt jest mięciutki. Taki właśnie

codojedzenia
Domowa kolorowa masa cukrowa 3188

kilka miesięcy temu i bardzo się cieszę, bo z Waszych komentarzy i ilości odwiedzin mogę powiedzieć, że spodobał się Wam tak bardzo jak mnie :) Domową masę cukrową można wykorzystać do zrobienia dekoracji lub obłożenia tortu czy babeczek (w tym i w tym wpisie można zobaczyć jak wyszło w praktyce). Z dodatkiem barwników spożywczych mamy świetny materiał na różyczki, zwierzątka

Ciastkozercy
Zmiany zmiany zmiany 177

     Chwilowa przerwa spowodowana przeprowadzką już się kończy, jednak zanim pojawi się kolejny przepis mała dowodówka na to, że słodycze nie poszły w odstawkę

sama złodycz
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

sylwestrowym stole. Znajdziecie tutaj dania na ciepło i na zimno. Różne przystawki, ryby, przepisy na domowe wędliny. I na domowy własnoręcznie zrobiony chleb.Oczywiście nie zabraknie też słodkich przepisów, na ciasteczka, torty czy serniki.A ja życzę Wam, abyście w ten Nowy Rok weszli z uśmiechem i marzeniami, które Wam się uda spełnić(...)dzikaMasło czosnkowo-ziołowePasztet mięsnyPasta rybna w wersji lightTwarożek zwany bryndząPasta twarożkowa z pstrągiemPate z drobiowych wątróbekPasta z tuńczykiemPasta łososiowaRybna pasta twarożkowaDomowy majonez w słoikuSos tatarskiWędlinySchab z pończochy, czyli domowa wędlinaDomowy baleronSchab ze słoika w pikantnej panierceSchab w majeranku nadziewany śliwkąDomowa biała kiełbasaSzynka pieczona w ziołachPolędwica z szynkowaraSchab z warkoczem pieczony w majerankuDomowa kiełbasa drobiowo-wieprzowaWędzona domowa pasztetowaTerrina z golonkiSchab

Kulinarne przygody Gatity
Domowy marcepan 97

wodę różaną lub alkohol i miksujemy jeszcze chwilę, aż masa marcepanowa będzie gładka i jednolita. Jeśli jest zbyt sucha i się kruszy można dodać odrobinę wody różanej lub alkoholu. Domowy marcepan przekładamy na stolnicę i ugniatamy, nadając mu taki kształt, jak chcemy. Marcepan zawijamy w folię spożywczą i przechowujemy w lodówce. Schłodzony marcepan twardnieje, ale wystarczy pougniatać go chwilę(...)słodka masa ze zmielonych migdałów i cukru lub miodu używana jako dodatek do słodkich wypieków oraz przygotowywania pralinek, batoników i jadalnych dekoracji ciast, tortów i deserów. Im mniejszy zawiera dodatek cukru, tym wyższej jakości marcepan. Domowy marcepan możemy zabarwić na ciemniejszy kolor jeśli użyjemy do jego przygotowania zmielonego na puder cukru trzcinowego lub miodu. Można też przygotować marcepan z dodatkiem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata