składniki* 600 ml mleka 3,2%* 2 i 1/2 szklanki cukru* 1 cukier wanilinowy* 125 g margaryny* 100 g ryżu preparowanego* 1 i 1/2 szklanki płatków
Mix smakuchemicznych specyfikow.Domowe ,w zaleznosci jakich skladnikow do nich uzyjemy moga byc prawdziwa bomba kaloryczna lub wrecz odwrotnie-super dietetyczne.Do ich wykonania mozemy uzyc domowej maszynki do lodow,ale bez niej tez zrobimy smakowite zimne kulki. Te na bazie mleka skondensowanego sa przepyszne.Bardzo lekkie i puchate.Maja jeszcze jedna zaleta-sa miekkimi lodami i nie zamarzaja na kamien sa zatem bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!średnie marchewki 3 duże ząbki czosnku 2 średnie całe pory 2 średnie cebule 2 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1 łyżka czarnego pieprzu ziarnistego 8 szklanek wody sól morska, świeżo mielony pieprz czarny Przygotowanie domowego bulionu warzywnego: Warzywa (seler, pietruszkę, marchewkę, cebulę, pory i czosnek) obrać, umyć i pokroić w większe, dowolne kawałki (czosnek można zostawić
Moja Delicjatutaj zastosowaliśmy taryfę ulgową i poniższy przepis pozwoli Wam na uzyskanie bardzo smacznych przekąsek. Dzięki ciastu piwnemu oraz odpowiedniej temperaturze ani kulki ani krążki nie będą „opite” tłuszczem. Jeśli uwielbiacie takie fast foodowe rarytasy, to ta domowa wersja jest świetnym pomysłem na ucztę bez wyrzutów sumienia. Jak mawiają pracownicy Cluckin’ Bell: „Enjoy-a-doodle-doo!”. Zobacz
Nerds Kitchenmąki pszennej 1/3 łyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju z awokado DODATKOWO: 1 puszka sardynek w oleju z chili kawałek Sera Korycińskiego "Swojskiego" z miętą Czesławy Zarzeckiej domowy Słodko-Ostry Sos Chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże(...)którą przykryłam ściereczką i odstawiłam na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie wysypałam ser pokrojony w kostkę, gdzieniegdzie sardynki. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220- 250 stopni
Blondynka Gotujeszklanki mąki pszennej 1/3 łyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju z awokado z chili DODATKOWO: kawałek Sera Korycińskiego "Swojskiego" z miętą Czesławy Zarzeckiej kilka pomidorków śliwkowych domowy Sos Słodko-Ostry Chili Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób. Do miski wsypałam sól, następnie przesiałam mąki, zrobiłam wgłębienie, do którego wsypałam cukier, pokruszyłam drożdże i wlałam(...)którą przykryłam ściereczką i odstawiłam na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie poukładałam połówki pomidorków śliwkowych, na całą pizzę wysypałam kosteczki sera Korycińskiego. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego
Blondynka Gotujeciepłej wody 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki pszennej typ 0 1/3 łyżeczki cukru'3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki ziarenek czarnuszki DODATKOWO: Domowy Sos słodko ostry chili 10 plasterków salami kilka filecików anchois ser żółty starty na tarce o grubych oczkach Wykonanie: Ciasto na pizzę zawsze robię w taki sam sposób(...)którą przykryłam ściereczką i odstawiłam na około godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie uderzyłam pięścią w ciasto, aby pozbyć się powietrza z kulki, z której potem rozkręcam placek o średnicy 31 cm. Rozkręcony placek posmarowałam domowym sosem chili słodko ostrym , następnie poukładałam plasterki salami, gdzieniegdzie fileciki anchois, całość posypałam startym żółtym serem. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego
Blondynka Gotuje4 kromki chleba 1 duży pomidor pokrojony w grube plastry 1 kulka mozzarelli pokrojona w grube plastry 4 łyżeczki zielonego pesto 2 łyżeczki oliwy świeży pieprz
Świat Domowej Kuchnicienkie, dość spore "placki" gdyż mięso podczas pieczenia kurczy się dość znacznie. Jeśli hamburgery przyrządzamy w plenerze można uformować je ręcznie. W domowych warunkach możemy do pomocy wykorzystać wałek i pergamin przez, który rozwałkowujemy kulki mięsa do odpowiedniej grubości. Pieczemy po kilka minut z każdej strony, na średnio rozgrzanym grillu - bezpośrednio na czystym ruszcie (na tacce nie polecam, gdyż
Kuchnia po mojemuPrzeważnie makaron kupuję gotowy, ale czasami nachodzi mnie na domowe kluski. Są zupełnie inne niż te ze sklepu no i można się pobawić przy robieniu np. barwiąc jakoś ładnie. Dzisiaj na różowo chociaż to nie jest mój ulubiony kolor :DDo ciasta na makaron dodaję trochę oleju rzepakowego - nie zmienia smaku ani zapachu a powoduje, że ciasto jest bardziej elastyczne, lepiej(...)się wałkuje a po ugotowaniu kluski tak bardzo się nie sklejają.Już nie pierwszy raz robię kulki z twarogu chociaż wcześniej były ze zwykłego - obtoczone w orzechach czy przyprawach mogą być samodzielną przekąską albo częścią deserów lub sałatek. Czasami podaję takie kulki serowe z owocami - kilka razy były gwiazdami spotkania z przyjaciółmi bo lubią je nie tylko dzieci
Smaczna Pyzagruszki * łyżka miodu * 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie : Składniki na ciasto szybko zagnieść, uformować kulkę, owinąć folią i włożyć do lodówki na pół godziny. Przygotować budyń z połowy składników podanych na opakowaniu - ja bym użyła dwóch torebek. Przygotowałam domowy budyń bananowy . Ciastem wylepić dno i boki foremki do tarty. Nakłuć widelcem i piec około 15 minut
Magiczne Życie MartyJeśli tak jak ja lubicie kokos i mleko w proszku to koniecznie musicie zrobić sobie takie kulki. Są banalne w przygotowaniu, choć formowanie zajmuje nieco
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakrólika około 1,40 kg kupuję tutaj KLIK przyprawa do mięs czerwona Knorr masło klarowane 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią 1 łyżka koncentratu pomidorowego Wegeta domowa pieprz czarny mielony i sól do smaku kubek gęstej śmietany ( 180 ml) 1-2 łyżki skrobi kukurydzianej Mięso królika
Takie tam pichcenieniego jest lekkie jak mgiełka- to za sprawą mocno ubitych białek). Proponuję wypróbować obydwie wersje. Jest to bardzo popularne francuskie ciasto domowe. Przepis pochodzi z mojej ulubionej książki " Wyśmienita kuchnia francuska". Idealnie smakuje z bitą śmietaną, kulką loda waniliowego lub po prostu posypane tylko mielonym ksylitolem (lub cukrem pudrem). Przepis na tortownicę 24cm.Składniki :- 275g czekolady (u mnie przewaga gorzkiej
Smaczne Zdrowebułka (najlepiej sucha) 5 łyżek bułki tartej 1 jajko ok. 230 ml wody po gotowaniu boczku 55 g przyprawy "Pasztet domowy" od Dobrej Kiełbasy Boczek gotujemy w niewielkiej ilości wody z 1 liściem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego. Bułkę solidnie namaczamy w wodzie. Mięso z rosołu, boczek, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa (sitko
Marder&Marder Manufacture