rozpoczynaj i kończ swój dzień szklanką wody z cytryną, a najlepiej pij też wodę z cytryną w ciągu dnia; unikaj w swojej diecie cukrów prostych – wystrzegaj się cukierków, batoników czy też przekąsek typu chipsy, paluszki, krakersy itp. ; posiłki spożywaj powoli i nie pij napojów w trakcie konsumowania posiłków; uprawiaj aktywność fizyczną co najmniej 3 razy w tygodniu min. 45minut(...)jadł z przyjemnością to co będzie na talerzu; używaj soli morskiej nieoczyszczonej, gruboziarnistej i nie przesadzaj z ilością dodawania jej do potraw; potrawy typu fast food próbuj przygotowywać z domowych składników np. przepis na domowy hamburger fit znajdziesz (tutaj) ; dbaj o to, aby Twoje posiłki były różnorodne i nie składały się z tych samych składników pokarmowych; nie przesadzaj z ilością
MintTasteOstatnio testowałam nowy przepis, oczywiście jak to ja trochę pozmieniałam i zrobiłam po swojemu :) Ciasto wyszło przepyszne, więc postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na nie
Pani domowaUwielbiam wszystko co kokosowe, ale niestety sklepowe słodycze oprócz strasznego składu, są dla mnie zazwyczaj za słodkie, stąd gdy najdzie mnie już ochota, to staram się ją zaspokoić w domowym zaciszu, dlatego dziś mam dla Was prawdziwy hit, który skradł moje serce! Nawet A., który zawsze krzywo patrzy na moje uzdrawianie słodyczy, przyznał rację, że są bardzo dobre(...)zbędnego cukru oraz ulepszaczy, za to mają w sobie same dobroci: zdrową kaszę jaglaną, tłuszcz pochodzący z kokosa i magnez z gorzkiej czekolady. To co, skusicie się na jednego batonika? Inspiracja: Mamy sprawy Składniki na 16 szt. 1 woreczek kaszy jaglanej (100 gram) 1/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego 2 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady (około
Fabryka pomysłówTo ciasto zawiera w sobie wszystko, co uwielbiają prawdziwe łasuchy. Kajmak, czekolada, krem i odrobina alkoholu wspaniale ze sobą współgrają, ciasto jest miękkie, słodkie ale nie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasłodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas. Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby wyciągnąć z lodówki przed podaniem - wtedy będą mniej(...)misce mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać odstawić do lodówki na ok 30 min po tym czasie formować batoniki - układać najlepiej na papierze do pieczenia - odstawić do lodówki na min 2 h czekolady roztopić w kąpieli wodnej i obtaczać batoniki - schłodzić w lodówce przez min 30 min Batoniki należy
Gotowanie z pasjąProsty i łatwy sposób na wykonanie tortu przy użyciu gotowych spodów biszkoptowych. Natomiast jeżeli mamy dużo czasu i chęci, to pieczemy oczywiście klasyczny biszkopt
chleba naszegoŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie ono daje nam energię na cały dzień, ale również reguluje i pobudza pracę naszego układu trawiennego zapewniając
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowa wersja jednego z najpopularniejszych batonów na świecie. Ja osobiście wolę Marsa, ale ciasto z nim jako głównym składnikiem jest zdecydowanie za słodkie, nawet dla mnie:) Snickers powstał z batonów, pysznej masy z mleka w proszku, krówki i polewy. Same pyszności. Polecam fanatykom cukru:D foremka o średnicy 20 cm 40 minut spód: 3 batony snickers(...)szklanki mleka w proszku 100 g masła dodatkowo: szklanka orzeszków ziemnych masa krówkowa ( u nas zawsze Helio) 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietany kremówki Masło roztopić z batonikami Snickers. Zdjąć z gazu. Orzeszki zemleć w malakserze, dodać do roztopionego masła z batonikami. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę na spód. Włożyć do lodówki na około 20 minut. Masło
Ania i Marcin gotująUwielbiam słodyczy, a tym bardziej ciasta bez pieczenia :) Tym razem pokażę Wam przepis Madzi na szybkie i bardzo proste ciasto lion. Chyba każdy z nas zna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cieple sa tak chrupiace,ze wciagaja i nie mozna przestac jesc.Upieklam je w foremce 23x30 cm (moze byc mniejsza).Skladniki:300 g platkow owsianych130 g maki orkiszowej1 lyzeczka domowego cukru waniliowego1/2 lyzeczki mielonego cynamonu1/2 lyzeczki proszku do pieczenia170 g syropu ryzowego (dalam jablkowy)10 g oleju kokosowego lub slonecznikowego 100 g dzemu lub konfituryWYKONANIE :wlaczyc piekarnik na 180°Cplatki(...)przygotownej foremce i mocno przyciskajac grzbietem wilgotnej lyzkirozprowadzic na ciescie konfiturerozprowadzic druga czesc ciasta i wyrownac powierzchniepiec w 180°C 20 minutstudzic na kratce kuchennejprzed podaniem pociac w kwadratyUwagi:batoniki owsiane mozna przechowywac w zamknietej puszce do 2 tygodni.Jako nadzienie mozna wykorzysta mase orzechowa lub z karobu.Przepis zaczerpnelam z "Natürlich"-Heft April
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Domowe granola bars to bardzo smaczna i zdrowa przekąska, którą można na przykład zapakować dziecku do szkoły i mieć pewność, że zamiast batona ze sklepu zje coś zdrowego. Nie trzeba sztywno trzymać się przepisu, można dowolnie zmieniać składniki, a i tak zawsze wyjdą pyszne i chrupiące :) Przepis pochodzi z bloga Zielony środek . Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych górskich(...)śliwek suszonych 1 starte jabłko łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego 70g roztopionego masła sok z 1/2 cytryny 1/4 łyżeczki soli Wszystkie składniki razem wymieszać. Formować batoniki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec około 45 minut
kuchnia doskidużo droższe niż w sklepach osiedlowych, czy supermarketach. Z tego względu polecamy zawsze mieć przy sobie małą butelkę wody, czy jakąś drobna przekąskę, by potem nie zapłacić majątku za batonika czy kanapkę. Raz dałam się tak złapać i w kawiarence przy banku zapłaciłam 3 zł za mała butelkę wody niegazowanej. Nigdy więcej. Szykujmy sobie drugie śniadania. Niby banał(...)mamy pod ręką ulubioną miętę, bazylie, czy tymianek. Robienie własnych przetworów czy to dżemu, powideł lub kompotów. Wprawdzie stracimy nieco czasu, a czasem i cierpliwość, ale efektem będą wyśmienite, domowe przetwory. Zrobione samodzielnie pozwalają zaoszczędzić pieniądze, dają mnóstwo satysfakcji oraz pewność jakości. Ponadto wiemy, że nie znajdują się w nich żadne polepszacze smaku, sztuczne barwniki, czy nadmierna ilość cukru. Zapewniam
Kolizje SmakówPołączenie białej czekolady i herbaty Matcha jak dla mnie to smak idealny. Gdyby nie moja silna wola pewnie zjadłabym wszystkie czekoladki sama. Zamiast mnie zrobił to
Blondynka GotujeJakiś czas temu miałam okazję po dzielić się z Wami przepisem na pyszn e rogalik i wiedeński e . Zamierzam upiec je na Boże Narodzenie więc już dziś przygotowałam domową masę marcepanową , która jest jednym z e składników tych znakomitych ciasteczek. składniki: 1 1/2 szklanki migdałów 1 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 1 białko(...)Całość wyrobiłam na gładką masę i schłodziłam w lodówce. Mam nadzieję, że zdążę wykorzystać ją do rogalików, bo jest tak pyszna, że wyjadamy ją tak po prostu, jak marcepanowy batonik
babka w formie