Idealne na weekend, idealne na każdy dzień! Domowe Lody truskawkowe. Podam Wam bardzo łatwy przepis na lody truskawkowe. Potrzebujemy tylko trzy składniki. Jeśli chcemy przygotować domowym sposobem lody truskawkowe to włóżcie do pojemnika blendera mrożone truskawki i zmiksujcie je z łyżką jogurtu greckiego i łyżką miodu. Masę truskawkową przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażarce na godzinę aby mocniej stężały(...)szybkie i tanie! Przyznacie mi rację, nie ma łatwiejszych lodów do zrobienia! Moje pozostałe przepisy na lody: Najlepsze lody owocowe bez maszynki Przepis na lody malinowe (bez maszynki) Domowe lody miętowe z likierem miętowym Domowe lody miętowe Najlepsze lody czekoladowe z truskawkami (deser lodowy) Najlepsze domowe lody owocowe Lody bananowe – pyszny deser Lody truskawkowe Lody domowe The post Łatwy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczęsto tę nazwę odnosi się do takiego właśnie sposobu podania tej potrawy. ” Kto nie kocha hamburgerów? Pewnie znajdą się tacy. Ale hamburgery przygotowane w domu, to co innego. Pyszne domowe bułki… domowy majonez… od podstaw - prawdziwe, domowe hamburgery. Nie mają one nic wspólnego z fast foodem. Na to danie trzeba, niestety, poświęcić trochę więcej czasu. W tym przepisie(...)lubi. Ta „przekąska” może, z powodzeniem, stanowić samodzielne danie. Życie jest zbyt krótkie, by odmawiać sobie przyjemności. Dlaczego tą małą przyjemnością nie może być… domowy hamburger… i nie tylko? Smacznego. Wydrukuj przepis The post Domowe hamburgery appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPolecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 200 g wiórków kokosowych 1 białko 200 g cukru pudru Wszystkie składniki wymieszać i długo ugniatać. Gotową masą wypełniać foremki prawie w całości. Następnie palcem
Domowa cukiernia Ewykoniec dodać pieprz mielony, sól czosnkową ciasto francuskie rozwinąć na papier do pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec pizzę około 30-35 minut, kroić ciut
W Mojej Kuchni Lubiędopiero w poszczególnych postach. Miłego gotowania i wesołych świąt! Zapisz Świąteczne krajobrazy, czyli jak udekorować dom na Boże Narodzenie przy dwóch kotach (albo dzieciach) Bigos mojego Taty Szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Barszcz wigilijny na domowym zakwasie z buraków Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia Czysty, aromatyczny barszcz czerwony Postne półkruche paszteciki z kapustą(...)włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku Śledzie piernikowe w musztardzie, whisky i wiśniówce Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa Śledzie po szwedzku – inlagd sill Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Domowy likier Irish Cream – domowy Baileys Rum piernikowy. Kremowy likier na rumie piernikowym Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Wigilijny kompot z suszu w wersji ‘modern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy
Karo in the Kitchenpolecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka 200 g cukru pudru 150 ml oleju 200 g drobno startej marchewki 50 g orzechów włoskich 100 g drobno pokrojonego jabłka
Domowa cukiernia EwyPrzepisy na salceson domowy już są na blogu..ale wstawię post dla przypomnienia ..no i tym razem zrobiłam w słoiczku..prawdę mówiąc to mąż zrobił ..ja tylko przełożyłam w słoiczki i słoiczki dla pewności zawekowałam.. 1/2 świńskiego łba ok. 10 dag skórek wieprzowych ok. 25 dag słoniny serce, płucka, ozorek przyprawy do smaku: czosnek( 2-3 ząbki) sól majeranek
Moje domowe kucharzenienajbardziej podatne na anginę, kiedy bardzo rozgrzani gwałtownie schładzamy się lodami. Jedzmy je zatem powoli, aby nie fundować gardłu szoku termicznego. Wiecie, że jestem zwolenniczką wszystkiego, co domowe. Zrobienie domowych lodów nie jest trudne i nie wymaga posiadania maszynek, jak to niektórzy myślą. W ubiegłym roku wielką popularnością cieszyły się moje domowe lody truskawkowe , które ja również bardzo lubię(...)przygotowanie wymaga jednak troszkę więcej pracy niż lody, na które dzisiaj Was zapraszam. Wodne lody są chyba jeszcze większym polem dla wyobraźni. Do ich zrobienia można wykorzystać domowe soki czy kompoty, ale nie tylko. Napary z mięty, melisy czy smakowe herbaty też się sprawdzą. Wystarczy zaopatrzyć się w pojemniczki do lodów na patyku, które są w większości sklepów z artykułami
Codzienna kuchnia niecodziennaSmacznego!!! Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyDziś chciałam Was zachęcić do przygotowania własnoręcznie podarunku gwiazdkowego dla Waszych bliskich. Domowa sól morska aromatyzowana ziołami i przyprawami to prosty i elegancki upominek, który przyniesie wiele radości osobom lubiącym gotować i ułatwi życie tym, którzy rzadko to robią. Bonus - we wpisie znajdziecie gotowe etykiety na słoiki! Wreszcie na mój blog zawitały Święta! Miałam oczywiście zamiar zacząć dużo wcześniej(...)takich krajach jak Włochy, Francja i Hiszpania. W tym roku postanowiłam jednak ugryźć temat inaczej. Mam zamiar przedstawić Wam kilka pomysłów na jadalne prezenty inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Zaczniemy od domowej soli ziołowej , a dokładniej soli morskiej aromatyzowanej ziołami i przyprawami. Ten bardzo prosty do przygotowania podarunek wygląda elegancko i z pewnością przyniesie wiele radości bliskim interesującym się gotowaniem i ułatwi
Chilli Czosnek i OliwaDomowy marcepan (słodka masa migdałowa) bije na głowę smakiem (i przede wszystkim jakością) ten, który możemy kupić w sklepie. Bez sztucznych dodatków i wypełniaczy smakuje znacznie lepiej. Robi się go tak łatwo, że warto spróbować – to tylko 5 minut pracy. Domowy marcepan przyda nam się do wielu deserów. Można nim między innymi nadziać domowe pralinki, przełożyć piernik staropolski, obłożyć(...)rogali marcińskich czy też świątecznego stollen. Warto go rozwałkować i ułożyć na keksie . Możemy przygotować go wcześniej i przechowywać owinięty w folię w lodówce – do miesiąca czasu. Domowy marcepan: 200 g mielonych migdałów * 3 łyżki płynnego miodu 2-3 łyżki amaretto (lub tyle samo wody + 2-3 krople aromatu migdałowego, jednak zdecydowanie polecam amaretto) 1 szklanka cukru pudru
Poezja smakuposmarować roztopioną czekoladą i posypać bakaliami, np. skórką pomarańczową lub cytrynową. 7. Pierniki są gotowe do spożycia. Ładnie się przechowują i nie twardnieją. Polecam i życzę smacznego!!! Źródło: Domowe wypieki
Kuchnia domowa Anijest odpowiednikiem naszej środy popielcowej. Mało kto nie lubi słodyczy, więc osoby, które ich jeść nie mogą lub z pewnych względów nie powinny poniższy przepis ucieszy na pewno. Chałwa domowa z pistacjami. Słowo chałwa w języku greckim i arabskim oznacza cukierek. Jednak mało kto kojarzy, że powstaje ona głównie z sezamu. Wprost niewiarygodne wydaje się przygotowanie chałwy z tak niewielkiej(...)szklanki), przykrywamy szczelnie i wstawiamy do stężenia, do lodówki. Chałwa została zrobiona w ramach akcji Ciasto na niedzielę . Ciastem co prawda nie jest, ale wyjątkowym łakociem – na pewno. Chałwą domową z pistacjami mogą się rozkoszować diabetycy, weganie, wegetarianie, osoby na diecie bezglutenowej… i nie tylko. Jest to na pewno nie tylko pyszny, ale i bardzo zdrowy przysmak. Chałwa skrywa
mojewypiekiinietylkoumieścić je pod czekoladowym nosem… …i babeczki są gotowe! Gratulacje! Zostaliście właścicielami- wesołego, włochatego, a przede wszystkim pysznego stadka reniferków Smacznego!!! Artykuł Muffinki Reniferki pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty