domowa pizza - 2645 przepisów (strona:149/177)

Przepis na Wigilę: Drożdżowe kapuśniaczki 105

wspaniała przekąska, nasza, polska, jakiej gdzie indziej nie znajdziecie. Nasz własny tapas albo pattie, tym smakowitszy, że raczej nie jest jedzony na co odzień, ale w pięknych okolicznościach wigilii. Domowe kapuśniaczki – warto spróbować Jeśli nigdy nie robiliście kapuśniaczków musicie spróbować. Jest to przepyszne ciasteczko z wytrawnym nadzieniem, dość łatwe do zrobienia, jeśli będziecie trzymać się przepisu. Satysfakcja po upieczeniu(...)mieszamy i rozsmarowujemy pędzelkiem po wierzchu kapuśniaczków. Robimy to dokładnie, żeby ładnie się zrumieniły. Posypujemy wałeczki kminkiem, czarnuszką, pokruszoną kolendrą lub lubczykiem. Ostrym nożem lub najlepiej okrągłym nożem to pizzy kroimy wałeczki w poprzek, dzieląc je na małe kapuśniaczki. Po upieczeniu łatwiej będzie je podzielić. Tak przygotowane kapuśniaczki wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut, aż pięknie zbrązowieją.   Artykuł

Niedzielny kucharz
Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki 215

wspaniała przekąska, nasza, polska, jakiej gdzie indziej nie znajdziecie. Nasz własny tapas albo pattie, tym smakowitszy, że raczej nie jest jedzony na co odzień, ale w pięknych okolicznościach wigilii. Domowe kapuśniaczki – warto spróbować Jeśli nigdy nie robiliście kapuśniaczków musicie spróbować. Jest to przepyszne ciasteczko z wytrawnym nadzieniem, dość łatwe do zrobienia, jeśli będziecie trzymać się przepisu. Satysfakcja po upieczeniu(...)mieszamy i rozsmarowujemy pędzelkiem po wierzchu kapuśniaczków. Robimy to dokładnie, żeby ładnie się zrumieniły. Posypujemy wałeczki kminkiem, czarnuszką, pokruszoną kolendrą lub lubczykiem. Ostrym nożem lub najlepiej okrągłym nożem to pizzy kroimy wałeczki w poprzek, dzieląc je na małe kapuśniaczki. Po upieczeniu łatwiej będzie je podzielić. Tak przygotowane kapuśniaczki wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut, aż pięknie zbrązowieją.   Artykuł

Niedzielny kucharz
Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki 121

wspaniała przekąska, nasza, polska, jakiej gdzie indziej nie znajdziecie. Nasz własny tapas albo pattie, tym smakowitszy, że raczej nie jest jedzony na co odzień, ale w pięknych okolicznościach wigilii. Domowe kapuśniaczki – warto spróbować Jeśli nigdy nie robiliście kapuśniaczków musicie spróbować. Jest to przepyszne ciasteczko z wytrawnym nadzieniem, dość łatwe do zrobienia, jeśli będziecie trzymać się przepisu. Satysfakcja po upieczeniu(...)mieszamy i rozsmarowujemy pędzelkiem po wierzchu kapuśniaczków. Robimy to dokładnie, żeby ładnie się zrumieniły. Posypujemy wałeczki kminkiem, czarnuszką, pokruszoną kolendrą lub lubczykiem. Ostrym nożem lub najlepiej okrągłym nożem to pizzy kroimy wałeczki w poprzek, dzieląc je na małe kapuśniaczki. Po upieczeniu łatwiej będzie je podzielić. Tak przygotowane kapuśniaczki wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut, aż pięknie zbrązowieją.   Artykuł

Niedzielny kucharz
W ALT CAFE kawa i zabawa podczas Festwialu Kawy 134

znajdzie tutaj swój kawałek podłogi lub trawki [źródło: altcafe ] .  Można się tu zjawić zarówno na śniadanie , jak i na lunch . Dostępne odrębne menu przyjazne dla maluchów . Do popicia domowa lemoniada lub świeży sok , choć piwko oraz wino też się znajdzie. Oczywiście królują tu aromatyczna kawa i apetyczne desery . Miejscówa na rogu okazałego kompleksu usługowo-mieszkalnego Altus , w pobliżu(...)żałośnie zaskomlał z wrażenia ... 15 PLN za ciasto jest jeszcze do zniesienia - ale tylko wtedy gdy kawałek ten jest zdecydowanie słusznej wielkości. Średnio ok. 19 PLN za malutką pizzę - to trochę jednak wygórowane. Do tego 9 PLN za bułkę śniadaniową i podobna ilość złotówek za mały napój w butelce - hmmm... Tak więc na jednej szali mamy komfort rodzinnego biesiadowania

Grunt to przepis!
Bolognese – oryginalny przepis na sos boloński 62

Ragù alla bolognese , czyli sos boloński, to chyba najbardziej znany, obok pizzy, przepis włoskiej kuchni. Przygotowując bolognese tak, jak robią to Włosi, możecie być pewni, że otrzymacie gęsty, intensywny, pyszny sos, który idealnie oblepi makaron i razem z nim stworzy wspaniałe danie. Ragù alla bolognese – najsłynniejszy włoski sos Bolognese to prawdziwa klasyka kuchni włoskiej. Ten długo gotowany(...)niego zbyt delikatne. Zdecydowanie lepszym wyborem – i chyba najpopularniejszym we Włoszech – jest tagliatelle. Długie, płaskie wstęgi świetnie podołają gęstemu bolognese . Kiedy tylko mam czas przygotowuję włoski, domowy makaron jajeczny. Jego smak jest po prostu niepowtarzalny! Przepis znajdziecie poniżej. Domowy makaron jajeczny Ten przepis na domowy makaron jajeczny to prawdziwy hit! Mistrz włoskiej kuchni Marc Vetri przygotował przepis idealny

Na-talerzu.pl
Mikrofalówka – wyznanie wyrodnego ojca i jeszcze gorszego kucharza 95

przepisy na cielęcinę, ryby, warzywa czy desery. Wszystko, co udało mi się przyrządzić, smakowało jak skrzyżowanie jedzenia dla kosmonautów z chińskimi trampkami. Ponadto, mimo iż polecam mikrofalówkę do codziennego domowego użytku, daleki jestem od tego, by pakować do niej każdego kotleta i zupę, która wychodzi z profesjonalnej kuchni. Jeśli traficie do lokalu, który przygotuje dania w ten sposób, uciekajcie(...)oraz obudowę ze stali nierdzewnej. Sprzęt wyposażony jest w trzy funkcje mikrofale, grill, mikrofale + grill, 5 poziomów mocy do 700W oraz 8 programów automatycznych : auto, warzywa, mięso, makaron, ziemniaki, pizza i zupa.   Na koniec proponuję zaopatrzyć się w specjalny płyn do mycia mikrofalówek, lodówek, zamrażarek, zmywarek wewnątrz i na zewnątrz. Znajdziesz go TUTAJ . Doskonale czyści i pozostawia świeży zapach

kuron.com.pl
Chleb pszenny na nocnym zaczynie i moje lato 67

Witaj! U mnie lato w pełni i okres wakacyjny. Korzystam garściami i czasem jest tak, że ani nic nie gotuję, ani nie piekę… Wciąż jestem

Raj dla Podniebienia
Chleb pszenny na nocnym zaczynie i moje lato 56

Witaj! U mnie lato w pełni i okres wakacyjny. Korzystam garściami i czasem jest tak, że ani nic nie gotuję, ani nie piekę… Wciąż jestem

Raj dla Podniebienia
Chleb pszenny na nocnym zaczynie i moje lato 111

Witaj! U mnie lato w pełni i okres wakacyjny. Korzystam garściami i czasem jest tak, że ani nic nie gotuję, ani nie piekę… Wciąż jestem

Raj dla Podniebienia
Pasztet z cukinii – przepis z serem żółtym 162

Pasztet z cukinii z dodatkiem sera żółtego to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych pasztetów mięsnych. Łatwy do przygotowania, doskonały na kanapki, a także jako dodatek

Via Gusto
Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami 207

macie czasami tak, że zabieracie się za przygotowanie jakiegoś dania i okazuje się, że brakuje Wam podstawowego składnika? U mnie to przeważnie brakuje chleba, albo cukru, trzeba wtedy piec domowe bułeczki lub jakiś chlebek. Ale żeby zabrakło mi mąki? Tego jeszcze nie miałam, było tyle co kot napłakał, akurat do posypania stolnicy ! Chciałam upiec jakieś ciasto bo zadzwonili znajomi(...)wychodzi i się kruszy, albo temat ciast to dla nich czarna magia. Przygotowanie ciasta na tartaletki: Mieszankę z margaryną i jajkiem wymieszałam kilka minut w moim robocie hakiem do pizzy. To ciasto nie potrzeba chłodzić w lodówce. Silikonową stolnicę podsypujemy delikatnie mąką, robimy z ciasta wałek. Ciasto dzielimy na 12 kawałków, które po kolei rozpłaszczamy dłonią w kształt koła większego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto dyniowe z gruszkami 100

Uwielbiam sezonowość w mojej kuchni i na moim talerzu. Wtedy wraz z mijającymi porami roku za oknem, zmienia się także menu na moim stole. W kalendarzu

Kulinarne przygody Gatity
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 169

ziemniaków, grillowanych czy pieczonych warzyw lub w bardziej orientalnej wersji - posmarować nim płaski chlebek typu flatbread i posypać za'atarem lub ułożyć na nim grillowane warzywa, otrzymując rodzaj oryginalnej pizzy. Co zrobić z oliwą pozostałą po marynowaniu labneh ? Gdy wyjesz już cały labneh , w słoiczku pozostanie oliwa z przyprawami. Pod żadnym pozorem jej nie wylewaj! To Twoja darmowa oliwa aromatyzowana(...)dodatkiem świeżych ziół, czosnku lub świeżej chilli dobrze jest zjeść w przeciągu tygodnia, ponieważ istnieje ryzyko rozwoju bakterii Clostridium botulinum. Więcej na ten temat przeczytasz przy przepisie na domową oliwę aromatyzowaną . *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Domowy kompot 177

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania