85mg, B6- 0,85mg, B12- 18mg. Duszona wątróbka ma dużo więcej witaminy A (4,26mg), niż uznawana za jej najlepsze źródło marchew . Ma również jako jedyne z mięs – witaminę C . I to nie mało, bo w porównaniu do 100g marchwi (3,6mg) wątroba wieprzowa ma jej aż 27mg. Gdy już z listą zakupów stoicie u rzeźnika, po czym poznać(...)czas mieszając żeby nie przywarła do dna. My najbardziej lubimy ją podaną ze świeżym pszennym chlebem, który świetnie nadaje się do zbierania z talerza cebuli i sosu, i z dodatkiem kiszonych ogórków . Jeśli jecie mięso, raz na jakiś czas warto się do wątróbki przekonać. Szczególnie do tak przygotowanej. SKŁADNIKI 800g wątróbki wieprzowej zimne mleko mąka pszenna 4 duże cebule (około
Karo in the KitchenPieczarkowe rolady z szynki Rolady pieczarkowe , to zawsze dobry pomysł na obiad lub na zagospodarowanie kawałka dość suchego mięsa jakim jest szynka . Oczywiście wiele osób , może
Ogrodnik w podróżyCzy ja o ziemniakach piszę do znudzenia? Może, ale to dla mnie najbardziej wszechstronne warzywo na świecie. Nie ma drugiego takiego, które można przerobić na chipsy
Karo in the KitchenNie lubię nazw nie polskobrzmiących. Momentami drażnią mnie wręcz. Mamy tak piękny polski język, możemy sami wymyślać czy stosować już istniejące polskie nazwy, nie tylko potraw
Codzienna kuchnia niecodziennaprzebiega ich zbieranie (: Te urokliwe, małe grzybki z pięknym żółtym kapeluszem są bardzo pożyteczne, spełniają się jako idealny komponent do śniadaniowej jajecznicy, ale i są idealne w sosach do mięs czy makaronów, świetnie smakują zapiekane na kruchych spodach lub cieście francuskim oraz saute w śmietanie z koperkiem lub marynowane (: I szczerze nie znam osób, którzy tych maleństw nie lubią(...)rogalików smarujemy białkiem lub mlekiem i pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 25-30 minut, aż do zdecydowanego zarumienienia powierzchi. Rogaliki posypujemy koperkiem i podajemy z dodatkami - smacznego! (: (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document
Symfonia Smakówbardzo smacznych, nieskomplikowanych sposobów. Jednym z nich jest tradycyjny dla kuchni bliskowschodniej hummus, czyli pasta z ciecierzycy. W klasycznej wersji jest to połączenie ciecierzycy z pastą tahini oraz kilkoma dodatkami, takimi jak sok z cytryny, czosnek, sól, oliwa. Ja dziś zrobię wersję z suszonymi pomidorami, moją ulubioną. Zamiast samej oliwy dodam trochę wody, żeby pasta była trochę lżejsza. Zrobienie hummusu(...)często używam na kanapkach, zamiast masła. Jest dużo smaczniejszy i mniej kaloryczny niż masło, a kanapka zyskuje dodatkowy, głeboki smak! Zdarza mi się go wykorzystywać również do mięs, jak w przypadku polędwiczki z poprzedniego wpisu, który znajdziesz TUTAJ . Smacznego! Hummus is best as a dip for vegetables or, simply, with bread. I use it often for sandwiches, instead of butter
Martyna Cooksbardzo smacznych, nieskomplikowanych sposobów. Jednym z nich jest tradycyjny dla kuchni bliskowschodniej hummus, czyli pasta z ciecierzycy. W klasycznej wersji jest to połączenie ciecierzycy z pastą tahini oraz kilkoma dodatkami, takimi jak sok z cytryny, czosnek, sól, oliwa. Ja dziś zrobię wersję z suszonymi pomidorami, moją ulubioną. Zamiast samej oliwy dodam trochę wody, żeby pasta była trochę lżejsza. Zrobienie hummusu(...)często używam na kanapkach, zamiast masła. Jest dużo smaczniejszy i mniej kaloryczny niż masło, a kanapka zyskuje dodatkowy, głeboki smak! Zdarza mi się go wykorzystywać również do mięs, jak w przypadku polędwiczki z poprzedniego wpisu, który znajdziesz TUTAJ . Smacznego! Hummus is best as a dip for vegetables or, simply, with bread. I use it often for sandwiches, instead of butter
Martyna Cooks