wysokie temperatury nie opuszczają nas, to i tak czasem coś słodkiego do kawki chętnie by się zjadło, prawda? No dobra, niektórzy nie "czasem", ale "dość często" ;) Dla wszystkich łasuchów mam dziś sernik z masą krówkową. Słodki i pyszny, taki w sam raz do zimnej kawy :) Składniki:400 g twarogu,5 jajek
Codzienna kuchnia niecodziennazdrowia i wszelkiej pomyślności przez cały długi rok, nie tylko dziś :) A to moja słodka propozycja na Dzień Matki.Zawsze można spróbować upiec sernik, do odważnych świat kulinarny należy:) Składniki : 1 i 1/2 kg dobrego, białego sera 15 jajek 2 szklanki cukru 20 dag masła śmietana 18% - 400 ml firmy Jogo 3 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy(...)ponownie zmiksować Ubić białka na pianę i dodać delikatnie mieszając pianę z masą Piec przez co najmniej 60 min. w temp. 180 stopni C (zrobić test patyczkiem) Sernik piec w dużej blaszce, po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Wierzch można polać czekoladą. Mój sernik był z połowy składników ( dałam 7 dużych jaj) i piekłam przez
Proste Potrawywersji bez polewy, bo jest ciut za słodkie, ale goście często sięgają po dodatkowe porcje. Tak, tak, poniosło mnie artystycznie. Żart Dzięki takiemu układowi herbatników, mamy w serniku pionowe pasy, oddzielone paskami herbatnikowymi. Możemy je podkreślić, zmieniając kolor herbatników. Ilość dodanych owoców również zależy od naszych osobistych upodobań. Możemy w masę powtykać ich dość dużo lub też pojedyncze sztuki. Możemy(...)musimy na górze stosować polewy czekoladowej a np. galaretkę czy też położyć same owoce. I tak będzie smacznie. W każdym razie zrobienie tego sernika to jakieś 10-15 min roboty, o ile użyjecie dobrej jakości sera. Tak, wiecie jaki ja używam Powinni mi już płacić za reklamę. Można użyć odsączonego serka wiaderkowego lub zmielonego sera białego tłustego. Kwestia herbatników
Mieszam w Garnkuteż nie było. Gratuluję kucharzowi, bo wymyślił danie, na którym restauracja prawdopodobnie nieźle zarobiła. Co nie zmienia faktu, że było bardzo smacznie. Dobry pomysł na przekąskę. 7/10 9. Ser Lanselot 5/10 pkt Wytrawna Koza, czyli sernik na zimno z koziego sera, z konfiturą z czerwonej cebuli z czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się(...)spodu rozmokło. Konfitura za to bardzo smaczna. W samym serniku zbyt dużo gałki muszkatołowej. Herbatka, jak herbatka, wodnista. Okiem Kesji: Nie lubię koziego sera i nigdy nie polubię. Nie ma, czego oceniać. 10. Spółdzielnia 7/10 pkt Comber z królika w aromacie wędzonki na ziarnach zboża Pierwsze wrażenie miałyśmy bardzo dobre. Na stole arkusze z wyrysowanym daniem i opisanym każdym elementem
Życie zamknięte w smakustopniach nie 15 minut a 35 minut ( chyba, ze to wina mojego piekarnika) Czy dobry? bardzo dobry. Jednak porcja musi być wielkosci sushi. Więc jeśli ktoś robi przyjęcie w japońskim stylu - będzie idelany. Zostanę przy serniku wieldeńskim lub królewskim. Japoński będę robić z podwojonych składników sera. Ich proporcje : 3 jaja 120 gram białej czekolady 120 gram kremowego serka
AZgotuj!Były już ciasta o smaku Snikersa, były Snikersy bez pieczenia teraz przyszedł czas na sernik z wkładką Snikersową, który jest bardzo szybki, prosty i dobry w smaku. Piekłam 70 minut w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 23 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaSmakuje jak najlepszej jakości sernik a nikt nie zgadł z czego jest upieczony. No dobra dynia w końcu padła w składnikach i chia bo widoczne a kaszy nikt nie rozpoznał. Ciasto jest delikatne w smaku, wilgotne, pyszne i zdrowe jakby tego nie zrozumieć. Slogan to ostatnio nadużywany ale jedząc kaszę jaglaną chudniemy, bo ona rozkłada tłuszcze dość szybko więc
Moje Małe Czarowaniezachciało mi się sernika ale z czymś nowym. Nigdy wcześniej nie jadłam sernika wiśniowego ale cały czas wyobrażałam sobie jaki musi być dobry, połączenie sera i kwaśno-słodkiej wiśni to jest coś! Piekłam w tortownicy o średnicy 23 cm 65 minut w 80 stopniach. Czytaj więcej
PychotkaaaŚwięta Wielkiej Nocy przede wszystkim kojarzą mi się z dobrymi ciastami. Babkami, mazurkami (od zeszłorocznych Świąt) i pysznymi, kremowymi sernikami. Serników jest już dość na blogu i z pewnością w ciągu roku ich liczba wzrośnie o kilka kolejnych pozycji natomiast jeśli chodzi o babki to w tym roku piekę je po raz pierwszy. Nie powiem, nie były to łatwe
Mango Papajakamyki, ale możecie użyć ryżu, fasoli bądź ceramicznych kulek. Spód podpiekam 15 min. Farsz do tarty pęczek zielonych szparagów 7 plasterków szynki dojrzewającej lub dobrego bekonu jedna szalotka szklanka serka – ja użyłam takiego do serników 1 jajko sól, pieprz Szparagi obieramy, jeśli jest taka potrzeba i odcinamy zdrewniałe końcówki. Przycinamy je około 4 cm pod główką, odcięte części kroimy
ladykitchenSkładniki: 1kg sera 5 jajek 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 szkl cukru 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 2
Luźna KuchniaWiedeńskich w internecie pełno, a każdy przepis inny. Na cieście, ciasteczkach takich i owakich... ale czy ze spodem to jeszcze sernik wiedeński?? W końcu zamknęłam przeglądarkę i sięgnęłam po starą dobrą książkę... "Domowe ciasta i ciasteczka" Ilony Dąbrowy i Kingi Osmyckiej. I wuala - no jest... Pozmieniany po mojemu - zamiast rodzynków - czekoladowe kropelki, a do tego wanilia
Kraina Tysiąca Smakówekstraktu z wanilii lub ziarenka z połówki laski wanilii 2 jajka szczypta soli sos truskawkowy: 300 g truskawek (mogą być mrożone) 10 g cukru pudru lub 1 łyżka miodu Sernik z Varomy. Thermomix przepisy. Wykonanie: Do naczynia Thermomix wsypujemy kruche ciasteczka miksujemy czas 15 s/obr.6 . Ciasteczka przesypujemy do słoiczków. Do naczynia Thermomix dajemy wszystkie składniki na masę serową(...)miodem. Zamrożone truskawki należy wcześniej rozmrozić. Miksujemy czas 20s/obr.9. Sosem polewamy przestudzone serniczki. Serniczki przechowywujemy w lodówce. Na drugi dzień też są bardzo dobre. Z podanych składników wyszło mi 4 takie słoiczki. The post Sernik z Varomy appeared first on Thermomix przepisy
Themo przepisyMasę serową przelać na podpieczony kruchy spód ( może być ciepły ), na masie poukładać maliny. Z lodówki wyjąć pozostałą kruszonkę i posypać nią wierzch sernika. Piec w temperaturze 170° C przez około 75 minut. Dobrze upieczony sernik powinien być na środku ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem ( warto sprawdzić to po mniej więcej godzinie i w razie potrzeby przedłużyć czas(...)pieczenia ). Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc ( dopiero po tym czasie sernik nabierze odpowiedniej konsystencji ). Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. * Wybierzcie mleko kokosowe dobrej jakości, o dużej zawartości tłuszczu, a jeżeli macie dostęp do śmietanki kokosowej to użyjcie takiej śmietanki. Mleko kokosowe/śmietankę kokosową można zastąpić śmietaną kremówką. Osobiście polecam dokładnie takie
Opowieści z piekarnikaminut i odstawić by przestygło. Do chłodnej masy makowej dołożyć 2 roztrzepane jajka, cynamon i cukier puder. Zmiksować. Masę wyłożyć na spód do sernika. Ser: 600 g białego sera (najlepiej sobie zmielonego, lub bardzo dobrego jakościowo z wiaderka) 3 jaja 5 łyżek śmietany 70 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 100 ml soku wyciśniętego z pomarańczy 1/4 szklanki skórki(...)Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Najpierw w 180 stopniach przez 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozwalamy sernikowi powoli stygnąć. Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna
Poezja Smaków - blog kulinarny