Składniki: buraczki czerwone ugotowane, starte do barszczu 60 dag, wywar z buraków gotowanych 1,5 litra, kości schabowe, żeberka wieprzowe 1 kg, wywar z kości 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kasza jaglana 2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka duża, cukier 1 łyżeczka, marchew młoda 5 sztuk, kapusta młoda 1/2 główki lub 1
W Mojej Kuchni Lubięwliczony do bilansu nie zrobi tragedii. Dodatki, któryc nie wliczam również do bilansu: Przyprawy 1 łyżeczka kakao Stewia Garść jagód goji Ostropest Spirulina Jadam zdrowe słodycze, słodkie śniadania, duże obiady i pełne warzyw kolacje. Owocki dokładam jedynie do śniadania. Pije ogromne ilości zielonej/czerwonej/białej/owocowej herbaty, kawę zieloną, zbożową, zwykłą oraz pokrzywę, melisę, miętę i czystek. Ilość, wielkość(...)kokosowymi 3. Makaron z sosem pomidorowym 4. Wafle ryżowe z masłem migdałowym 5. Placuszki proteinowe 10 1. Wafle ryżowe z jajkiem, awokado i warzywami 2. 4 kawałki dietetycznej babki marchewkowej 3. Oczyszczająca zupa jaglana 4. Makaron z twarogiem i cynamonem 5. Dietetyczny domowy budyń waniliowy Mam nadzieję, że ten wpis się komuś przyda. Przypominam, to tylko
CzarnawisienkaBardzo proste i smaczne danie jako ekspresowy obiad lub kolacja - kasza kuskus z soczystym, lekko pikantnym kurczakiem i warzywami: brokułami i cukinią. Jest to bardzo fajna potrawa, którą możecie zabrać ze sobą do pracy na lunch i odgrzać w wolnej chwili, na pewno będzie to zdecydowanie lepszy pomysł niż kolejna drożdżówka czy pączek kupiona w cukierni przy pracy(...)końcu brokuły. Wymieszaj wszystko dokładnie, dosól i dopieprz ponownie do smaku i dodaj, jeśli chcesz, 1-2 łyżeczki masła. Nada ono aksamitnego posmaku potrawie, ale oczywiście w wersji dietetycznej pomiń je :) Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyNie znam osoby, która nie lubiłaby naleśników, kojarzą się one najczęściej z czasami dzieciństwa, beztroską, latem, słodkością. To dobre wspomnienia, dlatego chcę Wam przedstawić moje pomysły
Taste Of My DayByć w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Nie ma opcji. Jeśli ich nie próbowaliście, a macie ochotę
Karo in the KitchenNo to wybraliście drób. A jak wybraliście drób, to dziś będzie coś co przypomina mi moją kochaną babcię. Pochodziła ona z Wielkopolski i tam jada się
BaRepasNa mroźne popołudnia nie ma nic lepszego niż rozgrzewające, gęste i ciepłe dania kuchni azjatyckiej. Moją propozycją na tą zimową aurę jest wariacja na temat Malai
Pełna LodówkaNa mroźne popołudnia nie ma nic lepszego niż rozgrzewające, gęste i ciepłe dania kuchni azjatyckiej. Moją propozycją na tą zimową aurę jest wariacja na temat Malai
Pełna LodówkaWielu ludzi zastanawia się co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. O ile warzywa często mogą wylądować w sałatce, to z mięsem już bywa różnie
MamaOskarkacukry obecne w pszenicy, cebuli, czosnku i inulinie galaktooligosacharydy - występujące w nasionach roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica) poliole - (np. ksylitol) stosowane jako słodziki w bezcukrowych gumach do żucia, napojach dietetycznych itd. WYSOKI INDEKS GLIKEMICZNY Zacznijmy od tego, że istnieje wiele (zarówno zdrowych, jak i niezdrowych) produktów o wysokim IG (kukurydza, gryka, suszone owoce). Chcąc je wszystkie wykluczyć, musielibyśmy wyeliminować(...)składa, że pszenica jest najpopularniejszym zbożem, dlatego większość spożywanych przez nas węgli pochodzi właśnie z jej przetworów. Typowy schemat w większości domów wygląda następująco: rano biała bułka/chleb, na obiad często oczyszczony makaron, w międzyczasie wafelek lub hot dog na stacji, a na koniec jeszcze pizza na kolację (lub znów kanapki). Nie dość, że dostarczamy nadmiaru kalorii, to dodatkowo powodujemy
Powiedz dietom nieZiemniaczano – kalafiorowa zapiekanka Genialna w swej prostocie ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka , to doskonały dodatek do mięsa , zamiast nudnych gotowanych kartofli Może także stanowić samodzielne danie
Ogrodnik w podróżyTym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie wiem jak u Was ale u nas rosół bywa bardzo często, tak średnio 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe jadamy zupy przygotowywane
Smaczne Zdrowe