Nie znam osoby, która nie lubiłaby naleśników, kojarzą się one najczęściej z czasami dzieciństwa, beztroską, latem, słodkością. To dobre wspomnienia, dlatego chcę Wam przedstawić moje pomysły
Taste Of My DayByć w Grecji i nie zjeść Σουβλάκι to jak pojechać do Włoch i nie zjeść pizzy. Nie ma opcji. Jeśli ich nie próbowaliście, a macie ochotę
Karo in the KitchenNo to wybraliście drób. A jak wybraliście drób, to dziś będzie coś co przypomina mi moją kochaną babcię. Pochodziła ona z Wielkopolski i tam jada się
BaRepasWielu ludzi zastanawia się co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. O ile warzywa często mogą wylądować w sałatce, to z mięsem już bywa różnie
MamaOskarkacukry obecne w pszenicy, cebuli, czosnku i inulinie galaktooligosacharydy - występujące w nasionach roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica) poliole - (np. ksylitol) stosowane jako słodziki w bezcukrowych gumach do żucia, napojach dietetycznych itd. WYSOKI INDEKS GLIKEMICZNY Zacznijmy od tego, że istnieje wiele (zarówno zdrowych, jak i niezdrowych) produktów o wysokim IG (kukurydza, gryka, suszone owoce). Chcąc je wszystkie wykluczyć, musielibyśmy wyeliminować(...)składa, że pszenica jest najpopularniejszym zbożem, dlatego większość spożywanych przez nas węgli pochodzi właśnie z jej przetworów. Typowy schemat w większości domów wygląda następująco: rano biała bułka/chleb, na obiad często oczyszczony makaron, w międzyczasie wafelek lub hot dog na stacji, a na koniec jeszcze pizza na kolację (lub znów kanapki). Nie dość, że dostarczamy nadmiaru kalorii, to dodatkowo powodujemy
Powiedz dietom nieZiemniaczano – kalafiorowa zapiekanka Genialna w swej prostocie ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka , to doskonały dodatek do mięsa , zamiast nudnych gotowanych kartofli Może także stanowić samodzielne danie
Ogrodnik w podróżyTym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie wiem jak u Was ale u nas rosół bywa bardzo często, tak średnio 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe jadamy zupy przygotowywane
Smaczne ZdroweKanapki z awokado i łososiem to zdrowe, bardzo dietetyczne śniadanie. Awokado i łosoś zawierają w sobie cenne i zdrowe składniki odżywcze. Łosoś zawiera dobrze przyswajalne i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sajgonki znamy wszyscy – niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie jadł ich w „chińskiej budce”! Spring Rolls to wietnamski wynalazek – chińskie sajgonki są smażone, wietnamskie
Karo in the KitchenKoktajl spalający tłuszcz, czyli spalacz tłuszczu (fat burner) z grejpfrutem lub granatem – kolejna propozycja na koktajl przyspieszający metabolizm i pomagający zrzucić zbędne kilogramy. Grejpfrut niestety
Kulinarne PrzebojeTopinambur wraca do łask i coraz częściej gości na polskich stołach. Od setek lat ceniony za swoje właściwości zdrowotne, kiedyś traktowany był głównie jako jedzenie dla
Cztery FajeryPogoda sprzyja wyjazdom za miasto, piknikom i grillowaniu. Czasami jednak nie można nigdzie wyjechać, a chciałoby się zjeść coś, co klimatem przybliży do pikniku czy grilla
Codzienna kuchnia niecodzienna